• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Yerel
  • Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
10:54
Asya Borsaları Karışık Seyrediyor
10:48
Brent Petrolün Varil Fiyatı 68,56 Dolar
10:44
Borsa İstanbul Güne Yükselişle Başladı
10:26
Adan Mitinginde Seyhan ve Ceyhan Belediye Başkanlarının Mesajları
10:21
İmamoğlu "İktidarın Demokrasiyle Sorunu Var"
09:41
Özgür Özel "Millet Bizim Arkamızda"
09:15
Küresel Piyasalarda FED Beklentisi
09:01
Serbest Piyasada Döviz Açılış Fiyatları
08:57
Siber Suçlarla Mücadele Devam Ediyor
08:53
FTÖ Yapılanmasına Operasyon
08:43
New York Borsası Yükselişle Kapandı
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Atmaca : Ekmek fiyatını oda belirleyecek
Ekonomi
Yayınlanma: 23 Kasım 2021 - 14:19
Güncelleme: 23 Kasım 2021 - 14:41

Atmaca : Ekmek fiyatını oda belirleyecek

Ege Hür Bakış TV’de Alptekin Düven’in hazırlayıp sunduğu “BİLİNÇLİ TÜKETİCİ” programına konuk olan Atmaca önemli açıklamalar da bulundu

Ekonomi
23 Kasım 2021 - 14:19
Güncelleme: 23 Kasım 2021 - 14:41
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Atmaca : Ekmek fiyatını oda belirleyecek
İzmir Fırıncılar Odası Başkan Adayı Hasan Atmaca ‘Başkan Olduğumda Ekmek Fiyatını Fırıncılar Odası Belirleyecek ”dedi

Ege Hür Bakış TV’de Alptekin Düven’in hazırlayıp sunduğu “BİLİNÇLİ TÜKETİCİ ”programına konuk olan Atmaca önemli açıklamalar da bulundu;

İzmir Fırıncılar Odası Başkan Adayı Hasan Atmacanın açıklamalarında şu görüşlere yer verdi;

Fırıncı esnafımız uzun süredir ekmeği aynı fiyattan satmaktadır.  1 TEMMUZ 2O21’de bize verilen satış fiyatı 1 lira seksen kuruştu.  RESMİ Gazete ’de yayınlanan yönetmeliğe göre 2OOgr ve katları 9 TL’yi geçmemek üzere 22O gr ekmek 2 TL oldu. Ekmeğin fiyatının günümüz maliyetlerine göre en az 2 lira 75 kuruş olması gerekiyor. Kilo olarak 12.5 liraya denk geliyor.  Hepimizin tanık olduğu gibi ekmek fiyatını aldığımız 2O21’den bugüne asgari ücret dâhil, SGK maliyetleri, akaryakıt ve un fiyatları çok arttı. Ekmek fiyatı günün şartlarına göre isteyeceğiz bugün şimdilik kg fiyatı minimum 15 TL olmalı un fiyatları yılsonuna doğru 400 TL bulacak biz üretim yapamayacak durumdayız eğer fiyat İstemi süreci uzarsa mahkeme kararıyla maliyet hesabımızı bilirkişi aracılığıyla yaptırıp hemen uygulatacağız Ülkemizde perakende satış fiyatı komisyonlarca belirlenen tek ürün ekmek. 5’Lİ komisyon ekmeğin perakende satış fiyatını belirliyor.  Ticaret İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Esnaf Odası ve Belediye’de komisyon kuruluyor. Tarife komisyondan geçerse Bakanlığa sunuluyor. Bakanlık ise bir ay içerisinde karar veriyor.  Karar olumsuz ise komisyon tekrar toplanıyor. Olayın trajik yönü yeni fiyat belirleninceye kadar fırıncı esnafımızın maliyeti artıyor. Ben, hayırlısı ile Başkan olduğumda ekmeğin bu yanlış sistemle fiyatının belirlenmesini ortadan kaldırıp esnafın mağdur olmasını önleyeceğim. Bu çalışmaları ben ve ekibim ile hukuk ve yasalar çerçevesinde çözeceğiz. Sorunlarımızın çözülmesini devletin bizi korumaya aldığı yasaları uygulatarak, eğer uygulanmıyor ise hukuksal yollara başvurarak çözeceğiz.

FIRINCILIK KURSU BAŞLATACAĞIM

Fırıncının en önemli sorunlardan biri de yetişmiş eleman olmaması. İŞKUR ve diğer resmi kurumlarla birlikte Odamız bünyesinde Fırıncılık Meslek Kursları açacağız. Buradan yetişen gençlerimiz altın bilezik olan mesleğimizle çok rahat bir şekilde iş bulacak. Kendilerinin işe yerleştirilmesi konusunda da Oda olarak referans olacağız.

Meslektaşlarımıza Bakanlığın hibe yardımları ve KOSGEB projeleri ile ilgili danışmalık hizmetini Fırıncılar Odamız verecek.  Odamıza çağımıza yakışır bir geniş görüşlülük getireceğiz. Fırıncı esnafımızın her an yanında ve ona dokunan bir oda olacak.

BAYAT EKMEK İADESİ İSRAF.  EKMEK’TE İADE’Yİ KALDIRACAĞIM

Bugün en büyük sorunlarımızdan biri de ekmekte iade.  Özellikle bakkal esnafımızın satamadığı ekmeklerin iade alınması, gerek esnafımızın gerekse ülkemizin ekonomisi için büyük zarar oluşturmakta. Ekmek’te iadeyi kaldırarak Bakkalın ’da satacağı kadar ekmek almasını sağlayacağız.

UNLU MAMÜL SATIŞ YERLERİNİN EKMEK SATMASI SORUNU HEMEN ÇÖZECEĞİM

İzmir’de bugüne kadar çözülemeyen Unlu Mamuller adı altında açılan yerlerin ekmek satması. Bu yanlış uygulamayı seçildiğim de ilk yapacağı iş olarak görüyorum. Bu yerler ya kendilerini Fırın şartlarına, fırıncı esnafımızın uyduğu tüm yönetmeliklere uyacak, ya da ekmek satmayacak. İzmir Fırıncılar Odası’nın 8 Bölge’de semt temsilciliklerini oluşturup, odasına hemen ulaşmasını sağlayacağız. Anlattığım tüm bu sorunları ekibimle birlikte bir yıl içinde çözerim.

 

 

 

 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Asya Borsaları Karışık Seyrediyor
Asya Borsaları Karışık Seyrediyor
Brent Petrolün Varil Fiyatı 68,56 Dolar
Brent Petrolün Varil Fiyatı 68,56 Dolar
Borsa İstanbul Güne Yükselişle Başladı
Borsa İstanbul Güne Yükselişle Başladı
Trump'tan Kritik Gümrük Vergisi Açıklaması
Trump'tan Kritik Gümrük Vergisi Açıklaması
Son Haberler
Asya Borsaları Karışık Seyrediyor
Asya Borsaları Karışık Seyrediyor
Brent Petrolün Varil Fiyatı 68,56 Dolar
Brent Petrolün Varil Fiyatı 68,56 Dolar
Borsa İstanbul Güne Yükselişle Başladı
Borsa İstanbul Güne Yükselişle Başladı
Adan Mitinginde Seyhan ve Ceyhan Belediye Başkanlarının Mesajları
Adan Mitinginde Seyhan ve Ceyhan Belediye Başkanlarının Mesajları
İmamoğlu
İmamoğlu "İktidarın Demokrasiyle Sorunu Var"
Dünya Çocuk Hakları Konak'ta savunuldu
Dünya Çocuk Hakları Konak'ta savunuldu

Ana Sayfa
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Sağlık
Spor
Yerel
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim