• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
13:05
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
10:12
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
10:08
Döviz Piyasası
10:03
Altın Piyasası
09:51
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
09:11
Sıfır Atık Festivali İstanbul'da Başlıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Belediyeler
  3. Başkan Soyer'e Kemeraltı teşekkürü
Belediyeler
Yayınlanma: 16 Şubat 2021 - 13:09

Başkan Soyer'e Kemeraltı teşekkürü

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası olmaya hazırlanan tarihi Kemeraltı’nda yaklaşık 200 milyon liralık yatırımla başlattığı çalışmalar esnafın yüzünü güldürdü. Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, Havra Sokağı'nda yaptıkları çalışmalar ve Kemeraltı esnafına can suyu olacak e-Kemeraltı projesine verdiği destek nedeniyle Başkan Tunç Soyer'e teşekkür etti.

Belediyeler
16 Şubat 2021 - 13:09
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Soyer'e Kemeraltı teşekkürü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası olmaya hazırlanan tarihi Kemeraltı’nda yaklaşık 200 milyon liralık yatırımla başlattığı çalışmalar esnafın yüzünü güldürdü. kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, Havra Sokağı'nda yaptıkları çalışmalar ve Kemeraltı esnafına can suyu olacak e-Kemeraltı projesine verdiği destek nedeniyle Başkan Tunç Soyer'e teşekkür etti.
Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş.’nin (TARKEM) Şubat ayı yönetim kurulu toplantısı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TARKEM Başkanı Tunç Soyer'in idaresinde yapıldı.
Çevrim içi toplantıda UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki İzmir Tarihi Liman Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası Daimi Listesi'ne girmesi için yürütülen çalışmalar, Kemeraltı esnafına can suyu olacak e-Kemeraltı projesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi çarşıyı ayağa kaldırmak için yaklaşık 200 milyon liralık bir harcamayla yürüttüğü proje ele alındı.
Toplantıda ayrıca Kestelli bölgesindeki Kestelli 1 Konağı'nın ardından Kestelli 2 Konağı'nın da TARKEM mülkiyetine geçirilmesi kararı alındı.
Girgin: "Sözünüzü tuttunuz"
Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, esnaf adına Kemeraltı'nda yürüttükleri çalışmalardan dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür etti. Girgin, "Havra Sokağı'nda inanılmaz bir iş yaptınız. Göreve geldiğinizden bu yana Kemeraltı'nı hem gündemde tuttunuz hem de verdiğiniz sözleri tek tek yerine getirdiniz. Kemeraltı esnafına can suyu olacak e-Kemeraltı projesine verdiğiniz destek çok önemli. Önümüzdeki günlerde başlayacak altyapı yatırımı da tamamlandığında çarşı esnafı çok rahatlayacak" dedi.
İneler: "Yüz yıldır beklenen yatırım"
Havra Sokağı'ndaki yenileme çalışmalarına değinen TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler ise "Burada İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ciddi emeği ve enerjisi var. Altyapı yenilendi, esnafın kurumsallaşması için stantlar ve tabelalar konuldu. Pandemi de bittikten sonra Kemeraltı'nın en önemli geçiş noktasından biri olan Havra Sokağı daha da canlanacak. Aydınlatma projesi sayesinde esnafın satış yapabileceği süre artacak. Havra Sokağı yüz yıldır bu günü bekliyor. Tarihi belgelerden okuduğumuza göre 116 yıl önce buraya gelen bir seyyah sokağın altyapı bozukluğundan dem vurmuş. Şimdi bu sorun İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışması ile çözüldü."
Kemeraltı esnafına can suyu olacak proje
TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler, pandemi nedeniyle zor dönemden geçen Kemeraltı esnafının sanal platformdan ticaret yapmasını sağlayacak e-Kemeraltı projesi hazırlıklarının son aşamaya geldiğini bildirdi. İneler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğini alarak hazırlanan kalkınma projesinin bu hafta içinde Kemeraltı Esnaf Derneği adına İzmir Kalkınma Ajansı'na (İZKA) sunulacağını söyledi.
UNESCO Ofisi açılıyor
Toplantıda TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde olan İzmir Tarihi Liman Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası Daimi Listesi'ne girmesi için yürüttükleri çalışmaları da anlattı. Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı'ndan konusunda uzman 10 kişilik bir ekiple önümüzdeki ay açılacak UNESCO ofisinde “alan yönetimi planı" hazırlama sürecinin başlayacağını ifade etti.
Soyer: "Kemeraltı esnafının yanında olacağız"
İzmir Tarihi Liman Kenti UNESCO Dünya Mirası adaylığı sürecinde alan başkanlığı yapacak Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz ve TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler’le birlikte çalışacak 10 kişilik ekibe başarılar dileyen Soyer, Kemeraltı esnafının her zaman yanında yer alacaklarını söyledi. Soyer, "Kemeraltı esnafı için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Sizin güçlenmeniz için e-Kemeraltı gibi yeni kanallar açacağız. Havra Sokağı'ndaki esnafımıza yönelik bir eğitim programımız da olacak" dedi.
Başkan Soyer, Kemeraltı ve çevresinde metruk halde bulunan ve yıkılan binaların çevreye zarar vermemesi için de Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve zabıta ekiplerinden gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.
Toplantıda Mehmet Salih Özer TARKEM yönetim kurulu üyeliğinden ayrılırken, boşalan yönetim kurulu üyeliğine oy birliği ile Necip Kalkan getirildi.


 
# kemeraltı# kemeraltı vergi dairesi# kemeraltı çarşısı# kemeraltı kuyumcu# kemeraltı demircisi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İzmir'de Toplu Ulaşıma Bayram Ayarı
İzmir'de Toplu Ulaşıma Bayram Ayarı
Menemen’de çilek coşkusu dünyaya taştı
Menemen’de çilek coşkusu dünyaya taştı
İzmir’de Bisicab Dönemi Başlıyor
İzmir’de Bisicab Dönemi Başlıyor
Bornova’nın Geleceği Sahneye Taşındı
Bornova’nın Geleceği Sahneye Taşındı
Son Haberler
Anayasa Mahkemesi
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Kamyona çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
Kamyona çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim