• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
13:05
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
10:12
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
10:08
Döviz Piyasası
10:03
Altın Piyasası
09:51
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
09:11
Sıfır Atık Festivali İstanbul'da Başlıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Politika
  3. "Bu memleketin sahibi milletimizin bizati kendisidir"
Politika
Yayınlanma: 01 Eylül 2023 - 18:19

"Bu memleketin sahibi milletimizin bizati kendisidir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2023 TEKNOFEST'e bu sene 1 milyon gencimizin başvurduğunu öğrendim. İşte bu tablo Türkiye Yüzyılı tablosudur. Gösterilen ilgi bizi sevindiriyor, çünkü TEKNOFEST benim adeta evladım gibidir" dedi.

Politika
01 Eylül 2023 - 18:19
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etimesgut Havaalanı'nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'i ziyaretinde konuştu. 
Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar:
TEKNOFEST'e katılan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Her geçen yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısının katlanarak arttığı TEKNOFEST'e gösterilen ilgi bizi sevindiriyor. Çünkü teknofest benim adeta evladım gibidir. 2017 yılında bir kucağıma torunum Aybike'yi diğer kucağıma fikri oluşan TEKNOFEST'i alma şansı yakaladım. Bu güzel festivalin büyümesine bizzat şahitlik ettim. 
"Bu yıl 1 milyon genç başvurdu, işte Türkiye Yüzyılı bu"
TEKNOFEST'e bu yıl her seviyeden 1 milyon gencimizin başvurduğunu öğrendim. İşte bu tablo Türkiye Yüzyılı tablosudur. Milli mücadeleyi zafere ulaştıran Büyük Taarruzun yıl dönümü olan 30 Ağustos'ta paylaştığımız 100. yıl marşında ne diyor?
Özgürlük tutkusu damarlarımda, çelikten her nefer semalarımda. Sarmaşık dal gibi sarılmışız birbirimize, Tek yürek bu millet en zor anında...
Kimseye boyun eğmeyen bu milletin damarlarında dolaşan özgürlük tutkusunu anlamak isteyen gelsin burada sizlere baksın. 
"Bu memleketin sahibi milletimizin bizati kendisidir"
TEKNOFEST katılımcılarına baktığımda Türkiye'nin geleceğini görüyorum. Bu memleketin sahibi sizlersiniz. Bu memleketin sahibi 81 vilayeti ve 85 milyonuyla milletimizin bizati kendisidir.
Sevgili gençler, ecdadın bin yıldır bu vatan topraklarını kanlarıyla yoğurarak verdiği mücadelenin sırrı, ülkenin sahibinin millet olduğunda gizlidir. Adı ne olursa olsun ülkeyi kalkındırmak için başa geçenlerin tek vazifesi millet adına bu sorumluluğu yerine getirmekten ibarettir. Her kim aksini iddia ederse bu vatan topraklarıyla başka emelleri vardır. Onlar bu milletin can düşmanıdır. 
"Artık TEKNOFEST kuşağı var"
Durmadan dinlenmeden çalışacağız ki geleceğimize sahip çıkabilelim. Ülkemiz bir zamanlar rahmetli Cem Karaca'nın şarkısındaki gibi işçisin sen işçi kal denildiği her alanda önünün kesildiği dönemler yaşadık. Ama şimdi, sıkıysa de. Artık uzaya füzeleri gönderen bir gençlik var. Artık İHA SİHA'larımız var. Akıncılarımız var. Bütün bunlarla beraber semalardayız. Artık TEKNOFEST kuşağı var. Dünyayı aşıp da gözünü uzaya diken azimli, birikimli çalışkan gençlerimiz var. Türkiye olarak bu safhaya gelene kadar çok oyun bozduk. Çok tuzak atlattık. Ama önümüzde hala dikkat etmemiz gereken tehditler bulunuyor. 
Maziden atiye köprü kuramayan kendi duruşunu koruyarak çağa ayak uyduramayan milletlerin akıbeti berbat olmaya mahkumdur. 
"Bu ülke ne yolgeçen hanıdır, ne de bedavacı yatağıdır"
Bu mazlumların hali bize eğitimden sağlığa, sanayiden teknolojiye her alanda ülkemizi hep daha fazla güçlendirmemiz gerektiğini anlatıyor. Devlet olarak biz iyiyi kötüden maduru şarlatandan tefrik ederek gereken ayrıştırmayı zaten yapıyoruz. Hiç merak etmeyin bu ülke ne yolgeçen hanıdır. Ne bedavacı yatağıdır, ne de kimsenin istila edebileceği sahipsiz bir ülkedir. 
İşte biz aynı zamanda kendimizi sömürgecilerden zalimlerden, insanlığın kalanını kana ateşe boğanlardan ayıran vasıflarımızla güçlüyüz. Medeniyetimizin özünü oluşturan bu vasıflarımızı tek edip zalimlerle aynı olduğumuz gün bizim kıyametimizdir. 
Ekonomiden altyapıya kadar çözmemiz gereken sorunların olduğunu biz de söylüyoruz. Sorun çözmek için tespit ve teşhis ifade etmek başkadır. Fitne peşinde koşmak başkadır. Madem batı standartlarında demokrasi istiyoruz. Öyleyse nefret suçları hususunda da benzer düzenlemeleri hayata geçirmeliyiz. 
"Biz gençlerimizi hayırda yarıştırmanın peşindeyiz"
Biz TEKNOFEST gibi hamlelerle gençlerimizi hayırda yarıştırmanın peşindeyiz. Hem birbirine karşı hem de turistiyle emekçisiyle ülkemize katkıda bulunanların derdinin ne olduğu bellidir.
Tüm yatırımımızı siz gençlerimize yapıyoruz. TEKNOFEST'lerde şahit olduğumuz manzara ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Gençlerimizin mesleki eğitime daha çok yöneldiğini memnuniyetle takip ediyoruz. Meslek liselerimiz birer fabrika gibi adeta insan yetiştiriyor. 
Emperyalistlerin çıkarları uğruna, gençlerimizin geçmişleriyle bağlarının kopartıldığı, geleceklerinin karartıldığı karanlık dönemler artık geride kaldı. 

# teknofest ankara# teknofest# teknofest nedir# teknofest nerede# teknofest giriş
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Özel'den Yeni Parti Açıklaması
Özel'den Yeni Parti Açıklaması
DEM'den CHP'ye Çağrı
DEM'den CHP'ye Çağrı
Özel
Özel "Kurultay Yapılırsa Sorun Kalmaz"
CHP'nin MYK Üyeleri Belli Oldu
CHP'nin MYK Üyeleri Belli Oldu
Son Haberler
Anayasa Mahkemesi
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Bornova Belediyesi İzmir Enternasyonal Fuarı’nda
Bornova Belediyesi İzmir Enternasyonal Fuarı’nda

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim