• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
13:00
Avrupa Borsaları Fransa Dışında Negatif Seyrediyor
12:08
Brent Petrolün Varili 102,7 Dolar
10:52
Okullarda 7 Basamaklı Güvenlik Modeli
10:48
Uyuşturucu Operasyonu
10:29
Rusya’dan Kriptoya İlk Resmi Onay Adımı
10:25
Osmanlı Döneminin Talikasının Minyatürü Naht ve Tezhip Motifleriyle Süslendi
09:43
Sosyal Medya ve Doğum İzni Düzenlemeleri Yasalaştı
09:33
23 Nisan 1921'den Beri Ulusal Bayram
09:11
Bugün 23 Nisan Kutlu Olsun
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İAOSB'den 'sanayiye can suyu vereceklerin' ufkunu açanlara teşekkür plaketi
Ekonomi
Yayınlanma: 04 Nisan 2019 - 18:58

İAOSB'den 'sanayiye can suyu vereceklerin' ufkunu açanlara teşekkür plaketi

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin makine donanımına katkıda bulunan Gökçüoğlu Makina, Ajan Elektronik ve Dirinler Makina firmalarının temsilcilerine teşekkür plaketi sundu. ‘Türk sanayine can suyu verecek nitelikli elemanı yetiştirme’ misyonu ile yola çıkarak, bugün Türkiye’de örnek gösterilen okullar arasına adını yazdıran Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bö

Ekonomi
04 Nisan 2019 - 18:58
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İAOSB’den ‘sanayiye can suyu vereceklerin’ ufkunu açanlara teşekkür plaketi
İAOSB’den ‘sanayiye can suyu vereceklerin’ ufkunu açanlara teşekkür plaketi
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin makine donanımına katkıda bulunan Gökçüoğlu Makina, Ajan Elektronik ve Dirinler Makina firmalarının temsilcilerine teşekkür plaketi sundu. ‘Türk sanayine can suyu verecek nitelikli elemanı yetiştirme’ misyonu ile yola çıkarak, bugün Türkiye’de örnek gösterilen okullar arasına adını yazdıran Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen plaket töreninde konuşan Uğurtaş, Türkiye’ye örnek olan bir okulu hayata kazandırmanın onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 
   Uğurtaş, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin kaynakları ile yapılan okulun gelişiminde emeği bulunan        Norm Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Nedim Uysal’a katkılarından dolayı teşekkür ederek şunları söyledi:
“Tüm öğrencilerinin yüzde 100 burs ile eğitim aldığı okulumuz, sağladığı bütün olanaklar ile ülkemizin en iddialı eğitim-öğretim kurumları arasında yer almaktadır. Buradan mezun olacak gençlerimiz Türk sanayine can verecek, ülkemizin kalkınmasında yer alacaklar. Okulumuzun bu yılki giderleri için İAOSB’nin bütçesinden 10 milyon TL’lik kaynak ayırdık. Türkiye Cumhuriyeti olduğu sürece Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, okulu finanse etmeye devam edecektir. Tüm sanayicilerimizden okulumuza yönelik yapılacak her türlü yardımı almaya hazırız. Burası yaşayan bir kurum olduğu için ihtiyaçların sonlanma şansı asla yok. Bugün 4 tane çok değerli firmanın okulumuza ve Türk sanayine armağan ettiği makineler için şükranlarımızı sunmak adına bir aradayız. Okulumuzun makine envanterine sağladıkları katkı ile öğrencilerimizin bilgilerini uygulamalar ile pekiştirmelerine destek veren Sayın Nedim Uysal’a, Sayın Mehmet Çınarlı’ya, Sayın İbrahim Gökçüoğlu’na ve Dirinler Makine’ye teşekkür ediyorum. Türkiye sanayileşmede ilerlemek istiyorsa, teknik eğitime bugünkünden çok daha fazla önem vermek zorundadır. Biz, mevcut meslek liselerinde başarılı gençler yetiştiremediğimiz müddetçe, sanayimizin ihtiyacını karşılayacak ara eleman da sanayicinin istediği donanımla mühendislik fakültelerinden mezun olan gençler de bulamayız. Kaliteli eğitim-öğretim veren okullarımızın sayısını ne kadar arttırsak, mezun olan gençlerimizin hemen ara eleman olarak iş bulduğunu ya da üniversiteleri kazandıklarını gösterir, böylece ebeveynlerin olumsuz ‘meslek lisesi’ algısını da kırarız. İAOSB olarak açtığımız bu okuldaki bir diğer misyonumuz da bahsettiğim bu algıyı kırmak… Umarım meslek lisesinin olumsuz algısını nitelikli okullar sayesinde kırarız ve Türkiye’nin sanayi konusundaki makûs tarihini yenileriz.” 
   Norm Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Nedim Uysal da “Umarım okula verilen makine desteği bir kıvılcım olur ve bu ateş günden güne yükselir. Tüm sanayici dostlarımı bu konuda desteğe çağırıyorum” dedi. 
   İbrahim Gökçüoğlu da aile olarak eğitime büyük önem verdiklerine dikkat çekerek, ebeveynlerin meslek lisesi algılarının olumlu yönde değiştirilmediği takdirde bu konuda başarı elde edilmesinin çok zor olacağına dikkat çekti. Bu anlamda EBSO çatısı altında yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgi veren Gökçüoğlu, “Emek harcamazsak başarılı olma lüksümüz yok. Eğitimde 4.0’ı yakalamadan Sanayi 4.0’a, 5.0’a ilişkin daha çok toplantı yaparız.  Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye’de bir ilki başlatıyor. Bu eğitim yuvasını meydana getiren İAOSB’ye ve katkıda bulunan Norm Ailesi’ne teşekkür etmek istiyorum. Biz sanayicilerin de bu modern yuvaya destek olması gerekiyor” dedi. 
   Okula bağışta bulunan Ajan Elektronik firmasının sahibi Mehmet Çınarlı da mevcut sistem içerisinde yetişen ara eleman ve mühendislerin sanayinin beklentilerine karşılık veremediğine dikkat çekerek, mesleki eğitimin öneminin kavranması ve bu doğrultuda nitelikli eğitimin verilmesi ile sanayideki ‘kalifiye eleman’ sıkıntısına çözüm getirilebileceğini söyledi. 
Konuşmaların ardından plaket takdimi gerçekleştirilirken, okula hediye edilen makinelerin de yer aldığı laboratuvarlar gezilerek, öğretmenler tarafından bilgi aktarıldı.
 
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Brent Petrolün Varili 102,7 Dolar
Brent Petrolün Varili 102,7 Dolar
Rusya’dan Kriptoya İlk Resmi Onay Adımı
Rusya’dan Kriptoya İlk Resmi Onay Adımı
Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu
Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu
Avrupa Borsaları İngiltere Dışında Pozitif Seyrediyor
Avrupa Borsaları İngiltere Dışında Pozitif Seyrediyor
RESMİ İLANLAR
RESMİ İLANDIR
İzmir, çocuk politikalarında çıtayı yükseltiyor
Son Haberler
Avrupa Borsaları Fransa Dışında Negatif Seyrediyor
Avrupa Borsaları Fransa Dışında Negatif Seyrediyor
Brent Petrolün Varili 102,7 Dolar
Brent Petrolün Varili 102,7 Dolar
Hava Durumu
Hava Durumu
Tarihte Bugün
Tarihte Bugün
5 Yeni Film Sinemaseverlerle Buluşacak
5 Yeni Film Sinemaseverlerle Buluşacak
CHP Gaziemir’in acı kaybı
CHP Gaziemir’in acı kaybı

Ana Sayfa
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim