• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
13:05
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
10:12
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
10:08
Döviz Piyasası
10:03
Altın Piyasası
09:51
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
09:11
Sıfır Atık Festivali İstanbul'da Başlıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Belediyeler
  3. Çocuklar istiyor, Başkan Batur yapıyor
Belediyeler
Yayınlanma: 26 Aralık 2020 - 15:34

Çocuklar istiyor, Başkan Batur yapıyor

Konak’ta vatandaşların nefes alabileceği yeşil alanları genişletmek için yoğun bir çalışma programı sürdüren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, pandemi, hastalık, deprem derken zor günler geçiren çocukları kırmadı. Yüzleri gülsün diye çocukların park isteklerini yerine getiren Batur, “Her şey çocuklarımız için” dedi.

Belediyeler
26 Aralık 2020 - 15:34
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çocuklar istiyor, Başkan Batur yapıyor
Göreve geldiği günden bugüne, “Daha yeşil bir Konak” hedefiyle çalışan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçede çocukların park isteklerini yerine getiriyor. Batur, depremden sonra Konak’a taşınan iki küçük kız kardeşi kırmadı ve yerleştikleri lojmanın bahçesine park kurdu. Tepecik’te onkoloji servisinde amansız bir hastalıkla savaşan çocukların, “Başkan Amca bize park yapsın” dediğini duyan Batur, bu isteği de hızla yerine getirerek, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesine park yaptı. Batur, pandemi nedeniyle ancak belirli saatlerde sokağa çıkabilen çocuklara yetmeyen İstikbal Parkı’nı da baştan ayağı yenileterek, yeniden inşa etti.
Depremzede kardeşlerin yüzü güldü
Başkan Batur, depremde evleri hasar gördüğü için Halkapınar’da bulunan Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü Lojmanları’na taşınan Öyküm ve Özüm kardeşlerin yüzünü güldürdü. Batur, depremzede kardeşlerin öğretmen babası Halil Kılıç’ın yazdığı dilekçeyi okur okumaz harekete geçti. Baba Kılıç, Konak Belediyesi’ne gönderdiği dilekçesinde, daha önce hemen her gün parka giden kızlarının lojman bahçesine oyun alanı istediğini belirterek, “Bir öğretmen olarak birçok çocuğun hayallerini gerçekleştirmesine katkı sağladım. Bir baba olarak kendi çocuklarımın bu hayallerini gerçeğe dönüştürmek içinse sizlerin desteğine ihtiyacım var. Benim için zor ama onların bu isteklerini sizin desteklerinizle gerçekleştirebileceğime inanıyorum. Bahçesinde müsait alanı bulunan lojmanlarda kalacak nice Öykümler ve Özümler için sizden bir çocuk parkı yapmanızı arz ediyorum” diye yazmıştı.
Resim çizip, teşekküre geldiler
Kılıç’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yazdığı dilekçenin üzerinden bir ay bile geçmeden çocukların artık bir parkı vardı. Yaşadıkları zor günlerin ardından yeni parklarına kavuşan Öyküm ile Özüm, taleplerini hızla yerine getiren Başkan Abdül Batur’a teşekkür ziyaretine geldi. Yanlarında Başkan amcalarına teşekkür için çizdikleri resmi de getirmişlerdi. Öğretmen Baba Kılıç ise tüm belediye personelinin konuya hassasiyetle yaklaştığını ve çok güzel çalıştığını ifade ederek, “A’dan Z’ye emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Bu parkta tüm çocuklar güzel anılar biriktirsin istiyoruz” dedi. 
Hastane bahçesine de kurdu
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Çocuk Onkoloji Servisi’nde tedavi gören çocuklar ise rutin temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını yürüten belediye ekiplerine park isteklerini iletti. Çocukların, “Başkan Amca’dan park istiyoruz” dediğini duyan Batur, hızla harekete geçerek, hastane bahçesine de oyun alanı kurdurdu. konak belediyesi ekiplerinin hummalı bir şekilde çalıştığı park, kısa bir sürede hizmete sokuldu. 
İstikbal Parkı, yeniden yapıldı
Başkan Batur, Yenidoğan’da bölge sakinleri ile çocuklarının daha büyük park talebini de geri çevirmedi. Pandemi şartlarına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, salgın yüzünden ancak belirli saatlerde dışarı çıkabilen çocuklara yetmeyen, mevcut İstikbal Parkı’nı tepeden tırnağa yeniledi. Genişletilen parka, yeni oyun grupları da yerleştirildi. Park, yeni yüzüyle çocukların hizmetine sunuldu.
Batur: Her şey çocuklarımız için
Konak’ta mevcut yapılaşma nedeniyle park yapacak alan bulmanın çok zor olduğunu belirten Başkan Batur, “Ancak yine de elimizden geleni yapıyoruz. Hedefimiz daha yeşil bir Konak. Kentsel dönüşüm planlarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Bugün de nerede yer müsaitse, çocuklarımız nereye istemişse oraya parkımızı yapmaya çabalıyoruz. Olan parklarımızı da baştan aşağı yenileyerek, daha elverişli hale getiriyoruz” dedi. Çocukların pandemiyle eve kapanırken, bir de deprem korkusu yaşadığını söyleyen Batur, “Bu süreç onlar için de çok zor geçiyor; okullarından, arkadaşlarından ayrılar, sokağa ancak günde birkaç saat çıkabiliyorlar. Hastanelerde yaşam savası veren çocuklarımıza da acil şifalar diliyorum. Her şey çocuklarımız için, onlar daha iyi yaşayabilsin diye.... Yeni parklarımızın da tüm çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Umuyorum ki, pandeminin ardından da doyasıya keyfini çıkaracaklar. Hatta bir gün ben de onlara eşlik edeceğim” diye konuştu. 






 
# konak belediyesi# konak belediyesi emlak vergisi# konak belediyesi telefon# konak belediyesi veteriner# konak belediyesi imar müdürlüğü
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İzmir'de Toplu Ulaşıma Bayram Ayarı
İzmir'de Toplu Ulaşıma Bayram Ayarı
Menemen’de çilek coşkusu dünyaya taştı
Menemen’de çilek coşkusu dünyaya taştı
İzmir’de Bisicab Dönemi Başlıyor
İzmir’de Bisicab Dönemi Başlıyor
Bornova’nın Geleceği Sahneye Taşındı
Bornova’nın Geleceği Sahneye Taşındı
Son Haberler
Anayasa Mahkemesi
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
“Türk ekonomisinin dinamosu can çekişiyor!”
“Türk ekonomisinin dinamosu can çekişiyor!”

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim