• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
12:20
Uyuşturucu Operasyonu
10:37
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
10:00
Bulgaristan Seçimleri Yapılıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Politika
  3. DEVA, Kemeraltı esnafının sorunlarını dinledi
Politika
Yayınlanma: 31 Ocak 2021 - 15:25

DEVA, Kemeraltı esnafının sorunlarını dinledi

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Teşkilatı, “ticaretin kalbi” olarak nitelendirilen Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki esnaf ziyaretinde, ülkemizin ekonomik toplumsal ve siyasal hayatında önemli bir yere sahip olan esnaf ve sanatkârların Covid-19 nedeniyle katmerleşen ekonomik sorunlarının, gelişim ve büyüme projeleriyle çözülebileceğini ortaya koydu.

Politika
31 Ocak 2021 - 15:25
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
DEVA, Kemeraltı esnafının sorunlarını dinledi
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Teşkilatı, “ticaretin kalbi” olarak nitelendirilen Tarihi kemeraltı Çarşısı’ndaki esnaf ziyaretinde, ülkemizin ekonomik toplumsal ve siyasal hayatında önemli bir yere sahip olan esnaf ve sanatkârların Covid-19 nedeniyle katmerleşen ekonomik sorunlarının, gelişim ve büyüme projeleriyle çözülebileceğini ortaya koydu.
DEVA Partisi İzmir İl Başkan Yardımcıları Mesut Özdamar, Egemen Pamukçu, Uğur Geyik, Konak İlçe Başkanı Mehmet Zincircioğlu, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda esnaf ziyareti yaptı, dert dinledi, çözüm gösterdi.
DEVA Partisi heyetinin ilk durağı, İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği oldu. Burada 1 saati aşkın süren görüşmede dernek başkanı Semih Girgin’den Kemeraltı ve adı İzmir ile özdeşleşen çarşıda faaliyet gösteren esnafın son durumu hakkında bilgi aldı.  DEVA Partisi İzmir İl Başkan Yardımcıları Mesut Özdamar Egemen Pamukçu, Uğur Geyik, Konak İlçe Başkanı Mehmet Zincircioğlu ile il ve ilçe yöneticileri, sonrasında esnafları ziyaret ederek Genel Başkan Ali Babacan’ın selamlarını iletti. 
Her iş kolundan esnafın sorunlarını büyük bir dikkatle dinleyen DEVA Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Mesut Özdamar, “Kemeraltı, İzmir’de ticaretin kalbinin attığı yer. Tarihi çarşıda binlerce esnaf faaliyet gösteriyor. Bugünkü ziyaretimizde içler acısı durumu gördük. Kapısından girdiğimiz her esnaf; işlerinin kötü olduğunu, borç yükünün her geçen gün ağırlaştığını, çalışan sayılarını azaltmalarına rağmen işyerlerini kapatmamak için mücadele ettiklerini dile getirdi. Birçok esnafın daha fazla zarara girmemek için işyerlerini geçici olarak kapattıklarını, işlerini döndüremeyenlerin ise ticari hayattan çekildiğini öğrendik” dedi.
Umutsuzluk değil çözüm önerisi
Esnaf ve sanatkarların ticari hayatta yaşanan gelişmeler ve son yıllarda kendisini iyice hissettiren ekonomik krizle giderek ağırlaşan birçok sorunla karşı karşıya kaldığını belirten Özdamar, “Pandemi ile birlikte yanlış ekonomi politikaları, faaliyeti durdurulan veya sınırlandırılanlara destek vermek yerine borçlandırma yüzünden esnafın can çekiştiğini, büyük bir krizin olduğunu gördük. Ancak esnaflarımız umutlarını tümden yitirmesin. DEVA Partisi olarak esnafımızın sorunlarının çözümü için de çalışıyoruz. İyi bir ekonomi yöneticisi olan Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan, bakanlık yaptığı dönemde olduğu gibi ekibi ile birlikte zorlukların üstesinden gelecek program ve projeleri ortaya koyuyor” diye konuştu.
Değişim ve dönüşüm
DEVA Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Özdamar, ekonominin sağlıklı işleyişine, ahilik geleneği içindeki birçok uygulamalarıyla modern ekonomide kullanılan kalite ve tüketici hakları kavramlarına katkıda bulunan esnaf ve sanatkarların gelişen ekonomiden hak ettiği payı alması için gereken çalışmaların yapılacağını bildirdi.
DEVA Partisi’nin esnaf ve sanatkarların değişen ekonomik ve sosyal şartlara uyum sağlayacak şekilde rekabet güçlerini artıracağının altını çizen Mesut Özdamar, şöyle konuştu: “Bunun için Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlikleri bünyesinde ihracat süreçleri, girişimcilik, Ar-Ge ve yenilikçilik ile devlet yardımları hakkında eğitim, danışmanlık ve bilgi desteği sağlayacak birimler oluşturacağız. Ucuz ve yeterli finansmana erişim, bu finansmanı işinin niteliğini arttırma, büyütme, çağın gerektirdiği değişim ve dönüşümü gerçekleştirme yönünde kullanabilmesi için mevcut Esnaf ve Sanatkârlar Destek Sistemini yenileyecek, yeni destek mekanizmaları geliştireceğiz. Esnaf ve sanatkarların birlikte iş yapma kültürünün geliştirilmesi yönünde çalışmalar yapacağız.”
 
# kemeraltı# kemeraltı vergi dairesi# kemeraltı çarşısı# kemeraltı kuyumcu# kemeraltı demircisi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hiç Kimse Türkiye'ye Parmak Sallayamaz"
Meclis Gündeminde Bu Hafta
Meclis Gündeminde Bu Hafta
Ülkücü Hareketin Lideri Türkeş'in Vefatının 29. Yılı
Ülkücü Hareketin Lideri Türkeş'in Vefatının 29. Yılı
Son Haberler
Uyuşturucu Operasyonu
Uyuşturucu Operasyonu
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Kapadokya'nın Gizli Mirası
Kapadokya'nın Gizli Mirası "Meryem Ana Dağı"
Hava Durumu
Hava Durumu
Tarihte Bugün
Tarihte Bugün
İhracat hedeflerine çifte destek
İhracat hedeflerine çifte destek

Ana Sayfa
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim