• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Yerel
  • Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
18:21
Dünyanın En Büyük 4. Deniz Enerji Filosu Türkiye'nin
17:34
Ümit Özdağ Muhalefeti Uyardı "Öcalan ve PKK'yı Meşrulaştırmayın"
16:53
Altan Öymen'i Yitirdik
10:40
Asırlara Mühür Vuran Mimar "Koca Sinan"
10:36
Adli Tatil Başlıyor
10:30
ABD'nin Petrol Sondaj Kulesi Sayısı Azaldı
10:18
Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekilliğine Güngör Geçer Seçildi
10:14
İmamoğlu'ndan "LGS Tepkisi"
10:06
İZBB Belediye-İş Anlaştı
09:46
Demirtaş'ın Talebine Ret
09:34
Tuncer Bakırhan "Muhalefet Kimliğimizi Koruyacağız"
09:22
Kurultay Davasında Flaş Gelişme
09:05
New York Borsası Karışık Seyirle Kapandı
08:56
Uyuşturucu Operasyonu
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Interfresh Eurasia Fuarı Açıldı
Ekonomi
Yayınlanma: 26 Eylül 2024 - 15:31
Güncelleme: 26 Eylül 2024 - 15:47

Interfresh Eurasia Fuarı Açıldı

Türk yaş meyve sebze sektörünün vitrini olan Interfresh Eurasia Fuarı, ilk defa İzmir’de kapılarını açtı.

Ekonomi
26 Eylül 2024 - 15:31
Güncelleme: 26 Eylül 2024 - 15:47
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Interfresh Eurasia Fuarı Açıldı
Türkiye’nin tarım sektörünün en önemli fuarları arasında yer alan Türkiye’nin tarım sektörünün en önemli fuarları arasında yer alan Fuarizmir’de yapılan Interfresh Eurasia - Meyve, Sebze ve Mamülleri, Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Ambalaj, Tarım Teknolojileri Fuarı, bu yıl ilk defa kapılarını İzmir’de açtı.

Ticaret Bakanı Yardımcısı Volkan Ağar, “Yaş meyve sebze sektörü üretim süreci, ürünlerin pazara hazırlanması, muhafazası, işlenmesi, soğuk zincirde dağıtımı ve gıda sektörüne girdi olması yönleriyle en önemli ekonomik faaliyetlerden birisi olarak karşımıza çıkar. Ülkemiz ise üretme müsait ve geniş tarım alanları ve ekolojik avantajları sayesinde meyve ve sebzelerin iyi koşullarda ve kaliteli olarak yetişebildiği ve ticaretinin yapılabildiği nadir ülkelerden biri konumunda. Bu farklılık üretim ve ihracat rakamlarına yansımış durumda. Fuarda sergilenen sürdürülebilir tarım uygulamaları ve soğuk zincir lojistiği gibi konular şüphesiz sektörün geleceğine yönelik trendleri şekillendirmekte ve katılımcılara rekabet avantajı sağlamaktadır. Önümüzdeki dönemde de üretimden aldığımız bu güçle dünya pazarlarında Türk gıda ürünlerinin rekabet gücünü artırmaya hep birlikte devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, fuara ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını dile getirirken, “Günümüzde gıda krizi yaşıyoruz. Tarım, her sene daha zor şartlarda yapılıyor . Rekolte pek çok üründe düşüyor. Susuzluk başta olmak üzere anormal iklim şartlarında dolayı tarım daha zor şartlarda yapılıyor. Bunun sonucuna sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmakta sorun yaşanıyor ve bu sorun artacak gibi görünüyor. Bu nedenle üzerinde çokça çalışmamız, düşünmemiz, gelecekte daha derinleşecek krizlere hazırlıklı olmamız gereken konu” diye vurguladı. 

Tugay, “İzmir tarım kenti ve daha sonra tarıma dayalı yapılan ticaret kenti. Topraklarımızın yüzde 30 işlenebilir araziler oluşuyor. Belediye olarak tarımla duyarsız kalmıyoruz. Üreticimizi ve tüketicimizin yanındayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kentsel gıda belgesi yapılıyor” diye konuştu. “İzmir Büyükşehir Belediyesi bu çalışmayı yapan ilk belediye olacak” diyerek sözlerine devam eden Tugay, “Büyük potansiyelimiz olmasına rağmen bunu yapmakta güçlük çekiyoruz. Tarımda planlama sorunu var. Üreticiler emeklerin karşılığını alamıyor. Zincirleme ve yıllar içinde tekrar yaşadığımız problemler yaşıyoruz. Bu sorunun çözümü için katkıda bulunmak istiyoruz. İlk önce kendi kendine yeten bir şehir olmak daha sonra ülkemize de tarım ürünü yetiştiren bir şehir olmak ve yılık 3.5 milyar doları ülkemize kazandıran meye sebze sektörü gibi sektörleri katkıda bulunmak istiyoruz” dedi. 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dünyanın En Büyük 4. Deniz Enerji Filosu Türkiye'nin
Dünyanın En Büyük 4. Deniz Enerji Filosu Türkiye'nin
ABD'nin Petrol Sondaj Kulesi Sayısı Azaldı
ABD'nin Petrol Sondaj Kulesi Sayısı Azaldı
New York Borsası Karışık Seyirle Kapandı
New York Borsası Karışık Seyirle Kapandı
Piyasalarda Gün Sonu
Piyasalarda Gün Sonu
Son Haberler
Dünyanın En Büyük 4. Deniz Enerji Filosu Türkiye'nin
Dünyanın En Büyük 4. Deniz Enerji Filosu Türkiye'nin
Ümit Özdağ Muhalefeti Uyardı
Ümit Özdağ Muhalefeti Uyardı "Öcalan ve PKK'yı Meşrulaştırmayın"
Altan Öymen'i Yitirdik
Altan Öymen'i Yitirdik
Hava Durumu
Hava Durumu
Asırlara Mühür Vuran Mimar
Asırlara Mühür Vuran Mimar "Koca Sinan"
Galatasaray Petrol Ofisi'nden Tarihi Başarı
Galatasaray Petrol Ofisi'nden Tarihi Başarı

Ana Sayfa
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Sağlık
Spor
Yerel
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim