• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
12:20
Uyuşturucu Operasyonu
10:37
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
10:00
Bulgaristan Seçimleri Yapılıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Belediyeler
  3. İzmir'de Pedallar Afetzede Çocukların Eğitimi İçin Döndü
Belediyeler
Yayınlanma: 05 Eylül 2021 - 18:00

İzmir'de Pedallar Afetzede Çocukların Eğitimi İçin Döndü

İzmir Valiliği desteği ve Turkcell ile Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) iş birliğiyle düzenlenen, Turkcell GranFondo İzmir Yol Bisiklet Yarışı, 20 ülkeden yaklaşık bin 500 bisiklet severin katılımıyla İzmir’de gerçekleştirildi.

Belediyeler
05 Eylül 2021 - 18:00
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
 İzmir’de Pedallar Afetzede Çocukların Eğitimi İçin Döndü
İzmir Valiliği desteği ve Turkcell ile Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) iş birliğiyle düzenlenen, Turkcell GranFondo İzmir Yol Bisiklet Yarışı, 20 ülkeden yaklaşık bin 500 bisiklet severin katılımıyla İzmir’de gerçekleştirildi. 
Geliri; orman yangınlarında ve sel felaketlerinde maddî kayba uğrayan ailelerin okul çağındaki çocuklarının eğitimi ve afet bölgesinde zarar gören okulların tadilatı için kullanılacak organizasyon, büyük heyecana sahne oldu.
Bisiklet tutkunlarının, 57 kilometrelik kısa ve 105 kilometrelik uzun parkurda pedal çevirdiği yarışlar, Konak Meydanı’ndan start alırken, engelli bisikletçilerin de yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda, kısa parkur sporcuları; Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe güzergâhından dönerek Konak Meydanı’nda yarışı tamamladı. Uzun parkur yarışçıları da aynı istikamette Urla’dan dönüş alarak finişi Konak Meydanı’nda yaptı.
Yarış sonrasında yaptığı konuşmada, 20 ülkeden yüzlerce amatör ve profesyonel bisikletçinin pedal çevirdiği organizasyona katılan tüm sporcuları tebrik eden Vali Yavuz Selim Köşger, “Turkcell GranFondo İzmir Yol Bisiklet Yarışı’nı hem ülkemizin tanıtımı hem bisiklet sporunun ülkemizdeki gelişimi açısından çok önemli bir organizasyon olarak değerlendiriyorum. İzmir’in tanıtımı açısından da çok önemli bir organizasyon gerçekleştirdik. Bugün pedallar, aynı zamanda orman yangınlarında ve sel felaketlerinde zarar gören ailelerin çocuklarının eğitimine destek ve afet bölgelerinde zarar gören okulların tadilatı için çevrilmiştir. Hem spor yaptık hem de güzel işlere vesile olduk. Bundan dolayı da buradaki sporcularımızın ve organizasyonda emeği geçenlerin gayreti her türlü takdirin üstündedir.” dedi.
Engelli-engelsiz tüm bisiklet severlerin katılımının, yarışı daha anlamlı hale getirdiğini kaydeden Vali Köşger, “Bugün bu yarışta, ilk kez görme engelli bisikletçiler de yer almıştır. Çok sayıda engelli sporcumuz katılmış ve kendi kategorilerinde yarış heyecanına ortak olmuşlardır. Bisiklet sporu; strateji, taktik ve fiziksel gücün etkin rol oynadığı, ülkemizde gelişmekte olan bir spor dalıdır. Bu yarışın, aynı zamanda ülkemizde bisiklet sporunun gelişimine de çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bisiklet sporuna gönül verenlerin, marka şehir İzmir’de yarışması hem kentimizin hem bisiklet sporunun tanıtımına ve gelişimine katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.
Hızla gelişen teknolojinin, pek çok aktiviteyi daha zahmetsiz ve daha az enerji harcayarak gerçekleştirme imkânı sunduğunu belirten Vali Köşger sözlerine şöyle devam etti: 
“Bu durum bir yandan hayatı kolaylaştırırken diğer taraftan da bireyleri hareketsizleştirerek -obezite gibi- çağın sorunlarını tetikliyor. Bu tür etkinliklerin, sağlıklı yaşam ve alternatif ulaşım aracı olarak insanlarımızın bisikleti daha yaygın kullanmasını teşvik edeceğini düşünüyorum. İlimiz ve ülkemiz için çok önemli bir etkinlik olan bu organizasyonda ve bisiklet sporunun gelişiminde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Yarışa katılan sporculara, bundan sonraki spor yaşamlarında başarılar diliyorum. Sizleri İzmir'de ağırlamaktan mutlu olduk. İnşallah devamı gelir ve seneye yine benzer bir aktivite ile bir araya geliriz. Turkcell’e ve emeği geçen tüm sponsorlara ayrıca teşekkür ediyorum.”
Turkcell GranFondo Serisi ile hem sporu teşvik ettiklerini hem de toplumsal fayda sağladıklarını belirten Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü İsmail Özbayraktar ise şunları söyledi:
“GranFondo Serisi’nin yapılmasında desteklerinden dolayı başta İzmir Valiliği olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşlarla bu organizasyona sahip çıkan İzmirlilere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Türkiye’nin Turkcell’i olarak, sürdürülebilir dünya için çok anlamlı bulduğumuz bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak ve bu konuda sporun birleştiriciliğiyle birlikte toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla bisiklet yarışlarını destekliyoruz. Ayrıca GranFondo yarışlarıyla, ülkemizde bulunan toplam 50 milyon bisikletin kullanıcılarını aktif hale getirerek şehirlerde bisiklet kullanımının yaygınlaşmasını hedefliyoruz. Bu yarışla geçtiğimiz aylarda ülkemizde yaşanan yangın ve sel afetlerinden zarar gören çocuklarımızın eğitimine de destek oluyoruz. Yarış sayesinde toplanan bağışlar afet bölgelerindeki öğrencilerimize burs imkânı sağlayacak. Turkcell GranFondo Serisi ile engelli vatandaşlarımızın hayata eşit katılımını ne kadar desteklediğimizi de bir kez daha göstermek istedik. Ne mutlu ki; bugün rekor sayıda engelli bisiklet yarışçımız da bizlerle birlikte bu heyecanı yaşadı.”
Organizasyon, Vali Yavuz Selim Köşger’in dereceye giren sporculara ödüllerini vermesiyle sona erdi.
# izmir valiliği# izmir valisi# izmir vali yardımcıları# izmir valilik# izmir valiliği iletişim
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ataşehir Belediye Başkanı Gözaltına Alındı
Ataşehir Belediye Başkanı Gözaltına Alındı
Çeşme’de Alaçatı Ot Festivali Heyecanı
Çeşme’de Alaçatı Ot Festivali Heyecanı
ESHOT’tan 20 Nisan Uyarısı
ESHOT’tan 20 Nisan Uyarısı
İzmir'de Taksi ve Minibüse Zam
İzmir'de Taksi ve Minibüse Zam
Son Haberler
Uyuşturucu Operasyonu
Uyuşturucu Operasyonu
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Kapadokya'nın Gizli Mirası
Kapadokya'nın Gizli Mirası "Meryem Ana Dağı"
Hava Durumu
Hava Durumu
Tarihte Bugün
Tarihte Bugün
Karabağlar'da Semt Merkezleri yeniden açıldı
Karabağlar'da Semt Merkezleri yeniden açıldı

Ana Sayfa
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim