• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
13:05
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
10:12
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
10:08
Döviz Piyasası
10:03
Altın Piyasası
09:51
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
09:11
Sıfır Atık Festivali İstanbul'da Başlıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Politika
  3. CHP'li Arpacı, Honaz Aşağıdağdere sorunu meclise taşıdı
Politika
Yayınlanma: 22 Ekim 2023 - 14:29

CHP'li Arpacı, Honaz Aşağıdağdere sorunu meclise taşıdı

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Aşağıdağdere Mahallesinde yerleşim yerine 500 metre mesafede yer alan taş ocağında meydana gelen patlamalar nedeniyle mahalle sakinlerinin yaşadığı sorunları Meclis gündemine taşıdı.

Politika
22 Ekim 2023 - 14:29
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP’li Arpacı, Honaz Aşağıdağdere sorunu meclise taşıdı

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli'nin honaz ilçesine bağlı Aşağıdağdere Mahallesinde yerleşim yerine 500 metre mesafede yer alan taş ocağında meydana gelen patlamalar nedeniyle mahalle sakinlerinin yaşadığı sorunları Meclis gündemine taşıdı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Aşağıdağdere Mahallesinde yerleşim yerine 500 metre mesafede yer alan taş ocağında meydana gelen patlamalar nedeniyle mahalle sakinlerinin yaşadığı sorunları TBMM gündemine taşıdı.
BAKAN SORULARI YANITSIZ BIRAKTI
Taş ocağı nedeniyle yöre halkının hem maddi hem de manevi olarak zarar gördüğünü belirten Arpacı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi. Ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Aşağıdağderelilerin sorunlarına kulak tıkayarak Arpacı’nın sorularını yanıtsız bıraktı.
OCAKTAN FIRLAYAN DEV KAYA PARÇALARI, TAŞLAR EVLERİN VE ARAZİLERİN ÜZERİNE DÜŞÜYOR
CHP’li Arpacı, önergesinde şu ifadeleri kullandı
“Yaklaşık olarak 14 yıldır faaliyetlerini sürdürmekte olan taş ocağında gerekli taşın yer yüzüne çıkarılması için belli zamanlarda patlayıcı madde kullanıldığı bilinmektedir. Her ne kadar kontrollü patlama yapılsa da ocaktan fırlayan dev kaya parçaları, taşlar evlerin ve arazilerin üzerine düşmektedir. Yaşanan bu durum nedeniyle mahalle sakinleri gündelik yaşamlarını sürdüremez hale gelmiş, endişe ve korku içinde yaşar hale gelmişlerdir. Aşağıdağdere sakinleri artık can güvenlikleri olmadıklarını, her an bir kaya parçasının evlerinin üzerine ya da yolda yürürken üzerlerine düşmelerinden çekinmektedirler.
HERKES, SAĞLIKLI VE DENGELİ BİR ÇEVREDE YAŞAMA HAKKINA SAHİPTİR
Anayasa’nın ‘Sağlık hizmetleri ve çevrenin korunması’ başlıklı 56. Maddesinde; ‘Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir.’ hükmü yer almaktadır. Anayasamız vatandaşına ödev verdiği gibi, Devletimize de vatandaşlarımızın sağlıklı bir çevrede yaşamalarını sağlamak, kirliliği önlemek üzere ödevler yüklemiştir. Bu çerçevede aşağıda yazılı yer alan sorularımı dikkatinize sunarak önlem alınmasını ve mahalle sakinlerimizin sorunlarına çözüm olmasını amaçlıyor, tarafınızdan yanıtlanmasını saygıyla diliyorum”
CHP’li Arpacı’nın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlamasını istediği ancak cevap alamadığı sorular şöyle:
1-     Denizli ili Honaz ilçesi Aşağıdağdere mahallesinde faaliyet gösteren firmanın çalışma izinleri tam mıdır?
2-     İlgili firma için ÇED raporu düzenlenmiş midir?
3-     İlgili taş ocağı firmasının çevreye vermiş olduğu zararın tespiti yapılmış mıdır? Taş ocağı ne sıklıkla denetlenmektedir? Denetlenmişse yapılan denetim sonucu kamuoyuyla paylaşılmış mıdır?
4-     Taş ocağı için üretim izin kapasitesi nedir? Üretim kapasite izninin üzerinde çalıştığı iddiaları doğru mudur?
5-     Aşağıdağdere mahalle sakinleri ilgili taş ocağı firması tarafından gerçekleştirilen patlamalar nedeniyle fırlayan taşlar/kaya parçaları evlerine yaşam alanlarına isabet etmiştir/etmektedir. Bugüne kadar bu zararların karşılanması için bir çalışma yapılmış mıdır?
6-     Mahalle sakinleri ortaya çıkan zararı defalarca kendi imkanlarıyla düzeltmelerine rağmen yenileriyle karşılaştıklarını söylemektedirler. Firmaya bu konuda bakanlığınız tarafından uygulanacak bir cezai yaptırım olmuş mudur?
7-     Mahallede yer alan bir futbol sahası kullanılamaz hale gelmiş, mahallede yaşayanların sosyal hayatı da taş ocağı nedeniyle olumsuz etkilenmiştir. Anayasa’mızın devletimize yüklediği ödev dikkate alındığında vatandaşlarımızı bu durumdan kurtaracak çözüm önerileriniz var mıdır? Bunlar nedir?
8-     İlgili taş ocağının kapatılması ile ilgili tarafınıza ulaşan talep olmuş mudur? Olmuşsa verilen yanıt nedir? İlgili taş ocağı kapatılacak mıdır?
9-     İlgili taş ocağının yerleşim yeri olmayan başka bir yere taşınması ile ilgili bir çalışma yapılmış mıdır? Bununla ilgili yapılan araştırma var mıdır?
 
 

# şeref arpacı chp# şeref arpacı kimdir chp# honaz# taşocağı
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Özel'den Yeni Parti Açıklaması
Özel'den Yeni Parti Açıklaması
DEM'den CHP'ye Çağrı
DEM'den CHP'ye Çağrı
Özel
Özel "Kurultay Yapılırsa Sorun Kalmaz"
CHP'nin MYK Üyeleri Belli Oldu
CHP'nin MYK Üyeleri Belli Oldu
Son Haberler
Anayasa Mahkemesi
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
35. The Bodrum Cup'ın kazananı Gara Poşet oldu
35. The Bodrum Cup'ın kazananı Gara Poşet oldu

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim