• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
14:03
Asya Borsaları Pozitif Seyrediyor
10:36
Küresel Piyasalar Karışık Seyrediyor
10:31
Brent Petrolün Varili 94,70 Dolar
10:26
Döviz Piyasası
09:44
Altın Piyasası
09:40
DEAŞ Operasyonu
09:37
MİT'ten Siber Operasyon
08:47
Küresel Piyasalarda Ateşkes Belirsizliğinin Etkisi
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Belediyeler
  3. Devrim şehidi Kubilay ve arkadaşları Menemen'de anıldı
Belediyeler
Yayınlanma: 23 Aralık 2020 - 17:01

Devrim şehidi Kubilay ve arkadaşları Menemen'de anıldı

İzmir’in Menemen ilçesinde 90 yıl önce Cumhuriyet karşıtı güçler tarafından katledilen Asteğmen Kubilay ve arkadaşları bir kez daha anıldı.

Belediyeler
23 Aralık 2020 - 17:01
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Devrim şehidi Kubilay ve arkadaşları Menemen’de anıldı
İzmir’in Menemen ilçesinde 90 yıl önceki kanlı ayaklanmada Cumhuriyet karşıtı güçler tarafından katledilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki yine unutulmadı. Yıldıztepe Şehitliği’nde düzenlenen resmi tören Kubilay Anıtı’na çelenk bırakılarak başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kubilay ailesiyle anı fotoğrafı çekildi. Tören şehitlerin mezarlarına karanfil bırakılmasıyla sona erdi. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Menemen Belediye Başkan Vekili Deniz Karakurt ile diğer ilçe belediye başkanları, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Eray Ercan ve İzmirliler katıldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşma yapan Topçu Yüzbaşı Melih Pekbardakçı “Devrim şehidi Kubilay, Cumhuriyet’i ve Atatürk’ü korumak için boynunu vermiş ama boyun eğmemiştir. Kubilay olmak birçok değerin simgesidir. Kubilay olmak vatanseverliktir. Atatürk ilke ve inkılaplarından ödün vermemektir. Kubilay olmak, asla boyun eğmemektir. Kubilay olmak karanlık yerine aydınlığı, dogmaların yerine bilimselliği ve akılcılığı seçmektir” dedi.
“İzmir, Cumhuriyetin yılmaz savunucusu olmaya devam edecek”
Günün önemine dair bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “Tarih, Menemen olayını gerçekleştirenleri, demokrasinin, Cumhuriyetin, yani halkın düşmanları olarak, Cumhuriyet’i yıkmaya çalışanların karşısında dimdik duran Asteğmen Kubilay’ı, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki’yi ise devrim şehitleri olarak yazdı. Kubilay’ı şehit eden ve ‘Cumhuriyet bitmiştir’ diyerek halk düşmanlığı yapan zihniyete karşı Cumhuriyet’i muhafaza etmeye ve ikinci yüzyılına doğru emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Kurtuluş mücadelesini başlatan ve bu mücadelenin zafere ulaştığı İzmir, 90 yıl önce Kubilay’ın şahsında özgür ve bağımsız bir ülke olmayı kabul etmeyenlerin karşısında durarak Cumhuriyetimiz ve kazanımlarına sahip çıkmıştır. İzmir o gün olduğu gibi bugün de demokrasinin ve Cumhuriyetimizin yılmaz savunucusu olmaya ve bu değerleri ileriye taşıma kararlılığına sahiptir” diye konuştu.
Kubilay Koşusu başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 14’üncüsünü düzenlediği Şehit Asteğmen Kubilay Yol Koşusu ise pandemi nedeniyle 21-28 Aralık tarihlerinde sanal ortamda yapılıyor. Kazananlar, 28 Aralık 2020 tarihindeki #bizkoşarız platformu üzerindeki koşu sıralaması listesi esas alınarak belirlenip 4 Ocak 2021 günü açıklanacak.

 
# menemen kubilay# menemen kubilay anıtı# menemen kubilay ilkokulu# menemen kubilay kışlası# menemen kubilay olayı
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Okurlar Kültürpark’a Akın Etti
Okurlar Kültürpark’a Akın Etti
Ataşehir Belediye Başkanı Gözaltına Alındı
Ataşehir Belediye Başkanı Gözaltına Alındı
Çeşme’de Alaçatı Ot Festivali Heyecanı
Çeşme’de Alaçatı Ot Festivali Heyecanı
ESHOT’tan 20 Nisan Uyarısı
ESHOT’tan 20 Nisan Uyarısı
Son Haberler
Asya Borsaları Pozitif Seyrediyor
Asya Borsaları Pozitif Seyrediyor
Küresel Piyasalar Karışık Seyrediyor
Küresel Piyasalar Karışık Seyrediyor
Brent Petrolün Varili 94,70 Dolar
Brent Petrolün Varili 94,70 Dolar
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Bayraklı Belediyesi, 86 Bin Noktayı Dezenfekte Etti
Bayraklı Belediyesi, 86 Bin Noktayı Dezenfekte Etti

Ana Sayfa
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim