• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
12:20
Uyuşturucu Operasyonu
10:37
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
10:00
Bulgaristan Seçimleri Yapılıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Aile Kurmak İsteyen 1,6 Milyon Gence Evlilik Öncesi Eğitim
Politika
Yayınlanma: 31 Ağustos 2023 - 16:19

Aile Kurmak İsteyen 1,6 Milyon Gence Evlilik Öncesi Eğitim

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlilik çağına gelmiş ve aile kurmayı amaçlayan gençlerin yararlandığı Evlilik Öncesi Eğitim Programı kapsamında son 8 ayda 91 bin gence eğitim verildiğini belirterek, programa bugüne kadar 1,6 milyon kişinin katıldığını bildirdi.

Politika
31 Ağustos 2023 - 16:19
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Aile Kurmak İsteyen 1,6 Milyon Gence Evlilik Öncesi Eğitim

Bakan Göktaş, evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin evlilik hayatına hazırlanmalarını sağlamak amacıyla 2013 yılında Evlilik Öncesi Eğitim Programını hayata geçirdiklerini belirterek, Evlilik Öncesi Eğitim Programının, biri “Eğitici El Kitabı” olmak üzere “Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri”, “Aile Hukuku”, “Evlilik ve Sağlık” başlıklarını içeren toplam 4 kitaptan oluştuğunu kaydetti.
“Eğitimler, alanında uzman eğiticiler tarafından veriliyor”
Bakan Göktaş, program kapsamında evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini bilmeleri ve bireylerin uzun ömürlü ve sağlıklı evlilikler tesis etmelerine katkı sunulması amacıyla eğitimler verildiğini ifade ederek, “Eğitimlerle gençlerin evlilik ve aile hayatını bir bütün olarak görebilmeleri, birbirleriyle doğru ve etkili iletişim kurabilmeleri için gerekli temel iletişim ve yaşam becerilerini kazanmalarını sağlıyoruz. Alanında uzman eğiticiler tarafından verilen eğitimlerden evlilik çağına gelmiş ve aile kurmayı amaçlayan her vatandaşımız yararlanabiliyor. Bu kapsamda son 8 ayda 91 bin gence eğitim verildi. Programın yürütülmeye başladığı tarihten bugüne kadar ise Evlilik Öncesi Eğitim Programımıza 1,6 milyon kişi katıldı.” diye konuştu. 
Bakan Göktaş, Evlilik Öncesi Eğitim Programı’nı yaygınlaştırmak ve fonksiyonelliğini sağlamak amacıyla eğitici eğitimlerinin artırılmasından paydaşlarla iş birliğine kadar pek çok çalışma yürüttüklerini ifade etti. 
Paydaş kurum ve kuruluşlarla iş birliği
Evlilik Öncesi Eğitimin ülke çapında yaygınlaştırılması amacıyla paydaş kurum ve kuruluşlarla iş birliğinin önemine dikkat çeken Bakan Göktaş, Jandarma Genel Komutanlığı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi, Milli Savunma Bakanlığı, Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim alan gençler ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Belediyeler, İl Müftülüklerinden hizmet alan gençlere yönelik eğitimler verildiğini söyledi. 
“Ülkemiz genelinde daha fazla yaygınlaştıracağız”
Göktaş, Türkiye Yüzyılı için ‘Güçlü Birey, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye’ anlayışıyla Bakanlık olarak ailenin korunması ve güçlenmesi için aile odaklı eğitim ve danışmanlık hizmetlerine yönelik faaliyetleri devam ettireceklerini vurgulayarak, şunları söyledi:
“Evlilik çağındaki gençlerimizi evlilik konusunda bilinçlendirmek ve sağlıklı yuvaların temellerinin atılmasına destek olmak üzere evlilik öncesine yönelik eğitimlerimizi ülkemiz genelinde daha fazla yaygınlaştıracağız. Ayrıca eğitim içeriklerini zenginleştirmek, daha etkin ve sürdürülebilir eğitimler sunmak amacıyla program geliştirme çalışmalarını da hayata geçireceğiz. Aile eğitimi ve danışmanlık hizmetleri sunan eğitici ve danışmanlarımızın desteklenmesi ve mesleki becerilerinin geliştirilmesi amacıyla yürüttüğümüz çalışmalarımıza da devam edeceğiz.”

# mahinur özdemir göktaş haberleri# mahinur özdemir göktaş# mahinur özdemir göktaş kimdir# mahinur özdemir göktaş nereli# mahinur özdemir göktaş eğitimi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hiç Kimse Türkiye'ye Parmak Sallayamaz"
Meclis Gündeminde Bu Hafta
Meclis Gündeminde Bu Hafta
Ülkücü Hareketin Lideri Türkeş'in Vefatının 29. Yılı
Ülkücü Hareketin Lideri Türkeş'in Vefatının 29. Yılı
Son Haberler
Uyuşturucu Operasyonu
Uyuşturucu Operasyonu
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Kapadokya'nın Gizli Mirası
Kapadokya'nın Gizli Mirası "Meryem Ana Dağı"
Hava Durumu
Hava Durumu
Tarihte Bugün
Tarihte Bugün
Narlıdere Büyük Zaferi Coşkuyla Kutladı
Narlıdere Büyük Zaferi Coşkuyla Kutladı

Ana Sayfa
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim