• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
18:55
Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu
13:27
İzmir’de 8 İlçeye Sarı Kodlu Uyarı!
11:03
Avrupa Borsaları İngiltere Dışında Pozitif Seyrediyor
10:58
Asya Borsaları Karışık Seyrediyor
10:53
Döviz Piyasası
10:23
Karaborsa Bilet Operasyonu
10:01
Brent Petrolün Varili 98.38 Dolar
09:57
Altın Piyasası
09:24
Yurt İçi Piyasalarda Gözler Merkez Bankasında
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Belediyeler
  3. Daha yeşil bir Ödemiş için çalışmalar sürüyor 
Belediyeler
Yayınlanma: 18 Ocak 2022 - 16:57

Daha yeşil bir Ödemiş için çalışmalar sürüyor 

Ödemiş Belediyesi kentteki yeşil alan miktarını ve sosyal alanların sayısını artırmaya yönelik çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor.

Belediyeler
18 Ocak 2022 - 16:57
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Daha yeşil bir Ödemiş için çalışmalar sürüyor 
2021 yılında 7 bin 500 metrekarelik yeşil alan daha kente kazandırılırken ilçedeki toplam yeşil alan miktarı 346 bin 600 metrekareye ulaştı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Kentimize yeni soluk alma alanları kazandırıyoruz” dedi. 

Son derece verimli topraklara sahip Ödemiş’te üretimi ve üreticiyi destekleyen Ödemiş Belediyesi, yaşam alanlarının çehresini de yeşil alanlarla güzelleştiriyor. Ödemiş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında 2021 yılında 6 yeni park Ödemişlilerin hizmetine sunulurken 2019 Nisan ayından bu yana kentte düzenlemesi yapılan yeni park sayısı 23’e ulaştı. Kente kazandırılan 2 parkta peyzaj düzenlemeleri devam ediyor. 

Yaklaşık 35 bin metrekarelik yeni yeşil alan 

Tamamen yenilenerek yeni bir çehreye büründürülen Anafartalar Mahallesi Sağlık Parkı, İlkkurşun Mahallesi Natho Hande Demir Parkı, Çaylı Mahallesi Atatürk Parkı ve Cumhuriyet Mahallesi Behiç Galip Yavuz Parkı 2021 yılında törenle hizmete sunuldu. Süleyman Demirel Mahallesi’nde yeni oluşturulan park da Polis Şehitleri Parkı ismi verilerek törenle hizmete girdi. 

2019 ve 2020 yıllarında 27 bin 100 metrekare yeni yeşil alan oluşturan Ödemiş Belediyesi, 2021 yılında da 7 bin 500 metrekarelik yeni yeşil alanı soluk alma alanı olarak kente kazandırdı. Böylelikle Ödemiş’in toplam yeşil alan miktarı 346 bin 600 metrekareye yükselmiş oldu. 

Çocukların ve ailelerin gönüllerince vakti geçirip enerjilerini değerlendirmeleri için çocuk oyun gruplarını yenileyen ve dezenfekte eden Ödemiş Belediyesi, 2019 yılı Nisan ayından bu yana kentteki parklarda 36 adet çeşitli büyüklüklerde oyun grubu kurulumu gerçekleştirdi. Aynı dönemde kurulumu yapılan spor aleti seti sayısı 8 olarak belirlendi. 

İklim koşullarına ve kent dokusuna uyumlu ağaç ve bitki türleriyle kenti güzelleştirmeye devam eden Ödemiş Belediyesi, 2019 ve 2020 yıllarında 158 bin 870 adet fidan ve çalı grubunu toprakla buluşturdu. 2021 yılında bu rakam 45 bin 610 olarak tespit edildi. 2019 yılı Nisan ayından bu yana dikimi yapılan fidan ve çalı grubu bitki sayısı 204 bin 480 oldu. 

Tüm bunların yanında park ve yeşil alanlarımızda sulama, çim biçimi, budama, yabancı ot mücadeleleri, gübreleme ve ilaçlama, ağaç budamaları mevsim şartlarına göre devam eden Ödemiş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kent peyzajında değerlendirilen bazı çalı grupları ve ağaçlardan tohum ve çelikler alıp kendi üretim serasında çoğaltmak üzere çalışma başlattı. 

Ayrıca imkanların en iyi şekilde değerlendirilmesi adına yine Ödemiş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyesinde ilk kez kent mobilyaları üretimine başlanarak ihtiyaç duyulan parklarda bank montajları yapılıyor. 

“Kentimize yeni soluk alma alanları kazandırdık” 

Süs bitkilerinin yurdu Ödemiş’te yaşam alanları çevresinde yeşil alanları artırmak üzere çalışmaların sürdüğünü belirten Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Kentimize yeni soluk alma alanları kazandırarak yeşil alan kapasitemizi yaklaşık 35 bin metrekare artırdık. Tüm planlamamızı da kentin soluk alacağı şekilde yapıyoruz. Yeni yapılaşan bölgelerimizde de yeni parklar için hazırlıklarımız sürüyor. Mevcut parklarımızı da tamamen yenileyerek hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Geçmişe göre rekor denilebilecek sayıda fidanımızı kentimizde toprakla buluşturduk. İklimimize uygun, daha az su tüketimiyle daha çok yeşil doku sağlayan türde ağaçlarımızın dikimini sezonuna göre yapıyoruz. Çünkü süs bitkilerinin yurduna, meyve fidancılığının üretim merkezine bu yakışır diyoruz.  

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz oldukça yoğun bir tempoyla çalışıyor. Bir yandan tehlike arz eden ağaçlarımızın da ilgili kurumlardan aldığımız izinler doğrultusunda kesimini yapıp yakacak olan ihtiyaç sahiplerimize ulaştırıyoruz. Bu ağaçların yerlerine de yine dokuya uygun yeni fidanları toprakla buluşturacağız. Ayrıca kendi seralarımızda da ağaç ve çalı grubu bitki türleri için üretimimiz sürüyor. Bank, piknik masası gibi kent mobilyalarını da bundan böyle kendi ekiplerimizle üreteceğiz. Bozdağlar’dan Aydın Dağları’na kadar her mahallemize hizmet ulaştırmanın gayreti içerisindeyiz.  

 

“Gençlerimiz ve çocuklarımızla birlikte temalı park tasarlayacağız” 

İhtiyaca göre özellikle çocuklarımızın güvenle oyun oynayıp enerjilerini değerlendirebilecekleri oyun alanlarını İzmir Büyükşehir Belediyemizle birlikte yeniliyoruz. Yeni dönemde de yine gençlerimizin ve çocuklarımızın tasarlayacakları bir temalı parkı Ödemişimize kazandıracağız. Bu anlamda hazırlıklarımız devam ediyor" dedi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
12’inci Uluslararası Enginar Festivali Kapılarını Açıyor
12’inci Uluslararası Enginar Festivali Kapılarını Açıyor
Kadınlar Hem Üretiyor Hem de Kazanıyor
Kadınlar Hem Üretiyor Hem de Kazanıyor
Okurlar Kültürpark’a Akın Etti
Okurlar Kültürpark’a Akın Etti
Ataşehir Belediye Başkanı Gözaltına Alındı
Ataşehir Belediye Başkanı Gözaltına Alındı
RESMİ İLANLAR
RESMİ İLANDIR
Bayraklı’da 23 Nisan Programı Sinan Meydan Söyleşisi İle Tamamlanıyor
Son Haberler
Bayraklı’da 23 Nisan Programı Sinan Meydan Söyleşisi İle Tamamlanıyor
Bayraklı’da 23 Nisan Programı Sinan Meydan Söyleşisi İle Tamamlanıyor
Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu
Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu
Nesine 3. Lig'de Play-off Heyecanı
Nesine 3. Lig'de Play-off Heyecanı
Kupada İlk Yarı Finalist Konyaspor
Kupada İlk Yarı Finalist Konyaspor
Yapay zekâ doktorların yerini alacak mı? Kritik yanıt
Yapay zekâ doktorların yerini alacak mı? Kritik yanıt
Beydağ Beyaza Büründü
Beydağ Beyaza Büründü

Ana Sayfa
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim