• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
11:45
Brent Petrolün Varili 94,66 Dolar
10:31
Döviz Piyasası
10:27
Altın Piyasası
10:13
Asya Borsaları Çin Dışında Pozitif Seyrediyor
10:05
ABD İran Petrol İznini Uzatmayacak
09:52
Küresel Piyasalar Pozitif Seyrediyor
09:40
FETÖ Operasyonları
09:30
Denizlerde Av Sezonu Sona Erdi
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. DEÜ'DEN İZMİR'E BİR FAKÜLTE DAHA
Eğitim
Yayınlanma: 21 Kasım 2021 - 19:56

DEÜ'DEN İZMİR'E BİR FAKÜLTE DAHA

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, fakülteye dönüştürüldü

Eğitim
21 Kasım 2021 - 19:56
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
DEÜ'DEN İZMİR'E BİR FAKÜLTE DAHA


Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla resmen kuruldu. 29 yıldır İzmir'e ve ülkemize yüksekokul olarak hizmet veren okulun artık fakülte olarak şifa dağıtacağını söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Okulumuz, fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerindeki yakaladığı uluslararası standartların çıtasını artık fakülte olarak daha üst noktalara taşıyacak" diye konuştu

Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak fakültelerin kurulması, yüksekokulların kapatılması ile adlarının değiştirilmesi hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, fakülteye dönüştürüldü. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar'ın göreve gelmesiyle yakın dönemde Diş Hekimliği ve Veteriner Fakültelerine kavuşan Dokuz Eylül Üniversitesi, (DEÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi'nin de kurulmasıyla, 18. fakültesine kavuşmuş oldu. Ege Bölgesi'nin ilk Türkiye'nin üçüncü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu olarak 29 yıl önce kurulan ve yetiştirdiği fizyoterapistlerle vatandaşlarımıza yılladır şifa olan okul, bundan sonra DEÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi olarak eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerine devam edecek.

ÜLKEMİZE VE İZMİR'E HAYIRLI OLSUN
DEÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi'nin kurulması için senato kararı aldıktan sonra Yükseköğretim Kurumuna (YÖK) başvuruda bulunduklarını söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Destekleriyle her zaman yanımızda olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla DEÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültemiz kurulmuş oldu. Yüksekokulumuz zaten bir fakülte gibi güçlü akademik kadrosu ve bilimsel altyapısıyla eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini başarıyla sürdürüyordu. Fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerindeki yakaladığı uluslararası standartlarıyla,  Mekanda erişimde YÖK tarafından verilen Turuncu Bayrak Ödülü'yle, bugüne kadar mezun ettiği 1610 lisans, 216 yüksek lisans ve 66 doktora öğrencisiyle alanında öncü olan yüksekokulumuz bundan sonra fakülte olarak başarılarının çıtasını yükseltmeye ve vatandaşlarımıza şifa olmaya devam edecek. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar'a ve bu başarıda emeği geçen mensuplarımıza teşekkür ediyor; fakültemizin üniversitemize, İzmir'imize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.
Rektör Hotar, DEÜ'nün yakın dönemde mensuplarıyla birlikte İzmir’in ilk Veteriner Fakültesi’ni açtığını ve Diş Hekimliği Fakültesi’ni de kurduğunu hatırlatarak, kamusal sorumluluklarını yerine getirmeye ve bilim dünyasına katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti.

REKTÖR HOTAR'A TEŞEKKÜR
DEÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Arzu Genç ise 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’nde uluslararası standartlara sağlık ve eğitim hizmetlerini bir arada verdiklerini belirterek, "ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Sertifikası’na sahip Türkiye’nin ilk fizyoterapi eğitimi veren okulumuz, deneyimli ve güçlü akademik kadrosu ile 7 Anabilim dalı, 8 yüksek lisans ve 1 doktora programı ile lisansüstü eğitim ve öğretim programlarına ev sahipliği yapıyor. Fizyoterapi eğitimi veren okullar arasında her zaman ilk sıralarda yer alan okulumuz, bundan sonra fakülte olarak da nitelikli araştırmalarına ve uluslararası standartlarda hizmet vermeye devam edecek. Her zaman bizlerin yanında olan Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar'ın yoğun gayretleriyle elde edilen bu kazanımın üniversitemize hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.
 
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
LGS Başvuruları İçin Bugün Son Gün
LGS Başvuruları İçin Bugün Son Gün
İzmir'den Avrupa'ya Güçlü Mesaj
İzmir'den Avrupa'ya Güçlü Mesaj
Öğrenciler İkinci Döneme Başladı
Öğrenciler İkinci Döneme Başladı
Okullarda İkinci Ara Tatil Dönemi Başladı
Okullarda İkinci Ara Tatil Dönemi Başladı
Son Haberler
Brent Petrolün Varili 94,66 Dolar
Brent Petrolün Varili 94,66 Dolar
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Asya Borsaları Çin Dışında Pozitif Seyrediyor
Asya Borsaları Çin Dışında Pozitif Seyrediyor
ABD İran Petrol İznini Uzatmayacak
ABD İran Petrol İznini Uzatmayacak
Tarlada İzi Olmayanın Harmanda Yüzü Olmaz
Tarlada İzi Olmayanın Harmanda Yüzü Olmaz

Ana Sayfa
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim