• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
12:20
Uyuşturucu Operasyonu
10:37
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
10:00
Bulgaristan Seçimleri Yapılıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde neler oluyor? İddialar vahim...
Spor
Yayınlanma: 30 Mayıs 2022 - 13:52

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde neler oluyor? İddialar vahim...

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde yüzme branşında çalışan bazı kişilerin anne ve babaları kandırarak yüzme kurslarında haksız kazanç sağlamak suretiyle suç işledikleri, yöneticilerin de buna seyirci kaldığı ileri sürüldü.

Spor
30 Mayıs 2022 - 13:52
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde neler oluyor? İddialar vahim...
Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde yüzme branşında çalışan bazı kişilerin anne ve babaları kandırarak yüzme kurslarında haksız kazanç sağlamak suretiyle suç işledikleri, İl Müdürlüğü yöneticilerinin de buna seyirci kaldıkları ileri sürüldü.
Afyonkarahisar İl Yüzme Temsilcisi Osman Keskin, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ndeki görevlerini kötüye kullananların ve buna göz yuman yöneticilerin aileleri ve çocukları mağdur ettiklerini belirterek, konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.
Daha önce de resmi yollardan duruma müdahale edilmesi için dilekçeler verdiğini hatırlatan Osman Keskin, çareyi konuyu CİMER hattına da taşımak zorunda kaldığını söyledi.
Durumun araştırılması ve konuyla ilgili ihmali bulunanların önüne geçilmesini isteyen Keskin, CİMER’e gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verdi;
*  Maalesef burada, devletten maaş alan bir kısım kurum personeli, devletin tesisinde ticaret yaparak para kazanıp, haksız rekabet yoluyla rant devşirmektedirler.
*  Bu arada sorumluluğu olan kurum idarecileri yaşananları bildikleri halde anlaşılmaz şekilde seyirci kalıyorlar ya da bilmediğimiz sebeplerle göz yumuyorlar.
*  Bu olaylar sonucunda elde kalan, mağdur edilen sporcu çocuklar, çocuklarının yüzme eğitimi alacağını sanan kandırılmış anne- babalar oluyor.
*  İl müdürlüğüne 12/08/2021 tarih ve 330267 sayılı dilekçemde de belirttiğim üzere, kurum personeli olduğu halde mesai saatleri içerisinde Şube müdürü, masa başında memur, cankurtaran, tekniker, başka branş antrenörleri, yetkili yetkisiz yüzme bilen bilmeyen kişiler, sırf maddi çıkar uğruna, devletin havuzunu kullanarak ''yüzme kursu'' adı altında rant devşirmektedirler.
*  Sporcu yetiştirmekten uzak sırf maddi çıkar için yapılan bu ticaret il müdürlüğü tarafından olağan karşılanıp kanıksanmıştır.
*  Dilekçemden sonraki tek kazanım, mesai saatleri içinde yapılan çalışmaların, mesai saatleri dışına alınması olmuştur.
*  Fakat, İdareciler var olan durumu düzeltmek yerine, bir kısım personeli korumak adına, personeline daha dikkatli olmaları ve buna göre tedbir almaları konusunda telkinde bulunmuştur.
*  Dilekçeme, İl Müdürlüğünün cevabından da anlaşılacağı üzere, il müdürlüğünün bilgisi dahilinde olan bu çalışmalar, sporu ve sporcuyu geliştirmek üzere kulüplere verilen destek olarak addedilse de destek verilen bu kulüplerin, yarışmaya sporcu yetiştirmelerini bırakın, sporcu olacaksın denen çocukların büyük kısmının lisansları dahi yoktur.
*  Verilen destekte amme hizmeti göz önünde bulundurulup, sporcuların menfaatleri gözetilmesi gerekirken, bunun tam tersi bu personellerin menfaatleri öne alınmıştır.
*  Dahası bu kişilerin kulüplerde görevlendirmesi de yoktur. Perde arkasından, bu kişilerce yönetilen kulüpler, çalıştırdıkları elemanlara da herhangi bir okul programına da dahil olmadıkları halde ve bazı yükümlülüklerden kurtulmak için stajyer olarak gösterilmekte, iş bulamayan bu gençler de sosyal hakları olmadan düşük ücretle ya da işi öğretiyoruz denerek ücret almadan çalışmak zorunda bırakılmaktadır.
*  Sporcu yetiştirmekten uzak bu kulüplerin gelirlerini de beyan etmeyerek devleti zarara uğratmaktadır. Spora ve sporcuya destek verildiği iddiası ile desteklendiği öne sürülen kişilerce afyon yüzmesin katkı sağlayan ya da yarışmada var olan tek sporcu dahi yoktur.
*  Devletin havuzundan ücretsiz eğitim almak isteyen genç ve çocuklar ise veli ikna edilerek amiyane tabirle, avlanarak, bu personel kulüplerine yem olmaktadır.
*  Sporcu aileleri bu durumu anladıklarında ise iş işten geçmiş oluyor. Yetenekli ve başarılı olabilecek çocuklarımız geriye dönülmez şekilde harcanmış oluyor. Yıllardan beri süregelen bu kısır döngü, bu çocuk, genç ve sporcu öğüten değirmenin suyu da üzücüdür ki devletin kurumunun yöneticileri ve bir kısım  personelidir.
*  İdareci ve sorumlu kişi konumundakilerin, sporcu yetiştiremediğini bildiği halde, bahse konu bu tip kişi ve kulüplere karşı neden harekete geçmedikleri ya da bunlara karşı neden aczi içerisinde oldukları muğlaktır.
*  Bu muğlaklığın ortadan kaldırılması, kuruma yeniden güvenin tesis edilmesi ve bu iddialarımın doğruluğunun tarafsız, fakat kurum tarafından tanınmayan kişi veya kişilerce araştırılıp incelenip tedbir alınması, gereğinin yapılması, Afyonkarahisar da sporcu, öğrenci, gençlik ve buradaki ailelerle için talebimdir ve aynı zamanda da zarurettir.
KAYNAK:https://www.afyonses.com/haber/genclik_ve_spor_il_mudurlugunde_neler_oluyor_iddialar_vahim-4949.html
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Süper Lig'de Haftanın Hakemleri
Süper Lig'de Haftanın Hakemleri
1.Lig'de 35. Haftanın Hakemleri
1.Lig'de 35. Haftanın Hakemleri
Trendyol 1. Lig'de Haftanın Maçlarının Hakemleri
Trendyol 1. Lig'de Haftanın Maçlarının Hakemleri
Techno 293 Dünya Şampiyonası Foça'da Devam Ediyor
Techno 293 Dünya Şampiyonası Foça'da Devam Ediyor
Son Haberler
Uyuşturucu Operasyonu
Uyuşturucu Operasyonu
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Kapadokya'nın Gizli Mirası
Kapadokya'nın Gizli Mirası "Meryem Ana Dağı"
Hava Durumu
Hava Durumu
Tarihte Bugün
Tarihte Bugün
'Sahte polis ve savcı' şebekesini İzmir polisi çökertti
'Sahte polis ve savcı' şebekesini İzmir polisi çökertti

Ana Sayfa
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim