• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
13:05
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
10:12
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
10:08
Döviz Piyasası
10:03
Altın Piyasası
09:51
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
09:11
Sıfır Atık Festivali İstanbul'da Başlıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Gamze elibol engelli çocukların hayatına sanat ile dokunarak fark yaratıyor
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 20 Ekim 2021 - 11:46

Gamze elibol engelli çocukların hayatına sanat ile dokunarak fark yaratıyor

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 12. sezonunda Fark Yaratan seçilen Gamze Elibol, gerçekleştirdiği atölyelerle ve çalışmalarla kadınların ve çocukların hayatına sanatla dokunuyor ve engelli bireylere özgürce sanatla buluşabilecekleri bir ortam sağlıyor.

Kültür-Sanat
20 Ekim 2021 - 11:46
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gamze elibol engelli çocukların hayatına sanat ile dokunarak fark yaratıyor
Çevresinde “Umut Abla” olarak bilinen Gamze Elibol, çocukken geçirdiği hastalık sonrası yürüme yetisini kaybetmesine rağmen hayallerinden vazgeçmedi. Sanatın engel tanımadığını herkese göstermek isteyen Elibol, 2002 yılında Türkiye Engelsizler Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi (TEKSEM)’ni ve 2017 yılında Engelsiz Amazonlar Sanat Evi’ni kurdu. TEKSEM’de engelli çocuklara tiyatro ve resim gibi eğitimler veren Elibol, Engelsiz Amazonlar Sanat Evi’nde ise kupa, biblo, ahşap boyama atölyeleri veriyor. Aynı zamanda engelli çocuğu olan 35 anneye çalışma imkanı sunarak onlara ekonomik olarak katkı sağlıyor. Tüm bunların yanında başlangıçta üç kişiyle yola çıkıp yavaş yavaş büyüttüğü ekibiyle birlikte kendi yazdığı ve yönettiği müzikal tiyatro oyunlarını Türkiye’nin farklı şehirlerindeki Devlet Tiyatroları’nda sahneleyen Gamze Elibol, bugüne kadar trafik kazalarından kadına yönelik şiddete kadar birçok farklı sosyal konuda 500 oyun ve 8 müzikal sahneledi. Gösterilerden elde edilen gelirle de 120’den fazla engelli kız çocuğunun eğitim ve medikal ihtiyaçlarını karşıladı.

Çevresine iyilik dağıtan Umut Abla, Biricik ve Alicik isimli Türkiye’nin ilk tekerlekli sandalye kullanıcısı kuklaları ile birlikte yaşam ve farklılıklar üzerine çocuklara hikayeler anlatıyor. Gamze Elibol, sanatın erişilebilir olması, kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmaları ve çocukların eğitimlerine devam etmeleri için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan da “Sabancı Vakfı olarak sanatın engel tanımadan herkes için erişilebilir olması gerektiğine inanıyoruz. Kültür sanat faaliyetlerinin toplumun her kesimine ulaşması gerektiğinin bilincinde; kültür sanatın desteklenmesini önceliklerimizden biri olarak görüyoruz. Gamze Elibol, bu anlamda bize sanatın engel tanımadığını gerçekleştirdiği değerli projeler ile gösteriyor. Gamze Elibol; çocuklara, onların ebeveynlerine umut aşılıyor. Sabancı Vakfı olarak böyle özel bir projeye destek olmak mutluluk verici.” diyerek Fark Yaratanlar arasında yer alan Gamze Elibol’un ne kadar kıymetli bir işe imza attığının altını çizdi.
Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı, 2009 yılından bu yana 42 şehirden 200 Fark Yaratana ulaşarak, toplumsal gelişmeye katkıda bulunan kişilerin hikâyelerini görünür kılmak ve topluma ilham vermek amacıyla çalışmalarını yürütüyor. “Fark Yarat Hayatlar Değişsin” sloganıyla yeni sezonunda da topluma örnek bireyleri desteklemeye devam eden programa başladığı günden bu yana 8.000’e yakın kişi ve kurum aday gösterildi. Fark Yaratan videoları, Türkiye ve yurt dışında 38 milyon izlenme rakamına ulaştı.

 
# gamze elibol# engelli çocuklar# Umut Abla# TEKSEM
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Venezuela'da Türk Lezzetleri Tanıtıldı
Venezuela'da Türk Lezzetleri Tanıtıldı
Türk Mutfağı Londra'da Tanıtıldı
Türk Mutfağı Londra'da Tanıtıldı
Zeugma Mozaik Müzesi'ne Bayramda Yoğun İlgi
Zeugma Mozaik Müzesi'ne Bayramda Yoğun İlgi
Çingene Kızı Mozaiğinin Kayıp Paneli
Çingene Kızı Mozaiğinin Kayıp Paneli
Son Haberler
Anayasa Mahkemesi
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Manisa Parkları Kaya Bahçeleriyle Şıklık Kazandı
Manisa Parkları Kaya Bahçeleriyle Şıklık Kazandı

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim