• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
12:20
Uyuşturucu Operasyonu
10:37
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
10:00
Bulgaristan Seçimleri Yapılıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Belediyeler
  3. İzmir'de Belediyelerde Camilerde Temizlik Seferberliği
Belediyeler
Yayınlanma: 27 Mayıs 2020 - 18:18

İzmir'de Belediyelerde Camilerde Temizlik Seferberliği

Belediyeler normalleşme süreci kapsamında 29 Mayıs’ta ibadete açılacak ,yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camilerde temizlik seferberliği başlattı.

Belediyeler
27 Mayıs 2020 - 18:18
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzmir'de Belediyelerde Camilerde Temizlik Seferberliği
Buca Belediyesi, normalleşme süreci kapsamında 29 Mayıs’ta  ibadete açılacak ,yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camilerde temizlik seferberliği başlattı.  Halılardan minberlere kadar baştan aşağı temizlik yapan temizlik ekipleri camileri Cuma namazına hazırladı.  
Buca Belediyesi, Koronavirüsle (Covid-19) mücadele sürecinde Diyanet İşleri Başkanlığı kararıyla kapatılmasının ardından, normalleşme sürecinde yeniden ibadete açılacak camiler için harekete geçti. 
CAMİLERDE A’DAN Z’YE TEMİZLİK 
İlk olarak 29 Mayıs’ta kılınacak Cuma namazı öncesi Buca Belediyesi Sosyal Yardım İşleri tarafından camilerde hummalı temizlik çalışması başlatıldı. Buca’da kullanıma açılacak 25 cami başta olmak üzere toplam 84 cami temizlendi.  Bucalı hemşerilerin temiz ve sağlıklı ortamlarda ibaretlerini gerçekleştirebilmeleri için köşe bucak çalışan ekipler, cami içindeki halıları profesyonel makinelerle süpürüp yıkadı. Camilerdeki ayakkabılıklar, kapı, cam ve duvarların silip, minber temizliğini geniş çaplı bir şekilde gerçekleştirdi.
BUCA’DAKİ 25 CAMİDE CUMA NAMAZI 
Buca ilçesinde 29 Mayıs’ta ibadete açılacak camiler; Abil Efendi, Adatepe, Akşemsettin, Bahayörük, Baltalılar, Bilal-i Habeşi, Beyazıt, Buca Koop., Ensar, Eyüp Sultan, Huzurevi, Karacaağaç, Kaynaklar Kerim Ali Tatar, Kaynaklar Merkez, Kurtuluş, Laleli, Muradiye, Osman Nuri Saygın, Recep Fidan, Yavuz Sultan Selim, Yıkıkkemer, Zeytintepe, Zikirtepe, Yaylacık ve Yıldızlar olarak belirlendi. 

Bornova’da Cuma hazırlıkları tamam
Bornova Belediyesi, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart’tan bu yana toplu ibadete kapalı olan camileri dezenfekte ederek yeniden açılacakları 29 Mayıs Cuma günü öncesi cemaat için hazır hale getiriyor. 
İlçede ibadete açılacak 28 camide temizlik çalışması yapan özel ekipler, camilerin içindeki mihrap, minber, vaaz kürsüsüne, açık alanda ise şadırvandan abdesthaneye, kapı pencereden tuvaletlere kadar her noktayı dezenfekte ediyor. Dezenfeksiyon işlemlerinde bulaşıcı hastalıklara neden olan virüs, bakteri ve mantarlara karşı dezenfekte özelliği bulunan; renksiz, kokusuz ve çevreye zarar vermeyen ürünler kullanılıyor.
Maske ve ateş ölçümü 
Temizlik ve hijyen çalışmalarının normalleşme sürecinde de devam ettiğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Uzun bir aradan sonra sosyal mesafemizi koruyarak da olsa toplu şekilde ibadet etmeye başlayacağız. Bu sürecin sorunsuz olarak geçirilmesini sağlamak için Bornova Belediyesi olarak temizlik ve hijyen konusunda ne gerekiyorsa yapıyoruz. Açılıştan önce tüm camilerimizin dezenfeksiyonu yapılmış olacak. Ayrıca namaz öncelerinde maske dağıtıp girişlerde ateş ölçümü yapacağız. Normalleşme sürecinde atılan adımların, yeni bulaşma riskler oluşturmaması için hep birlikte gayret göstermemiz önemli. Cemaatin de namaz esnasında sosyal mesafeye dikkat etmesi, safları buna uygun olarak oluşturmaya dikkat etmesi gerekiyor” diye konuştu.
Sadece öğle, ikindi ve Cuma
Koronavirüs nedeniyle 16 Mart tarihinden beri kapalı olan cami ve mescitler için İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelgede; 29 Mayıs günü itibariyle, cami ve mescitlerde cemaatle birlikte öğle, ikindi ve cuma namazları kılınabileceğini belirtmişti. Cuma namazları avluda, öğle ve ikindi namazları sosyal mesafeyi koruyarak içeride cemaatle kılınabilecek. 

Konak’ta camiler ibadete hazır
Konak Belediyesi, camilerin yeniden ibadete açılacağı 29 Mayıs tarihi öncesinde ilçedeki camilerde temizlik ve dezenfektasyon çalışmalarını tamamladı. 
Tüm Türkiye’de camiler, 29 Mayıs’ta kılınacak Cuma namazı ile kontrollü bir şekilde ibadete açılırken, Konak Belediyesi de ilçedeki camileri ibadete hazır hale getirdi. Yeniden ibadete açılacak camilerde cemaatin ibadetini gerçekleştirebilmesi için ilçedeki camilerde temizlik ve dezenfektasyon çalışmaları tamamlandı. İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeye göre Cuma namazlarının sadece avlusu olan ve çevresi sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek cemaatle namaz kılmaya müsait olan camilerde kılınacağının belirtilmesi üzerine, avlusu olan 61 adet camiye öncelik verildi. Cuma namazının kılınacağı cami avluları özel malzemelerle yıkanırken, camilerin içi de dezenfekte edildi. 
Sosyal mesafe ve hijyene dikkat
Vatandaşların ibadetlerini gerçekleştirirken hijyen ve sosyal mesafe kurallarına dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulunan Konak Belediye başkanı Abdül Batur, “Camilerimiz bizim için kutsaldır. Vatandaşımızın ibadetlerini camilerde yapabilmeleri için dezenfekte çalışmalarımız sürekli olarak sürecek. Bu süreçte hem vatandaşlarımıza hem de bizlere düşen görevler var. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına ne kadar dikkat edersek, hem kendimizi hem de çevremizi o kadar korumuş oluruz. Bizler de cemaatin ibadetini gönül rahatlığıyla yapabilmesi için, camilerimizi dezenfekte ettik, temizledik ve ibadete hazırladık” dedi. 

Beydağ’da Camiler Dezenfekte Ediliyor

Beydağ'da, Beydağ Belediyesi, Covid-19 tedbirleri kapsamında ibadete kapatılan ve 29 Mayıs'ta cuma namazıyla yeniden cemaatine kavuşacak camilerde dezenfekte işlemi gerçekleştiriyor.
Cami ve mescitlerin cemaatle ibadete açılmasına yönelik alınacak tedbirlerin değerlendirildiği belirtilen genelgede, Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda, 29 Mayıs Cuma günü belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceği kararı alındığı ifade edildi.
BEYDAĞ'DA HANGİ CAMİLERDE CUMA NAMAZI KILINACAK?
Cuma namazları sosyal mesafe kuralına uyularak camilerin içinde değil dışında kılınacak. Bu nedenle avlusu olan ve çevresi sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek cemaatle namaz kılmaya müsait olan camilerde sadece cuma namazı kılınabilecek. Avlusu olmayan camilerde ise cuma namazı kılınmayacak.
Şadırvanlar kapalı olacak ve her namaz kılacak kişi kendi seccadesini evinden kendisi getirecek. Ortak seccade kullanımı olmayacak.
Beydağ’da Merkez Camii, Özkanoğlu Camii, Nalbantoğlu Camii, Cumhuriyet Camii, Yukarı Aktepe Camii, Sarıkaya Mahalle Camii, Erikli Camii, Çiftlik Camii, Yeşiltepe Camii ve Karaoba Camii olmak üzere 10 camii avlusunda namaz kılınabilecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü’nden gelen ekiplerce ilçede bulunan 10 camii özenle dezenfekte edildi.
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, ilçede her türlü temizlik önlemi alacaklarını belirtip, hemşehrilerinin de soysal mesafe kurallarına uymaları konusunda dikkatli olmalarını istedi.
# izmir cami# izmir cami anons# izmir camide çav bella# izmir cami sayısı# izmir camii
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ataşehir Belediye Başkanı Gözaltına Alındı
Ataşehir Belediye Başkanı Gözaltına Alındı
Çeşme’de Alaçatı Ot Festivali Heyecanı
Çeşme’de Alaçatı Ot Festivali Heyecanı
ESHOT’tan 20 Nisan Uyarısı
ESHOT’tan 20 Nisan Uyarısı
İzmir'de Taksi ve Minibüse Zam
İzmir'de Taksi ve Minibüse Zam
Son Haberler
Uyuşturucu Operasyonu
Uyuşturucu Operasyonu
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Kapadokya'nın Gizli Mirası
Kapadokya'nın Gizli Mirası "Meryem Ana Dağı"
Hava Durumu
Hava Durumu
Tarihte Bugün
Tarihte Bugün
Seccadeler Menderes Belediyesi’nden
Seccadeler Menderes Belediyesi’nden

Ana Sayfa
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim