• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
13:05
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
10:12
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
10:08
Döviz Piyasası
10:03
Altın Piyasası
09:51
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
09:11
Sıfır Atık Festivali İstanbul'da Başlıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. 82 Yaşında Almanya'dan Geldi,İzmir'de şifa buldu
Sağlık
Yayınlanma: 22 Aralık 2020 - 16:41

82 Yaşında Almanya'dan Geldi,İzmir'de şifa buldu

Prostat büyümesi nedeniyle Özel Sağlık Hastanesi'ne başvuran Mehmet Kılıç (82) Robotik Cerrahi Direktörü Prof. Dr. Burak Turna tarafından gerçekleştirilen Rezum operasyonuyla sağlığına kavuştu.

Sağlık
22 Aralık 2020 - 16:41
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
 82 Yaşında Almanya’dan Geldi,İzmir’de şifa buldu
Prostat büyümesi nedeniyle Özel Sağlık Hastanesi'ne başvuran Mehmet Kılıç (82) Robotik Cerrahi Direktörü Prof. Dr. Burak Turna tarafından gerçekleştirilen Rezum operasyonuyla sağlığına kavuştu.
Bir süredir, idrarında kan görülen ve idrarda zorlanma nedeniyle sonda ile yaşamak zorunda kalan Mehmet Kılıç'ın durumu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Burak Turna, prostat dokusunun su buharı ile yok edildiği operasyonun ardından hastanın sondadan kurtulduğunu ve şikayetinin ortadan kalktığını söyledi. 
Mehmet Kılıç'ın ileri yaşı ve kan değerlerinin düşük olması nedeniyle Türkiye'de birkaç hastanede uygulanan Rezum tedavisini gerçekleştirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Turna, “  Rezum, ürolojideki en son teknolojik atılımdır. Rezum işlemi ameliyat olması riskli ve önemli sağlık sorunları olan yaşlı hastalar için devrim niteliğindedir. Çünkü bu işlem lokal anestezi altında yapılabilir. İşlem büyük prostatlarda bile başından sonuna kadar 10 dakika kadar sürer. Hastalar aynı gün evlerine gidebilir. İyileşme süresi daha uzun olan diğer tedavi metodları ile karşılaştırıldığında Rezum sonrası hastalar daha hızlı gündelik yaşantılarına dönerler. Yaşa bağlı prostat büyümesi olan hastalarda yeni jenerasyon radyofrekans enerji ile büyümüş prostat dokusunun su buharı ile yok edilmesi amaçlanır. İşlem kapalı (endoskopik) olarak uygulanmaktadır. Prostat dokusuna idrar yolundan geçen kamera ile girildikten sonra küçük iğneler saplanır. Bu iğneler ile dokuda eritici bir etki gerçekleştirilir ve büyümüş doku tahrip edilerek ortadan kaldırılır” diye konuştu. 
AVANTAJ SAĞLIYOR
Rezum tedavisinin dünyada 2017 yılından beri uygulandığını ve hastalara önemli avantaj sağladığını vurgulayan Prof. Dr. Burak Turna, “ Bu işlemden büyük fayda gören yaş grubu da prostat büyümesi olan genç erkek hasta grubudur. Bu hastalar geleneksel klasik yöntemlerle tedavi olduklarında cinsel problemler ve özellikle meninin geri kaçması gibi boşalma problemleri yaşamaktadırlar. Oysa Rezum sonrası geriye boşalma probleminin görülme olasılığı % 1 civarındadır. Rezum yöntemi diğer tedavilerin aksine cinsel fonksiyonları korumaktadır. İleri yaşlarda ameliyat riski bulunanlarda başarıyla uygulanabilmektedir” dedi. 
Dr Turna, bu yöntemin özellikle Amerika ve İngiltere gibi ülkelerde çok popüler olduğunu ve kendisinin de İngiltere'den döndükten sonra bu yöntemi Türkiye’ye kazandırdıklarını belirtti. Rezum tedavisinin özellikle iyi huylu prostat tedavisinde kullanıldığını hem genç hem de ileri yaştaki hastalarda başarılı sonuçlar aldıklarını sözlerine ekledi.
 
# rezum prostat tedavisi# prostad tedavisi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dünya Tütünsüzlük Günü
Dünya Tütünsüzlük Günü
Yeni Hayat 112 Uygulaması
Yeni Hayat 112 Uygulaması
İngiltere'de Salgın Alarmı
İngiltere'de Salgın Alarmı
Hantavirüs Vakası Görülen Gemideki 3 Türk Yurttaşı Yarın Türkiye'de
Hantavirüs Vakası Görülen Gemideki 3 Türk Yurttaşı Yarın Türkiye'de
Son Haberler
Anayasa Mahkemesi
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Çiğli Tramvayı'nın yapım sözleşmesi imzalandı
Çiğli Tramvayı'nın yapım sözleşmesi imzalandı

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim