• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
12:20
Uyuşturucu Operasyonu
10:37
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
10:00
Bulgaristan Seçimleri Yapılıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Belediyeler
  3. Adım adım Kampüs Bornova
Belediyeler
Yayınlanma: 04 Eylül 2020 - 12:44

Adım adım Kampüs Bornova

Günümüz ekonomik şartlarında Şehir Stadı’nın olduğu alanda planlanan yeni hizmet binası projesinden de vazgeçerek en az 250 milyon lira tasarruf eden Bornova Belediyesi, aynı ihtiyacı daha düşük maliyetle karşılamak için aldığı binaları hizmete açmaya başladı.

Belediyeler
04 Eylül 2020 - 12:44
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Adım adım Kampüs Bornova
Günümüz ekonomik şartlarında Şehir Stadı’nın olduğu alanda planlanan yeni hizmet binası projesinden de vazgeçerek en az 250 milyon lira tasarruf eden bornova Belediyesi, aynı ihtiyacı daha düşük maliyetle karşılamak için aldığı binaları hizmete açmaya başladı. Türk Telekom’dan kiralanan 3 katlı binanın yenileme çalışmaları tamamlandı ve ilgili birimler buraya taşındı. STK Yerleşkesi olarak hizmet verecek Altındağ Atatürk Kültür Merkezi açılışa hazır hale getirildi. Bornova Merkez’de satın alınan 8 katlı binanın yenileme projesi çizildi, çalışmalara başlandı. 
Uzak birimler toplandı
bornova belediyesi “Kampüs Bornova” hedefiyle, Büyükpark’taki ana hizmet binasının hemen yanında Türk Telekom’dan kiraladığı üç katlı binayı yeniledi. Özellikle vatandaşların yoğun şekilde geldiği birimler, iş ve işlemlerin daha hızlı yürütülmesi amacıyla modern biçimde dizayn edilen ve toplam kullanım alanı 1.034 metrekare olan bu binaya taşındı.
STK Yerleşkesi açılışa hazır
Bornova Belediyesi Sivil Toplum Merkezi Yerleşkesi olarak hizmete sunacağı Altındağ Atatürk Kültür Merkezindeki yenileme çalışmalarını da tamamladı. Açılışı için gün sayılan Merkez, amacına uygun hale getirildi. Yapılan düzenlemelerle ilçede faaliyet gösteren 700’e yakın sivil toplum kuruluşu (STK) dernek merkezi olarak yerleşkeyi gösterebilecek, ortak sekretarya ve iletişim hatlarını kullanabilecek, toplantı ve çalışmalarını ortak alanlarda yapabilecek.
Kurumları yaklaştıracak proje 
Hükümet Konağı karşısında 2. Sokak’ta (B) bloğuna sahip olduğu binanın daha önce dershane olarak kullanılan (A) bloğunu da satın alan Bornova Belediyesi, 9 katlı binanın projesini de hazırladı. Toplam 4.950 metrekarelik alana sahip iki blok yapısal olarak güçlendirilip yenilerek hizmet vermeye devam edecek. Yapılacak düzenlemenin ardından (B) Bloğun ilk 6 katı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün kullanımına sunulacak. 7. 8 ve 9. katlarda Bornova Belediyesi’nin müdürlükleri yer alacak. Satın alınan (A) Bloğun son 3 katı BELGEM’e tahis edilecek. Kalan 6 katta ise mevcut dershane ve banka şubesi faaliyetlerine devam edecek.
Daha etkin hızlı ve etkin hizmet
Hem çalışanların, hem de vatandaşların işlerini ve işlemlerini daha hızlı gerçekleştirebilmek adına dağınık olan birimleri bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Ana hizmet binamızın yanında Türk Telekom’dan kiraladığımız binadaki tadilat çalışmalarını tamamladık. Birimleri dağınık yerlerde olan müdürlüklerimizin bir kısmını buraya taşıdık. Hükümet Konağı karşısında bir bloğuna sahip olduğumuz bina ve satın aldığımız yan bloğu ile ilgili plan ve projemizi de hazırladık. Her iki bloktaki tadilat ve güçlendirme çalışmalarını en kısa sürede bitirmeyi amaçlıyoruz. Yaptığımız planlama sayesinde BELGEM’de eğitim desteği verdiğimiz öğrenci sayısını arttırırken, kurumlar arasındaki yakınlaşmayı da sağlayacağız.  500 bin nüfuslu Bornova’da İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün daha iyi bir yerde hizmet verebilmesi için merkezde Belediye ve Kaymakamlık ile iç içe olması çok önemli. Bu binalara satın aldığımız eski banka şubesi binası da eklendiğinde bütün birimlerimiz ve ilçenin en önemli kurumları birbirine yaklaşmış olacak. Böylece işlem hızı ve Bornova’daki sinerji  artacak” diye konuştu.    
Yıllarca görev aldığı STK’ların en büyük sorunlardan birinin bina ve toplantı salonu ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Başkan İduğ, “STK Yerleşkesi’ne dönüştürdüğümüz Kültür Merkezimizde tüm dünyada gelişen bir çalışma yöntemi olan ve ‘Co-working spece’ denilen ortak çalışma alanlarıyla masrafsız, etkin ve yenilikçi bir alan oluşturduk. Burada profesyonel sekretarya kadrosuyla sürekli ulaşılabilen bir yapı oluşturmanın yanısıra derneklerimizin etkin bir iletişim kurmalarını ve işbirliği yapmalarını sağlayacağız” dedi.
 
# bornova# bornova belediyesi# bornova anadolu lisesi# bornova nöbetçi eczane# bornova hava durumu
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ataşehir Belediye Başkanı Gözaltına Alındı
Ataşehir Belediye Başkanı Gözaltına Alındı
Çeşme’de Alaçatı Ot Festivali Heyecanı
Çeşme’de Alaçatı Ot Festivali Heyecanı
ESHOT’tan 20 Nisan Uyarısı
ESHOT’tan 20 Nisan Uyarısı
İzmir'de Taksi ve Minibüse Zam
İzmir'de Taksi ve Minibüse Zam
Son Haberler
Uyuşturucu Operasyonu
Uyuşturucu Operasyonu
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Kapadokya'nın Gizli Mirası
Kapadokya'nın Gizli Mirası "Meryem Ana Dağı"
Hava Durumu
Hava Durumu
Tarihte Bugün
Tarihte Bugün
Karabağlar’da kaçak molozla mücadele sürüyor
Karabağlar’da kaçak molozla mücadele sürüyor

Ana Sayfa
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim