• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
13:05
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
10:12
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
10:08
Döviz Piyasası
10:03
Altın Piyasası
09:51
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
09:11
Sıfır Atık Festivali İstanbul'da Başlıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Belediyeler
  3. Gönülleri fethettiler
Belediyeler
Yayınlanma: 14 Haziran 2020 - 17:12

Gönülleri fethettiler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısıyla başlayan Biz Varız dayanışması kapsamındaki gönüllü meyve hasadı bir aylık yoğun bir çalışmanın ardından sona erdi.

Belediyeler
14 Haziran 2020 - 17:12
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gönülleri fethettiler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısıyla başlayan Biz Varız dayanışması kapsamındaki gönüllü meyve hasadı bir aylık yoğun bir çalışmanın ardından sona erdi. 459 gönüllü 95 üreticinin bahçesindeki kiraz hasadında görev aldı. Başkan Soyer, İzmirliler olarak büyük bir iyilik hareketine imza attıklarını belirterek “Çokça üreten hakça paylaşan İzmir için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in koronavirüsle mücadelede “üreticinin ürünü dalında kalmasın” diyerek başlattığı gönüllü meyve hasadı programı sayesinde Kemalpaşalı kiraz üreticisi rahat bir nefes aldı. Türkiye'nin önemli kiraz üretim merkezlerinden biri olan Kemalpaşa bu sayede salgın döneminde de bu konumunu muhafaza etmeyi başardı. 11 Mayıs’ta başlayıp 10 Haziran’a kadar devam eden imece çalışmasında 459 gönüllü dönüşümlü olarak Kemalpaşa’daki 21 mahallede 95 üreticinin bahçesinde kiraz hasadına katılarak çiftçiye destek oldu. 
Sosyal ve demokratik belediyeciliğin gereği
Koronavirüs salgını nedeniyle çiftçinin işgücü ihtiyacına çözüm bulmak için başlatılan program, gönüllü gençlerin ilgisi ve katılımıyla bir iyilik hareketine dönüştü. Başkan Tunç Soyer, “Sosyal ve demokratik belediyecilik anlayışımız gereği dayanışmayı önemsiyoruz. Biz Varız kampanyası ile İzmir’de büyük bir iyilik hareketi ortaya çıktı. Üretime destek olmak için çok erken saatlerde Kültürpark’ta toplanarak kiraz toplamaya Kemalpaşa’ya giden gençlere, yardım kolilerinin paketlenmesi ve dağıtımında görev alan gönüllülerimize, Halkın Bakkalı’ndan gıda kolisi alıp bağışlayanlara kadar İzmir’in tüm yüce gönüllü insanlarına çok teşekkür ediyorum. Dayanışmamız devam edecek. Kimsenin dışlanmadığı, çokça üreten hakça paylaşan İzmir için çalışmaya var gücümüzle devam edeceğiz” dedi. 
Mevsimlik tarım işçileri unutulmadı
11 Mayıs ile 10 Haziran tarihleri arasındaki gönüllü meyve hasadı programı kapsamında Kültürpark’taki toplanma alanında önce ateş ölçümleri yapılan gönüllü gençler, kahvaltı ve öğle kumanyasından oluşan beslenme paketi ile maske, dezenfektan ve eldivenden oluşan hijyen setini teslim alarak her sabah 07.30’da kiraz bahçelerine doğru yola çıktı. Mevsimlik tarım işçilerinin ekonomik açıdan mağdur olmaması için gönüllü sayısını sınırlı tutan Büyükşehir Belediyesi, bölgenin işgücü ihtiyacını dengede tutmaya çalışarak dayanışma ruhunu güçlendirdi. Hasat öncesi kiraz alım merkezleri ile tüm ana güzergahlara koronavirüse karşı hazırladığı uyarı ve bilgilendirme afişlerini asan Büyükşehir Belediyesi, mevsimlik tarım işçilerinin aileleriyle birlikte konakladığı çadır alanlarında da dezenfektan, hijyen paketi ve gıda kolisi dağıtarak hasat döneminin sorunsuz geçmesini sağladı.
“Tanıştığımıza çok memnun olduk”
Gönüllülerin kiraz hasadına katılması Kemalpaşa’da imece ruhunu harekete geçirdi. Kiraz üreticisi Fatma Taş, “Salgın nedeniyle hasat için çalışacak insan bulmak zorlaştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı dayanışma kampanyasıyla bahçelerimize gelen gönüllüler sayesinde bu dönemi atlattık. Yoksa ürünümüzü toplayamayacaktık. Başkan Tunç Soyer’e çok teşekkür ederim” dedi. Fatma Taş, desteğinden dolayı Başkan Soyer’e yazdığı şiirin de kendisine ulaştırılmasını istedi. 
Kiraz bahçesi sahibi Mehmet Ünel, “Virüsten dolayı hasat sıkıntımız vardı. Sağ olsun Tunç Başkanımız bizi yalnız bırakmadı. Bu bahçede bine yakın ağaç var. 15 gün boyunca gönüllüler ile çalıştık. Gençler kiraz toplama işini çabuk kavradılar” dedi. Mehmet Ünel’in kızı Gamze Kaptan ise “Çocuklarım küçük olduğu için işe gidemiyorum. Babamla bahçeye geliyorum. Hem ona yardım ediyorum hem para kazanıyorum. Gönüllülerin bize gerçekten çok faydası oldu. Gençler de tarımla, toprakla buluştu. Onlarla tanıştığımıza çok memnun olduk” şeklinde konuştu. 
Hasat programının son gününde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonuyla gönüllüler arasına engelli gençler de katıldı. Bu sayede kiraz ayıklama işine dâhil olan Simay Demirezen “İlk kez kiraz hasadına katılıyorum. Zor ama güzel bir deneyim oldu benim için. İyi ki gelmişim. Bu benim katıldığım ilk gönüllü proje. Bundan sonra gönüllü olarak başka alanlarda da görev almak istiyorum” dedi.  
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İzmir'de Toplu Ulaşıma Bayram Ayarı
İzmir'de Toplu Ulaşıma Bayram Ayarı
Menemen’de çilek coşkusu dünyaya taştı
Menemen’de çilek coşkusu dünyaya taştı
İzmir’de Bisicab Dönemi Başlıyor
İzmir’de Bisicab Dönemi Başlıyor
Bornova’nın Geleceği Sahneye Taşındı
Bornova’nın Geleceği Sahneye Taşındı
Son Haberler
Anayasa Mahkemesi
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
"Örnek bir dayanışma gösterdik!”
"Örnek bir dayanışma gösterdik!”

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim