• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
13:05
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
10:12
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
10:08
Döviz Piyasası
10:03
Altın Piyasası
09:51
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
09:11
Sıfır Atık Festivali İstanbul'da Başlıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Çankırı'dan Kadın Hakları Günü mesajı
Politika
Yayınlanma: 04 Aralık 2021 - 16:04

Çankırı'dan Kadın Hakları Günü mesajı

AK Partili Ceyda Bölünmez Çankırı, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Politika
04 Aralık 2021 - 16:04
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çankırı'dan Kadın Hakları Günü mesajı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı'nın, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesaj şöyle:
"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yapılan hukuki düzenlemeler ışığında, 5 Aralık 1934’de Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile “Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı” veren yasanın kabulü kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önü açıldı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu devrim niteliğindeki kararıyla bir kez daha tüm dünyaya örnek olacak bir karara öncülük etti. Bundan tam 87 yıl önce biz kadınlar, en demokratik hakkımıza kavuşmuş olduk.
Tüm bunlara rağmen, yakın geçmişte kadınlar adına kayıp yıllarımız olduğunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Başörtülü kadınlarımız toplumsal hayattan uzun süre dışlandılar. Ne yazık ki, başörtüsünün karşısına modernlik, çağdaşlık, ilerleme gibi kavramları koyup, insani değerlerimizi ve birikimimizi kılık kıyafetle ölçmeye çalıştılar.
Çok şükür ki, büyük mücadelelerin sonunda bu ayıbı ortadan kaldırdık. Şimdi farklı din, dil, etnik kökene sahip tüm kadınlarımızla huzur içinde yaşamak istiyoruz. Belli bir zümrenin inanç ve ideolojilerine göre değil yaşayacaksak hep beraber, birbirimize saygı göstererek, farklılıklarımızla yaşayacağız.
Tarihi referanslardan her zaman güç alan AK Parti bu konuda da ülkemize öncü olarak örnek alınması gereken işler başarmıştır. Bugün beş milyona ulaşan kadın üyesi ile AK Parti, kadınları siyaset dünyasına, toplumsal hayata aktif biçimde dâhil eden yegâne hareket olarak tanımlamak sanıyorum ki yanlış olmayacaktır.
Kadının değiştirici ve dönüştürücü gücü partimizin en önemli dinamosudur. Partimiz kadınları hiçbir zaman siyasetin nesnesi olarak görmeyip her zaman siyasetin öznesi olarak gördü.
Milletin Meclisinde 54 tanesi AK Parti’den olmak üzere 101 kadın milletvekilinin varlığı, kadınlarla birlikte omuz omuza yürüyor olmamızın tezahürüdür. Bu rakam bizim için yeterli bir sayı değildir. Fakat geçmişe kıyasla büyük bir başarı örneğidir.
Haksızlık, adaletsizlik ve ayrımcılığa uğrayan her bir kadının yanında yer almak, insan olan herkesin asli görevidir. Kadına yönelik şiddet ise tüm dünya kadınlarının ortak sorunu haline gelmiştir. Bugüne kadar kadınların şiddet konusu başta olmak üzere her alandaki hak arama mücadelelerinde yanlarında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.
Unutulmamalıdır ki kadına yönelik şiddetle mücadele aynı zamanda her biri canımızdan bir parça olan annemizin, eşimizin, kızımızın hakkını, hukukunu, onurunu korumanın da mücadelesidir. İnanıyorum ki özgüvenleri yüksek, cesur, eğitimli kadınlarımızın, ekonomiden siyasete her alanda sayılarının artması, ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacaktır.
Önce insan düsturuyla çalışırsak, insanlık yükselirken kadın da zaten yükselecektir.
Cumhuriyet tarihinin ilk ve tek kadın Meclis İdari Amiri ünvanına sahip bir milletvekili olarak, başta bizlere bu hakkı birçok devletten önce tanımamıza öncülük eden, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, kadın erkek eşitliğinin sosyal ve siyasal hayatta sağlanması adına reform niteliğinde iyileştirmeler yapan Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a tüm kadınlarımız adına şükranlarımı sunuyorum.
Seçmiş, seçilmiş ve seçilmeye aday olmuş tüm kadınlarımızın bu özel gününü kutluyorum…"
 
# ceyda bölünmez çankırı# ceyda bölünmez çankırı kimdir# ceyda bölünmez çankırı eşi# ceyda bölünmez çankırı babası# ceyda bölünmez çankırı kiminle evli
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Özel'den Yeni Parti Açıklaması
Özel'den Yeni Parti Açıklaması
DEM'den CHP'ye Çağrı
DEM'den CHP'ye Çağrı
Özel
Özel "Kurultay Yapılırsa Sorun Kalmaz"
CHP'nin MYK Üyeleri Belli Oldu
CHP'nin MYK Üyeleri Belli Oldu
Son Haberler
Anayasa Mahkemesi
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Engelliler Gününde Kınık’ta Tören Düzenlendi
Engelliler Gününde Kınık’ta Tören Düzenlendi

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim