• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
12:08
Avrupa Borsaları Pozitif Seyrediyor
12:02
Çin Gemisi ABD Ablukasını Deldi
10:38
Asya Borsaları Pozitif Seyrediyor
10:30
Brent Petrolün Varili 98,41 Dolar
10:26
Döviz Piyasası
10:21
Altın Piyasası
10:08
Kripto Para Piyasaları
09:38
Küresel Piyasalarda İyimserlik Havası
09:09
Tefeci Operasyonları
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ekonomide Yeni Gün
Ekonomi
Yayınlanma: 15 Eylül 2025 - 09:10

Ekonomide Yeni Gün

Haftanın ilk gününde yurt içinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) davası ve bütçe verileri, yurt dışında ise Euro Bölgesi dış ticaret ile New York FED imalat endeksi öne çıkıyor.

Ekonomi
15 Eylül 2025 - 09:10
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ekonomide Yeni Gün
Bank of America (BofA), gelişen piyasalara gelecek yılın başlarında daha fazla giriş beklediğini, Brezilya, Meksika, Kolombiya, Türkiye ve Polonya'nın yabancı sermaye girişlerinden en çok faydalanacak ülkeler arasında yer alacağını öngördü.

Otomotiv üretimi şirketlerin genellikle toplu izin kullandıkları Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 37,0, otomobil üretimi yüzde 46,4 oranında güçlü artış gösterdi.

Alamos Gold, Türkiye'deki madencilik projelerini, Kirazlı, Ağı Dağı ve Çamyurt'u içeren varlıklarını Tümad Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ'ye toplam 470 milyon dolar nakit bedelle satma konusunda kesin anlaşmaya vardığını duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, tüm NATO ülkelerinin aynı adımı attığında ve Rusya’dan petrol almayı durdurduğunda kendisinin de Rusya’ya büyük yaptırımlar uygulamaya hazır olduğunu ifade etti.

Trump, Çin'e %50 ila %100 arasında değişen geçici gümrük vergileri uygulanması ve NATO ülkeleriyle eş zamanlı olarak Rusya’ya yönelik ağır yaptırımların hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

Romanya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın gece Ukrayna’ya yönelik saldırısında bir Rus insansız hava aracının (İHA) Romanya hava sahasına girdiği ve Romanya ordusuna ait F-16’ların müdahale için havalandığı aktarıldı.

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al-Thani, "Uluslararası toplumun çifte standardı terk etme ve İsrail’i işlediği tüm suçlardan sorumlu tutma zamanı geldi" dedi.

ABD ve Çin arasında yaz boyunca Avrupa’nın farklı şehirlerinde gerçekleştirilen ticaret müzakerelerinin dördüncü ayağı, İspanya’nın başkenti Madrid’de başladı. İki ülkeden heyetler, tarifeler, Çin’in Rusya’dan petrol alımı ve sosyal medya platformu TikTok’un geleceğine ilişkin gündemlerle bir araya geldi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu üyesi Joachim Nagel, Euro Bölgesi'nde güçlükle elde edilen fiyat istikrarının, olası faiz indirimleriyle tehlikeye girebileceği konusunda uyardı.

Elon Musk'ın yapay zeka girişimi xAI, Grok sohbet robotunun geliştirilmesinde önemli rol oynayan veri etiketleme ekibinden en az 500 çalışanı işten çıkardı.

ABD'de enerji şirketlerinin faaliyette bulunan petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı üst üste ikinci haftasında da sınırlı artış gösterdi.

Çin ekonomisi Ağustos ayında perakende satışlar, sanayi üretimi ve yatırımlardaki yavaşlama, işsizlikteki artış ve emlak piyasasındaki devam eden zorluklarla birlikte yeniden zayıflama belirtileri gösterdi.

Avustralya'da ANZ Group, 240 milyon Avustralya doları ceza ödeyecek

S&P Global, dış mali pozisyonunun güçlenmesine bağlı olarak İspanya'nın kredi notunu yükseltti.

Fitch, Hükümet ve mali krizinin ardından Fransa'nın kredi notunu bir basamak düşürerek "yüksek derece"den "üst orta derece"ye çekerken, Portekiz'in kredi notunu mali performansından dolayı yükseltti.

Yurt İçi Gündemi :

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılacak.

CHP’de 4–5 Kasım 2023’te gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultay sonrası muhalif delegelerin olağanüstü kurultay talebiyle açtığı dava görüşülmeye devam edecek (09.30).

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yapay Zeka Çağında E-ticaretin Geleceği Zirvesi'ne katılacak (09.30).

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek (10.00).

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayı için hizmet ve inşaat üretim endeksleri ile Ağustos ayı için tarım üretici fiyatları verilerini yayımlayacak (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Ağustos ayına ilişkin Merkezi Yönetim bütçe rakamları açıklanacak (11.00).

Yurt Dışı Gündemi :

Japonya Tokyo Borsası "Yaşlılara Saygı Günü" nedeniyle kapalı olacak.

Almanya'nın Ağustos ayı için toptan fiyatları yayımlanacak (09.00).

İsviçre'nin Ağustos ayı üretici ve ithal fiyatları açıklanacak (09.30).

Hindistan'dan Ağustos ayı toptan fiyatlar rakamları takip edilecek (09.30).

İtalya'dan Temmuz ayına ilişkin dış ticaret rakamları gelecek (11.00).

S&P Global tarafından İngiltere için tüketici güven endeksi açıklanacak (11.30).

Euro Bölgesi'nin Temmuz ayı dış ticaret ve ikinci çeyrek işgücü maliyet endeksi rakamları izlenecek (12.00).

ABD'den New York FED İmalat Endeksi Rakamları takip edilecek (15.30).

Kanada'dan İmalat ve Toptan Satış-Stok Temmuz ayı Rakamları yayımlanacak (15.30).

Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika yapıcısı Olli Rehn, Finlandiya'da basın toplantısı düzenleyecek (21.10).

ABD Senatosu, Başkan Donald Trump'ın ekonomi danışmanı Stephen Miran'ın gelecek haftaki önemli faiz oranı kararı öncesinde ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika belirleme masasına oturmasını sağlayabilecek oylamayı yapacak.

Yunanistan Dışişleri Bakanı George Gerapetritis, Libyalı mevkidaşı El-Tahir El-Baur ile görüşecek.

 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Avrupa Borsaları Pozitif Seyrediyor
Avrupa Borsaları Pozitif Seyrediyor
Asya Borsaları Pozitif Seyrediyor
Asya Borsaları Pozitif Seyrediyor
Brent Petrolün Varili 98,41 Dolar
Brent Petrolün Varili 98,41 Dolar
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Son Haberler
Avrupa Borsaları Pozitif Seyrediyor
Avrupa Borsaları Pozitif Seyrediyor
Çin Gemisi ABD Ablukasını Deldi
Çin Gemisi ABD Ablukasını Deldi
Asya Borsaları Pozitif Seyrediyor
Asya Borsaları Pozitif Seyrediyor
Brent Petrolün Varili 98,41 Dolar
Brent Petrolün Varili 98,41 Dolar
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
İzmir İlçelerinde Elektrik Kesintileri
İzmir İlçelerinde Elektrik Kesintileri

Ana Sayfa
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim