• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
13:05
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
10:12
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
10:08
Döviz Piyasası
10:03
Altın Piyasası
09:51
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
09:11
Sıfır Atık Festivali İstanbul'da Başlıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Cilt kanserinde yeni teknoloji
Sağlık
Yayınlanma: 03 Ekim 2019 - 23:57

Cilt kanserinde yeni teknoloji

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Dermato-Onkoloji Ünitesi yenilenerek hizmete açıldı. Cihaz parkuru son teknoloji ile donatılan ünite, cilt kanserinin erken tanı ve tedavisinde Türkiye’nin en donanımlı merkezi oldu.

Sağlık
03 Ekim 2019 - 23:57
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cilt kanserinde yeni teknoloji
Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Dermato-Onkoloji Ünitesi yenilenerek hizmete açıldı. Cihaz parkuru son teknoloji ile donatılan ünite, cilt kanserinin erken tanı ve tedavisinde Türkiye’nin en donanımlı merkezi oldu.
Cilt kanserinin erken tanı ve tedavisinde Türkiye’nin en donanımlı merkezi olarak tanımlanan EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Dermato-Onkoloji Ünitesi yenilenerek hizmete açıldı. Ünitenin açılışına; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, dekanlık ve başhekimlik üst yönetimi, akademisyenler ve Dermatoloji Anabilim Dalı çalışanları katıldı.

"Sağlık hizmetlerinin kalitesini hız kesmeden sürdüreceğiz"
Açılış töreninde Ege Üniversitesinin sağlık alanında yürüttüğü projeler ile bölgenin ve Türkiye’nin öncü üniversitesi olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, ‘‘Sağlık hizmetlerinde kalite konusunda gösterdiğimiz hassasiyetin en temel göstergesi, geçtiğimiz günlerde hastanemizin ‘A plus’ hastane seçilmesi oldu. Toplumumuzun ihtiyaçları doğrultusunda yürüttüğümüz sağlık hizmetlerinin kalitesini hız kesmeden sürdüreceğiz. Bugün de pek çok insana daha nitelikli sağlık hizmeti vermemize olanak sağlayacak Dermato-Onkoloji Ünitesinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Hizmete açtığımız ünitemiz ile kanserin en yaygın türlerinden biri olan cilt kanserine yönelik olarak daha profesyonel bir sağlık hizmeti sunabileceğiz. Ünitemizin, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Hastalıklar ‘doku almadan’ belirlenebiliyor
Ünitenin 1998 yılından beri cilt kanserinin erken tanı ve takibi konusunda çalışma yürüttüğünü belirten ünite sorumlusu Prof. Dr. Işıl Karaarslan ise, “Ünitemizde bulunan cihazlarımız tamamen son teknolojiye uygun hale geldi. cilt kanseri açısından yüksek risk grubunda olan hastalarımızı ayrıntılı bir şekilde muayene ederek hassas bir şekilde takip edebileceğiz. Dolayısıyla çok erken tanılar mümkün olabilecek. Yeni cihazlarımızda artık tüm vücut fotoğraflama sistemimiz de var ve şu anda Türkiye’de başka hiç bir klinikte olmayan bir sistem kurduk. Tedavi sırasında iki odada aynı anda iki cihazımızı ortak çalıştırabiliyoruz. Bunlar önemli avantajlar. Ayrıca konfokal mikroskopi cihazımız var. Bu cihaz sayesinde hastanın derisinden yani canlı dokudan patoloji görebileceğiz. Bu cihazı 2014 yılından beri kullanıyorduk. Fakat şimdi o cihazımız da yenilendi. Dolayısıyla ünitemiz bir bütün olarak yenilenmiş oldu. Tüm bu yenilenmeler sayesinde ünitemiz çok daha verimli çalışır hale geldi. Vermiş oldukları desteklerle ünitemizin daha verimli çalışabilmesine imkan tanıyan başta Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak olmak üzere, idari kadroda yer alan hocalarımıza ve teknik konularda destek aldığımız klinik mühendislik çalışanlarına teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.

İki yeni cihaz alındı
Kapsamlı bir şekilde yenilenen ünitede cilt kanserinin teşhis ve tedavisinde kullanılan biri tüm vücut fotoğraflama özelliğine sahip olmak üzere iki yeni dijital dermoskopi cihazı satın alındı. Bu cihazlar ortak sunucu üzerinden eş zamanlı çalışabilir hale getirilerek hastaların hizmetine sunuldu. Cilt kanseri tanısı almış veya bu hastalığın gelişimi açısından yüksek riskli olan hastaların ömür boyu takipleri yapıldığı ünitede; dermatolojik tanı konusunda dünyadaki en önemli teknolojik gelişmelerden biri olarak kabul edilen “in vivo reflektans konfokal mikroskopi cihazı’’ da bulunuyor. Bu cihaz sayesinde hastalar için önemli bir avantaj oluşturan biyopsi almadan deri hücresel özellikleri değerlendirilebiliyor.
# cilt kanseri# cilt kanseri tedavisi# cilt kanseri nedir# cilt kanseri türleri# cilt kanseri sebepleri
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dünya Tütünsüzlük Günü
Dünya Tütünsüzlük Günü
Yeni Hayat 112 Uygulaması
Yeni Hayat 112 Uygulaması
İngiltere'de Salgın Alarmı
İngiltere'de Salgın Alarmı
Hantavirüs Vakası Görülen Gemideki 3 Türk Yurttaşı Yarın Türkiye'de
Hantavirüs Vakası Görülen Gemideki 3 Türk Yurttaşı Yarın Türkiye'de
Son Haberler
Anayasa Mahkemesi
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Altınordu, Anıl’ı bırakmadı
Altınordu, Anıl’ı bırakmadı

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim