• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
13:05
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
10:12
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
10:08
Döviz Piyasası
10:03
Altın Piyasası
09:51
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
09:11
Sıfır Atık Festivali İstanbul'da Başlıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Ege Acil'de triyaj alanı yenileniyor
Sağlık
Yayınlanma: 20 Eylül 2020 - 15:46

Ege Acil'de triyaj alanı yenileniyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisinde daha kaliteli sağlık hizmeti verilmesine yönelik çalışmalarda son aşamaya gelindi. Çalışmaları yerinde inceleyen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, koronavirüs şüphesiyle hastaneye başvuranlara yönelik de ayrı bir alan oluşturulduğunu kaydetti.

Sağlık
20 Eylül 2020 - 15:46
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ege Acil’de triyaj alanı yenileniyor
İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil Servisinde daha kaliteli sağlık hizmeti verilmesine yönelik çalışmalarda son aşamaya gelindi. Çalışmaları yerinde inceleyen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, koronavirüs şüphesiyle hastaneye başvuranlara yönelik de ayrı bir alan oluşturulduğunu kaydetti. 
Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın girişimleri sonucu Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Maliye Bakanlığının destekleriyle yatırım atağına kalkan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde (EÜTF), altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. EÜTF Hastanesi Acil Servisinde daha kaliteli sağlık hizmeti verilmesine yönelik çalışmalarda son aşamaya gelindi. Fakülte ve hastane yönetimiyle çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Budak, EÜTF Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Ersel’den bilgi aldı. 
Sağlık Bakanlığı nezdinde ‘A Plus Hastane’ seçilen EÜTF Hastanesini daha ileri boyutlara taşımak istediklerini söyleyen Rektör Budak, “Bütün kliniklerimizdeki tıbbi malzemeleri, altyapımızı, fiziki koşullarımızı yeniliyoruz. Bir taraftan da yeni hastane çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Acil servise başvuran ağır ve hafif durumdaki hastalara farklı müdahaleler gerekebiliyor. Onları aynı yerde aynı anda kategorize etmemek, bir arada tutmamak adına acil servisimizin girişini yeniden planlıyoruz. Kısa süre içinde bitecek” diye konuştu.
   YILDA YAKLAŞIK 180 BİN HASTAYA HİZMET VERİLİYOR
EÜTF Hastanesi Acil Servisine yılda yaklaşık 180 bin hastanın başvurduğuna dikkat çeken Rektör Budak, yeni düzenlemeyle hasta yakınları ve sağlık çalışanları arasındaki diyaloğun da çok daha düzenli hale geleceğini belirtti. EÜTF Hastanesi Acil Servisinin yalnızca İzmir’den değil, çevre illerle bölgeden de yoğun bir talep olduğunu vurgulayan Rektör Budak, “Acil servisimizde yılda yaklaşık 180 bin hastaya hizmet veriyoruz. Bu sadece İzmir değil bölgeye ve ülkeye de olan bir hizmet. Salgın sürecinde koronavirüs şüphelisi hastalarımızı da diğer hastalarla teması minimize etmek adına dışarıda ayrı bir alan yarattık. Hocalarımızın talepleri doğrultusunda gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Çok daha kaliteli bir sağlık hizmeti vermek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Acil servise ilk başvuru anında hastanın ayrımlaştırılması anlamına gelen triyaj alanının yapılandırıldığını dile getiren EÜTF Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Ersel, “Ege Üniversitesi Acil Servisine başvuran hasta sayısı şu an 450- 500’lere kadar çıktı. Dolayısıyla buradaki hastaların doğru yönetimi, konforlu, iyi havalandırılan ortamda tutulması ve kalabalığın doğru yönetilebilmesi açısından triyaj alanımızı Rektörümüz Necdet Budak hocamızın verdiği destekle yeniliyoruz. Bununla da kalınmadı, aynı zamanda triyaj dışında Covid hastaları için Acil Servis dışında ayrı bir alan yapılıyor. Burası da Covid Polikliniği olacak, burada da konteyner sistemlerle özel bir havalandırma ile Covid hastalarını riski azaltarak ayrıştırarak değerlendirme şansına kavuşacağız” diye konuştu.
# ege üniversitesi# hastane# acil# triyaj# alan
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dünya Tütünsüzlük Günü
Dünya Tütünsüzlük Günü
Yeni Hayat 112 Uygulaması
Yeni Hayat 112 Uygulaması
İngiltere'de Salgın Alarmı
İngiltere'de Salgın Alarmı
Hantavirüs Vakası Görülen Gemideki 3 Türk Yurttaşı Yarın Türkiye'de
Hantavirüs Vakası Görülen Gemideki 3 Türk Yurttaşı Yarın Türkiye'de
Son Haberler
Anayasa Mahkemesi
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Dayanışma Gününü kutladılar
Dayanışma Gününü kutladılar

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim