• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
09:58
Gelir İdaresi Başkanlığı "Vergi Borçlularını" Açıkladı
09:44
Küresel Piyasalar Yön Arıyor
09:29
Benzinde İndirim
09:24
Serbest Muhasebecilik 2026 Yılı Asgari Ücret Tarifesi Belli Oldu
09:19
Aydın'da Sahte İçki Operasyonları
09:14
Bitlis Merkez ve Güroymak İlçesi'nde Kar Tatili
09:05
FETÖ Operasyonları
08:54
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karadeniz Uyarısı
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. IMF ABD'yi Uyardı
Ekonomi
Yayınlanma: 03 Temmuz 2025 - 23:43

IMF ABD'yi Uyardı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Kozack, IMF'nin ABD'nin bütçe açığını zamanla düşürmesi gerektiği yönündeki tutumunu koruduğunu belirterek, Kongre'de görüşülen "vergi indirimi" tasarısının borcun azaltılması tavsiyesine ters düştüğünü söyledi.

Ekonomi
03 Temmuz 2025 - 23:43
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
IMF ABD'yi Uyardı
Julie Kozack, düzenlediği basın toplantısında, küresel ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD Senatosunda onaylanan ve Temsilciler Meclisinde görüşülen "vergi indirimi" tasarısına ilişkin soruyu yanıtlayan Kozack, tasarının bütçe açığını artıracağını ve federal borcun azaltılması tavsiyesine ters düştüğünü söyledi.

Kozack, IMF'nin, ABD'nin kamu borcunun gayrisafi yurt içi hasılasına (GSYH) oranını düşüşe geçirmek için zamanla bütçe açığını azaltması gerektiği tutumunu koruduğunu anlattı.

Borcun düşürülmesi için mali konsolidasyon gerektiğine işaret eden Kozack, bu sürece erken başlanmasının önemini vurguladı.

Kozack, ABD'nin bütçe açığını ve borcunu azaltmak için elinde birçok farklı politika seçeneği bulunduğuna değinerek, bunların ele alınması konusunda ülke içinde bir uzlaşı sağlanması gerektiğini kaydetti.

Yasa tasarısının ABD ekonomisine olası etkilerini incelediklerini dile getiren Kozack, "Dünya Ekonomik Görünüm" raporu temmuz ayı güncellemesinde söz konusu etkilere yer vereceklerini bildirdi.

Kozack, yapılan ticaret anlaşmaları ya da duyurularını da raporun temmuz ayı güncellemesine dahil etmeye çalışacaklarını aktardı.

IMF Sözcüsü Kozack, küresel ekonomiye ilişkin tahminleri yaparken yüksek belirsizliğin yaşandığı bir dönemde olunduğunu göz önünde bulundurduklarını ifade etti.

Kozack, "Ticaret ortamında çok önemli değişimler görüyoruz ancak ülkelerin kendi dirençlerini arttırmak için yapabilecekleri ve yapmaları gereken çok şey var." dedi.

Bir süredir düşük büyüme, yüksek borç ortamında olduklarını kaydeden Kozack, yüksek belirsizlik ve zayıf ticaretin bu ortamı etkilediğini kaydetti.

Kozack, mali tarafta borç sorununu azaltmaya, büyüme tarafında verimliliği ve orta vadeli büyümeyi artırmaya yönelik tedbirlerin alınması gerektiğini anlattı.

IMF heyetinin 1-5 Haziran'da Suriye'yi ziyaret ettiğini anımsatan Kozack, bunun 2009'dan bu yana ülkeye ilk ziyaret olduğuna dikkati çekti.

Kozack, ziyarette Suriye'deki ekonomik ve finansal koşulların değerlendirildiğini belirterek, bunun ülkenin toparlanmasını desteklemek için yapıldığını vurguladı.

Yıllarca karşı karşıya kaldığı zorlukların ülke ekonomisini küçülttüğüne değinen Kozack, "Yaptırımların kaldırılması, Suriye’nin küresel ekonomiye yeniden entegrasyonunu destekleyerek ülkenin yeniden toparlanmasını kolaylaştırabilir." değerlendirmesinde bulundu.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dünya Bankası’ndan İzmir’e Kentsel Dönüşüm Kredisi Desteği
Dünya Bankası’ndan İzmir’e Kentsel Dönüşüm Kredisi Desteği
Acar Girişim Dört Sektörü Tek Çatı Altında Topladı
Acar Girişim Dört Sektörü Tek Çatı Altında Topladı
Gelir İdaresi Başkanlığı
Gelir İdaresi Başkanlığı "Vergi Borçlularını" Açıkladı
Küresel Piyasalar Yön Arıyor
Küresel Piyasalar Yön Arıyor
Son Haberler
Başkan Duman: “İftiraya ve Algı Operasyonlarına Geçit Vermeyeceğiz”
Başkan Duman: “İftiraya ve Algı Operasyonlarına Geçit Vermeyeceğiz”
Ayvalık Alan Başkanlığı’ndan APİKAM’a Ziyaret
Ayvalık Alan Başkanlığı’ndan APİKAM’a Ziyaret
İzmir Afetlere Karşı Güçleniyor
İzmir Afetlere Karşı Güçleniyor
Bornova’da Kırsalda Sahiplendirme Atağı
Bornova’da Kırsalda Sahiplendirme Atağı
Dünya Bankası’ndan İzmir’e Kentsel Dönüşüm Kredisi Desteği
Dünya Bankası’ndan İzmir’e Kentsel Dönüşüm Kredisi Desteği
JPMorgan’dan Kritik Bankacılık Hamlesi
JPMorgan’dan Kritik Bankacılık Hamlesi

Ana Sayfa
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim