• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
19:23
Urla'daki Koyları Temizlediler
18:44
İzmir’de "Dönüşüme Evde Başla" Hareketi:
18:42
Gördes Barajı Üretimde Zirveye
16:33
Buca'da Başkanlık CHP'de Kaldı
16:24
HSYK Kararları İzmir’de Kritik Görev Değişiklikleri
13:49
Foça Açıklarında Deprem
13:00
SPK'dan Dolandırıcılık Uyarısı
12:36
Avrupa Merkez Bankası Faiz Arttırdı
12:33
Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu
12:21
MİT'ten Kredi Kartı Şebekesine Darbe
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Corona'dan doğaya kaçış başladı
Ekonomi
Yayınlanma: 19 Mayıs 2020 - 15:59

Corona'dan doğaya kaçış başladı

Corona pandemisi nedeniyle evlerinde uzun süre vakit geçiren insanlar, doğayla iç içe yaşama isteğiyle birlikte bahçeli ve müstakil konutları yeni yaşam alanı olarak tercih etmeye başladı.

Ekonomi
19 Mayıs 2020 - 15:59
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Corona'dan doğaya kaçış başladı
Corona pandemisi nedeniyle evlerinde uzun süre vakit geçiren insanlar, doğayla iç içe yaşama isteğiyle birlikte bahçeli ve müstakil konutları yeni yaşam alanı olarak tercih etmeye başladı.
Giderek yoğunlaşan nüfusun getirdiği betonlaşma sonucu doğal yaşamdan da giderek uzaklaşmak zorunda kalan insanlar, özellikle sosyal donatıları, yeşil alanları ve hobi bahçeleri bulunan projeler ile birlikte müstakil konutlara yöneliyor.
Konu hakkında görüşüne başvurduğumuz sektör temsilcileri, İzmir'de bu ihtiyaca cevap verecek nitelikli konut projelerinin hem şehir içi hem de şehir dışından ilgi gördüğünü belirtiyor. 
Salgın tehlikesinin ne zaman biteceğinin belli olmadığını da vurgulayan sektör temsilcileri, kent merkezinde bulunan arsaların az olması nedeniyle yaşamın daha geniş yeşil alanlara sahip projelerle birlikte şehir dışına doğru kayacağına dikkat çekiyor.
Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer:
“NİTELİKLİ PROJELERE İLGİ ARTIYOR”
İnsanlar artık salgın nedeniyle müstakil evlere, zemin katı ve bahçeli konutlara yöneldi. Burada doğal yaşam ve temiz havaya olan talebin de önemi büyük. Bu dönemde özellikle çocuklu aileler apartman tarzı yaşamdan çok, daha doğal ve özgür bir ortamda çocuklarını yetiştirmek istiyorlar. Lojistik ve online alışveriş imkanının da gelişmesiyle birlikte artık alışveriş merkezlerine olan ihtiyaç da göreceli olarak azaldı. Böylelikle insanların kent merkezinde oturmak gibi bir zorunlulukları eskisi kadar önem taşımıyor. Artık kısa ve orta vadede gayrimenkul tekrar bir yatırım aracı olarak öne çıktı. Özellikle İzmir bu konuda çok şanslı. İzmir'de doğal çevre ve sosyal donatıları birlikte sunabilen projeler bir adım önde olacak. Bize de bu konuda birçok talep geliyor. Tanyer Yapı olarak zaten uzun zamandır insanı ve doğayı bütünleştiren nitelikli projeleri kentimize kazandırıyorduk. İzmir'e şehir dışından da ilgi büyük. Tabii, bu durum müstakil ve nitelikli sitelerindeki konut fiyatlarının da artmasına neden olacaktır. 
Coldwell Banker Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar:
“YAZ AYLARINDA CANLANMA BEKLİYORUZ”
İnsanlar tüm dünyayı sarsan corona virüsü nedeniyle uzun zamandır tedirginlik yaşıyordu. Mayıs ayıyla birlikte piyasalarda biraz daha hareketlenme başladı. Şu dönemde özellikle bahçeli ve müstakil konutlar çok revaçta. Hem kiralık, hem de satılık olarak insanlar bu tarz konutlara yöneldi. İnsanlar geçtiğimiz dönemde konut ihtiyaçlarını erteleyebildikleri kadar erteledi. Artık kısıtlamaların da azaltılmasıyla satın alma ve kiralamalarla birlikte canlanma hissediliyor. Genelde 300 - 500 bin bandındaki konutlar talep görürken, şu anda daha üst segment “doğal yaşam alanı”na sahip daireler tercih ediliyor. Özellikle bayramdan sonra şehirler arası seyahat kısıtlamalarının da kalkacağı düşünülürse birçok insan yatırım amaçlı olarak İstanbul’dan İzmir’e gelecek. Öte yandan yurtdışında yaşayanların paraları da ülkemizde çok değerli hale geldi. Bu nedenle Almanya gibi ülkelerde yaşayan insanların alım gücü de arttı. Yaz döneminde konut ve gayrimenkul satışlarında bir hareketlenme olacaktır.
FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay:
“KONUTLARDA DOĞAL YAŞAMA DÖNÜŞ BAŞLADI”
İnsanlar son dönemde bahçeli evler ve yeşil alanlara sahip site içindeki projelere yöneldi. Bunun yanı sıra; bağ bahçe ve arsa alımları da arttı. Çünkü yatırımcılar bir prefabrik ev de olsa doğaya dönme arzusuyla yatırım yapmaya başladı. Corona virüs krizinin tam olarak ne zaman biteceği de belli değil aslında. Bu nedenle herkes artık daha uzun vadeli bir şekilde yatırımlarını şekillendirmeye başladı. Özellikle konut kredi faiz oralarının da düşmesiyle birlikte insanlar yeniden gayrimenkul sektörünü yatırım aracı olarak görüyor. Yatırımcılar paralarını bankada değerlendirmek yerine, konut alımına yöneliyor. Yaz aylarıyla birlikte insanlar otellerden çok Urla, Çeşme gibi sayfiye bölgelerinden müstakil yazlık kiralama taraftarı. Bu nedenle yaz aylarında bir hareketlenme söz konusu. Coronadan en çok etkilenen sektörlerin başında ise kafe, pastane, restoran gibi gıda sektörü geliyor. Bu ticari dükkanların satış ve kiralaması durdu. Öte yandan ofis kiralamaları ve konut sektöründe ise bir canlanma yaşıyoruz.
# doğaya kaçış# doğaya kaçış filmleri# doğaya kaçış izle# doğaya kaçış 1.sezon izle# doğaya kaçış tlc
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
SPK'dan Dolandırıcılık Uyarısı
SPK'dan Dolandırıcılık Uyarısı
Avrupa Merkez Bankası Faiz Arttırdı
Avrupa Merkez Bankası Faiz Arttırdı
Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu
Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu
Brent Petrolün Varili 88,58 Dolar
Brent Petrolün Varili 88,58 Dolar
Son Haberler
Urla'daki Koyları Temizlediler
Urla'daki Koyları Temizlediler
İzmir’de
İzmir’de "Dönüşüme Evde Başla" Hareketi:
Gördes Barajı Üretimde Zirveye
Gördes Barajı Üretimde Zirveye
İzmir İçin İklim Krizi Uyarısı
İzmir İçin İklim Krizi Uyarısı
Buca'da Başkanlık CHP'de Kaldı
Buca'da Başkanlık CHP'de Kaldı
Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 101’inci yılı kutlandı
Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 101’inci yılı kutlandı

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim