• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
12:20
Uyuşturucu Operasyonu
10:37
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
10:00
Bulgaristan Seçimleri Yapılıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Belediyeler
  3. İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk hizmet binasına döndü
Belediyeler
Yayınlanma: 15 Ocak 2021 - 12:16

İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk hizmet binasına döndü

30 Ekim’deki depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasının tahliyesinin ardından Kemeraltı’ndaki 130 yıllık tarihi belediye binası yeniden hizmete alındı. Kentin ilk belediye binası olmanın yanı sıra ulusal mücadele yıllarında Müdafaa-i Hukuk Teşkilatı’na da ev sahipliği yapan emektar bina tarihi misyonuna uygun şekilde başkanlık makamı olarak kullanılacak.

Belediyeler
15 Ocak 2021 - 12:16
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk hizmet binasına döndü

Ulusal mücadelenin en sıcak günlerinde Müdafaa-i Hukuk Teşkilatı’nın çalışmalarının mekanı olan Kemeraltı Hisarönü bölgesindeki tarihi belediye binası yeniden kentin ve kentlinin hizmetine girdi. 30 Ekim depreminde Konak’taki ana binasının hasar görmesinin ardından bu binayı tahliye eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, hizmet birimlerinin büyük bölümünü Kültürpark’taki fuar hollerine taşıdı.

 

Tarihi misyonuna uygun olarak kullanıma açıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in makamının da yer aldığı tarihi bina İzmir’in ilk belediye binası olmasının yanında ulusal mücadelenin izlerini taşıması açısından da önem taşıyor. 1891 yılında dönemin valisi Halil Rıfat Paşa tarafından açılan yapı, uzun yıllar bu amaçla kullanılmış, 1970'li yıllarda belediyenin taşınmasından sonra boşaltılmıştı. 1995 yılında tamamlanan restorasyondan sonra T.B.M.M. Parlamenterler Evi olarak hizmet verdi. Yakın zamana kadar İzmir Büyükşehir Belediye bünyesinde “Çetin Emeç Sanat Galerisi” olarak faaliyet gösteren bina şimdi yine tarihi misyonuna uygun olarak belediye başkanlığı hizmetlerine mekan olacak.

Hizmet birimleri Kültürpark’ta

Daha çok temsil makamı olarak faaliyet gösterecek tarihi binanın dışında Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet birimleri ise Kültürpark’taki fuar hollerine taşınıyor.

Hol 1’ de ise Satın Alma, Emlak, İmar ve Şehircilik, Kentsel Dönüşüm, İnsan Kaynakları ve Eğitim, Mali Hizmetler, Yazı İşleri ve Kararlar dairesi başkanlıkları bulunuyor. Hol 1’in birinci katında daire başkanları ve toplantı odaları, ikinci katında ise genel sekreter ve genel sekreter yardımcılarının odaları yer alıyor.

2 numaralı holde Strateji Geliştirme, İşletme ve Destek Hizmetleri, Atık Yönetimi, Ulaşım, Etüd ve Projeler, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme, Yapı Kontrol, Tarımsal Hizmetler, İç Denetim, Harita ve Coğrafi Bilgi Sistemleri, Mezarlıklar, Bilgi İşlem daire başkanlıkları, Hukuk Müşavirliği ve Çetin Emeç Toplantı Salonu yer alacak.

Kültürpark Lozan Kapısı girişinde yer alan eski UNIVERSIAD binasında ise Basın Yayın Halka İlişkiler Dairesi Başkanlığı ve bağlı birimi Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) ile İklim Değişikliği ve Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı hizmet veriyor.

# izmir büyükşehir belediyesi# izmir büyükşehir belediyesi cv bankası# izmir büyükşehir belediyesi yardım# izmir büyükşehir belediyesi personel alımı# izmir büyükşehir belediyesi iletişim
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ataşehir Belediye Başkanı Gözaltına Alındı
Ataşehir Belediye Başkanı Gözaltına Alındı
Çeşme’de Alaçatı Ot Festivali Heyecanı
Çeşme’de Alaçatı Ot Festivali Heyecanı
ESHOT’tan 20 Nisan Uyarısı
ESHOT’tan 20 Nisan Uyarısı
İzmir'de Taksi ve Minibüse Zam
İzmir'de Taksi ve Minibüse Zam
Son Haberler
Uyuşturucu Operasyonu
Uyuşturucu Operasyonu
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Kapadokya'nın Gizli Mirası
Kapadokya'nın Gizli Mirası "Meryem Ana Dağı"
Hava Durumu
Hava Durumu
Tarihte Bugün
Tarihte Bugün
Hasat edilen nergisimiz çöpe gitmesin, evlerimiz mis koksun
Hasat edilen nergisimiz çöpe gitmesin, evlerimiz mis koksun

Ana Sayfa
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim