• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
10:49
Nemrut Kalderası'nda Turizm Sezonu Başladı
10:41
Asya Borsaları Yükselişte
10:34
Brent Petrolün Varili 83,47 Dolar
10:30
Döviz Piyasası
10:19
Altın Piyasası
09:55
Küresel Piyasalar Haftaya Pozitif Başladı
09:53
Kripto Para Piyasaları'nda Geçen Hafta
09:46
Yatırım Araçlarında Geçen Hafta
09:43
Meclis Gündeminde Bu Hafta
09:37
Uluslararası Düzeyde Aranan Şüpheli Yakalandı
09:28
İran ABD Anlaştı
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Belediyeler
  3. Edremit Belediyesi'nde maaş krizi büyüyor
Belediyeler
Yayınlanma: 16 Kasım 2023 - 13:35

Edremit Belediyesi'nde maaş krizi büyüyor

Edremit Belediyesi’nde personel maaşlarının eksik ve parça parça yatırılması çalışanları isyan noktasına getirdi. Edremit Belediyesi’nde ki çalışanları yetkili sendikaları Tüm Bel-Sen, DİSK/Genel-İş, Tüm Yerel-Sen Sendikaları ortak açıklama ile duruma tepki gösterdi.

Belediyeler
16 Kasım 2023 - 13:35
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Edremit Belediyesi’nde maaş krizi büyüyor

Edremit Belediyesi’nde personel maaşlarının eksik ve parça parça yatırılması çalışanları isyan noktasına getirdi. Edremit Belediyesi’nde ki çalışanları yetkili sendikaları Tüm Bel-Sen, DİSK/Genel-İş, Tüm Yerel-Sen Sendikaları ortak açıklama ile duruma tepki gösterdi.
Tüm Bel-Sen Balıkesir Şube Başkanı İlker Omar Demiray, Tüm Yerel-Sen Balıkesir Şube Başkanı Sezer Yıldız ve DİSK/Genel-iş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Ovalı tarafından yazılı olarak yapılan ortak basın açıklamada şöyle denildi;
Edremit Belediyemizde, işçimize, memurumuza bu ayda tam maaş yatırılmadı. "11.500,00TL. Asgari ücret düzeyinde"
Tüm Bel-Sen, DİSK/Genel-İş, Tüm Yerel-Sen Sendikaları olarak;
Toplumun içinde bulunduğu olumsuz ekonomik, sosyal ve siyasal koşulların ağırlığı en çok biz emekçileri etkiliyor. Türkiye emek sınıfı tarihinin en karanlık günlerinden geçiyoruz. Ekmeğimiz her geçen gün eksilirken emeğimizin değeri gün ve gün düşüyor. 
Maalesef demokrasi mücadelesinde aynı tarafta olduğumuz Edremit Belediyesini yönetenler işçinin memurun maaşını gününde ödemediği için bize alana çıkmaktan başka bir yol bırakmamıştır. 
Edremit Belediyemizde ise BIÇAK KEMİĞE DAYANDI!!! 
Edremit Belediyesi, İşçiler ve Memurların hak ettiği aylık ücreti eksik yatırarak angarya ile çalıştırılmakta, sonuç olarak bu ayda yine emekçilerimize 11.500,00-TL. tutarında bir ödeme yapılmıştır. 
Çalışanlar arasında ise adamcılık ve ayrımcılık son raddeye gelmiştir. Bir kısım imtiyazlı çalışana işe gelmeden, gelse de işyerinde durmadan gözüküp giderek, full hafta tatilli, bayramlı 32.000,00-TL. Ballı börekli Maaş. bir kesim emekçiye ise hafta tatili çalışsada yaptığı işte sorumluluk sahibi olsada çıplak maaş.
“Belki de belediye Başkanın bir kısmından haberi var yok...”
Liyakatsizlerin, işçinin, Memurların, Müdürlerin bile başına dikilerek, Memurdan bile çok yetki verilen Bir avuç tatlı su kurnazına çalışmadıkları hafta sonlarında full yazılarak, gerçekten çalışan emekçinin hakkı hukuku gasp edilmektedir.
Buradan ilgili siyasileri de uyarıyoruz. Herkes bu yandaşlarla, devir adamlarıyla ilişkilerine dikkat etsin. İşine ekmeğine alın teri döken İşçinin, memurun buna tahammülü kalmamıştır. Bu imtiyazlı kişiler Edremit Belediyesi’ni doğru yere götürmemiş, batağın içine sokmuştur. 
Edremit’in değerli halkına alın teriyle hizmet eden emekçiler olarak dile getirelim. 
Mevcut yönetim de dâhil kim işçinin emekçinin alın terini hiçe sayarak bu bir avuç imtiyazlı ve her döneme yandaş kişilerle yol yürümeye meyil ederse şimdiden diyelim ki son sözü sandıkta ve ailelerimizle birlikte söyleriz. 
Bu iş buradan bir adım öteye yürümez. İşçinin memurun derdi show değil alın terinin değerinde ve gününde ödenmesidir. Bir kesime 11.500,00TL. parça parça ücret, bir kesimin altında ve evlerinin önünde duran kiralık belediye kiralık araçları, sınırsız yakıt, çalışmadan hafta tatili ücretleri, sorumluluk ücretlerinde kıyaklar, liyakatsizce verilen müdürlükler, başkan yardımcılıkları. 
Sonuç olarak ise imtiyazlı bir avuç yandaşın keyfi yerinde, Edremit’in değerli halkına hizmet eden hak geçmesin diye işinden gücünden kafasını kaldırmayan büyük çoğunluğun ise sömürüldüğü bir düzen. Netice itibariyle Belediye Emekçilerinin çoluğuna çocuğuna harçlık veremediği, kredi kartlarını ödeyemediği noktaya geldiği bir durum. 
BIÇAK KEMİKTE…
Boş vaatlerle maaş gününe yakın günlerde emekçileri toplayarak tarafımıza bu toplantıdan bırakın haberdar etmeyi, bilgi dahi verilmeyerek temsil ettiğimiz kurumu yani yetkili sendikamızı yani DİSK'imizi ötekileştirmeye çalışarak boş vaatlerle işçiye göz dağı vermektedir. Bu gözdağı sebebiyle eylem talep eden emekçiler alana dahi çıkamamaktadır. Bu konuyuda kamuoyunun değerli takdirine bırakıyoruz. 
Buradan uyarıyoruz. Tek derdimiz alnımızın terinin kurumadan ödenmesidir. Başkaca gayemiz olmamakla birlikte konuyu önümüzde ki günlerde bütün çıplaklığı ile Sayın Balıkesir Valimizden randevu alarak kendisine ileteceğimizi, Edremit Cumhuriyet Meydanında ki yerimizi terk etmeyerek alanda daha büyük bir kalabalıkla, Üyelerimiz ve Memur arkadaşlarımızla birlikte hakkımızı aramak için eysemsellik dahil olmak üzere her türlü yasal hakkımızı kullanmaya devam edeceğimizi ve miting yapacağımızı bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. 
Yaşasın örgütlü sınıf mücadelemiz, yaşasın Tüm Bel-Sen, yaşasın Tüm Yerel-Sen, yaşasın DİSK, Yaşasın Genel-İş Sendikası.
İlker Omar DEMİRAY
Tüm Bel-Sen Balıkesir Şube Başkanı
Sezer YILDIZ
Tüm Yerel-Sen Balıkesir Şube Başkanı
Hüseyin OVALI
DİSK/Genel-iş Sendikası Balıkesir Şube Başka
 

# balıkesir edremit# belediye# maaş# kriz
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çamlık Atatürk Evi Restorasyonu Başlıyor
Çamlık Atatürk Evi Restorasyonu Başlıyor
İzmir'de Toplu Ulaşıma Bayram Ayarı
İzmir'de Toplu Ulaşıma Bayram Ayarı
Menemen’de çilek coşkusu dünyaya taştı
Menemen’de çilek coşkusu dünyaya taştı
İzmir’de Bisicab Dönemi Başlıyor
İzmir’de Bisicab Dönemi Başlıyor
Son Haberler
Hollanda Japonya Maçında Kazanan Yok
Hollanda Japonya Maçında Kazanan Yok
İsveç Farklı Galip
İsveç Farklı Galip
Fil Dişi Son Dakikada Kazandı
Fil Dişi Son Dakikada Kazandı
Almanya Gol Oldu Yağdı
Almanya Gol Oldu Yağdı
Hava Durumu
Hava Durumu
Balıkesir’de Servis Araçlarına Sıkı Denetim
Balıkesir’de Servis Araçlarına Sıkı Denetim

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim