• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
13:05
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
10:12
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
10:08
Döviz Piyasası
10:03
Altın Piyasası
09:51
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
09:11
Sıfır Atık Festivali İstanbul'da Başlıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. "Aşırı Kilo, Şeker Hastalığını Tetikliyor"
Sağlık
Yayınlanma: 06 Haziran 2019 - 23:49

"Aşırı Kilo, Şeker Hastalığını Tetikliyor"

Özel Egepol Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Kayhan Sevgi, aşırı kilolu ve hareketsiz yaşam sürdüren kişilerin şeker hastalığına yakalanma olasılığının arttığını söyledi.

Sağlık
06 Haziran 2019 - 23:49
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
“Aşırı Kilo, Şeker Hastalığını Tetikliyor”
Özel Egepol Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Kayhan Sevgi, aşırı kilolu ve hareketsiz yaşam sürdüren kişilerin şeker hastalığına yakalanma olasılığının arttığını söyledi.  
Dr. Sevgi, kanda, insülin isimli hormonun eksikliğiyle oluşan şeker hastalığının, şekerli ve bol idrara çıkılması, enerji kaybı, aşırı zayıflama ve aşırı sıvı tüketimiyle kendini belli ettiğine dikkat çekti.
Şeker (diyabet) hastalığının başlıca iki tipte görüldüğünü belirten Dahiliye Uzmanı Dr. Kayhan Sevgi, “Ailesinde şeker hastası olanlar, fazla kilolu insanlar, hızlı yemek yiyenler, çabuk acıkanlar, yüksek tansiyonu olanlar, kandaki yağ miktarı fazla olanlar, hareketsiz bir yaşam tarzı sürenler ve ileri yaştakiler hastalık riski taşıyor” diye konuştu.
2 TİP DİYABET VAR 
Diyabet tipleri hakkında da bilgi veren Sevgi, “Tip 1 diyabet, çocuklarda, pankreastaki adacık hücrelerinin, bağışıklık sistemimizdeki antikorlarca harap edilmesi ile oluşan, insülin eksikliğidir. Tedavisi, yalnızca eksik olan insülinin yerine konmasıdır ve ömür boyudur. Tip 2 diyabet ise, daha yaygın olup, yetişkin hastalığıdır. Genetik yatkınlık mevcuttur. Genellikle şişmandırlar. İnsülin direnci, bu nedenle kan şekerinin kas ve bağ dokularına değil, yağ dokusuna yönelmesi, kilo alımı, daha çok insüline ihtiyaç duyma, pankreas adacık hücrelerinin bu nedenle çok çalışması ve yıpranması, egzersizin daha da azalmasıyla kilo alımı, daha çok yeme isteğiyle bir kısır döngü oluşturarak hastalığın ilerlemesine neden olur” ifadesini kullandı.
HER HASTANIN TEDAVİSİ KENDİNE ÖZEL OLMALIDIR
Şeker hastalığında her hastanın tedavisinin, kendine özel olması gerektiğini vurgulayan Dr. Kayhan Sevgi, hastaların mutlaka periyodik muayenelerle takip edilmesinin önemli olduğunun altını çizdi. 
Sevgi, sözlerine şöyle devam etti: “Hasta ve yakınlarının sürekli eğitimi, klinik seyir ve tedavi yan etkileri hakkında bilinçlendirilmesi gerekir. En hayati yan etki, hipoglisemidir (kan şekerinin aşırı düşmesi) Uzun süren hipoglisemiyle, terleme, sinirlilik, titreme, bayılma, koma, kalıcı beyin hasarı ve ölüm olabilir. Bu nedenle, bayılmak üzere olan şeker hastasına, kan şekeri ölçümünü beklemeden, şekerli su verilir. Bu sırada, şeker yüksekliği koması bile olsa, şekerli su vermek bir tehlike oluşturmaz. Ama, şeker düşüklüğü komasında hayat kurtarıcıdır. Her alanda olduğu gibi, bu konuda da eğitim şarttır”

 
# fazla kilo şeker hastası yaparmı# fazla şeker kilo yapar mı# Özel egepol
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dünya Tütünsüzlük Günü
Dünya Tütünsüzlük Günü
Yeni Hayat 112 Uygulaması
Yeni Hayat 112 Uygulaması
İngiltere'de Salgın Alarmı
İngiltere'de Salgın Alarmı
Hantavirüs Vakası Görülen Gemideki 3 Türk Yurttaşı Yarın Türkiye'de
Hantavirüs Vakası Görülen Gemideki 3 Türk Yurttaşı Yarın Türkiye'de
Son Haberler
Anayasa Mahkemesi
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Fatma Baba'lı Bayram Eğlencesi
Fatma Baba'lı Bayram Eğlencesi

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim