• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
12:20
Uyuşturucu Operasyonu
10:37
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
10:00
Bulgaristan Seçimleri Yapılıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir'de Polisle Çadır Tartışması. Hdp'li Beştaş: "Kızımız Öldürüldü, Siz Boş Çadırı Koruyorsunuz, Kaldırmazsanız Biz Kaldıracağız"
Gündem
Yayınlanma: 18 Haziran 2021 - 09:12

İzmir'de Polisle Çadır Tartışması. Hdp'li Beştaş: "Kızımız Öldürüldü, Siz Boş Çadırı Koruyorsunuz, Kaldırmazsanız Biz Kaldıracağız"

İzmir’de HDP İl Binası’na düzenlenen saldırıda Deniz Poyraz’ın öldürülmesinin ardından çadır tartışması yaşandı. Saldırının olduğu il binası önünde aylardır duran çadıra tepki gösteren HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, polis ekipleriyle tartıştı.

Gündem
18 Haziran 2021 - 09:12
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzmir'de Polisle Çadır Tartışması. Hdp’li Beştaş:
İzmir’de HDP İl Binası’na düzenlenen saldırıda Deniz Poyraz’ın öldürülmesinin ardından çadır tartışması yaşandı. Saldırının olduğu il binası önünde aylardır duran çadıra tepki gösteren HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, polis ekipleriyle tartıştı. Beştaş, “Çadırın nesini koruyorsunuz? Silahlı saldırgan içeri girip cinayet işliyor, siz burada çadırı koruyorsunuz. Bu çadır buradan kalkacak. Kalkmazsa biz kaldıracağız. Deniz bu çadır yüzünden öldü. Emniyet Müdürü ve İzmir Valisi istifa etmeli” dedi.
İzmir’de HDP İl Binası’na düzenlenen ve Deniz Poyraz’ın öldürüldüğü saldırının ardından çadır tartışması yaşandı. Evlatlarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığını belirten iki ailenin aylardır HDP binası önünde kurduğu çadır, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni’nin tepkisini çekti. Bina önündeki anma ve protesto sonrasında kalabalık dağılınca Beştaş ve Çepni, çadırın önünde nöbet tutan polis ekiplerinin yanına gitti. Beştaş, saldırıya kurulan bu çadırın neden olduğunu, HDP’nin hedef gösterildiğini belirterek polis amirine tepki gösterdi.
“İŞİNİZİ YAPSAYDINIZ BUGÜN DENİZ YAŞAYACAKTI”
HDP’li Beştaş, “Bizim genç bir kızımız öldürüldü, siz burada boş bir çadırı koruyorsunuz. Çadırın nesini koruyorsunuz. Silahlı içeri girip de cinayet işliyor, siz burada çadır koruyorsunuz. Biz bu çadırı istemiyoruz, bu çadır kalkacak. Kaldırmazsanız biz kaldıracağız. Siz işinizi yapsaydınız bugün Deniz yaşayacaktı” dedi.
“EMNİYET MÜDÜRÜ VE VALİ İSTİFA ETMELİ”
Beştaş, şöyle devam etti:
“Bugünkü cinayetin sorumluluğu bu provokasyonu yürütenlerdir, bu çadırı kuranlardır. 24 saat bizim il binamızı gözetleyen, her etkinliğimizi kamera altına alan, her arkadaşımızı gözaltına alan kolluk, bugün göz göre göre bu binada cinayet işlendi, kılını kıpırdatmadı. Bunun sorumlusu İçişleri Bakanı’dır, validir. Deniz Poyraz’ın katili sadece tetiği çeken değildir. Bunun arkasındaki güçlerdir. Siz bizim il binamızın önüne devlet gözetiminde çadır kuruyorsunuz. İzmir Emniyet Müdürü ve Valisi bugün istifa etmelidir. İzmir’in göbeğinde genç bir kadın öldürülüyorsa ve siz bunu her zaman gözetlediğiniz binada engelleyemiyorsanız istifa edin.”
Saldırı anında bina önünde olan HDP İzmir İl Eş Başkanı Abdulkadir Baydur ise şunları anlattı:
“Kapımızda sürekli ‘kahrolsun HDP’ diyen faşist bir grup var (çadır eylemi yapanları kast ediyor). Kapımıza çelenk koyuyorlar, biz kendi kapımızın önünde basın açıklaması yapamıyoruz. Esnafın söylediğine göre katil elinde silahla yürüye yürüye giriyor. Ben bir dakika farkla geldim. Kapıda üç tane polis. ‘Yukarıda ne oluyor’, ‘HDP’ye baskın var’ dediler. ‘Niye müdahale etmiyorsunuz’ dedim. ‘Çelik yelekli güvenlik güçleri gelecek’ dediler. O arada silah sesleri geldi. Saldırgan katliama gelmiş. Katliam bile bile geliyorum dedi. Bir tane çakımız yok, kendimizi savunamıyoruz dedik. Güvenlik şubeyle üç defa görüştük, valilikten randevu istedik, alamadık. Hedef göstererek 'Kahrolsun PKK, işbirlikçi HDP' diye slogan attılar. Emniyet onların güvenliğini aldı, ama katil oraya girerken bizim güvenliğimizi almadı.”
HDP’li milletvekilleri ve polis arasında yaşanan tartışmanın ardından partililer il binasına girerken, polis boş çadırın etrafında güvenlik kordonu oluşturdu.
KURŞUN İZLERİ İŞARETLENDİ
Parti binasında çok sayıda camın kırıldığı, kapıların kilitlerine kurşun sıkıldığı, masa, sandalye ve eşyaların dağınıklığı dikkat çekti. Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yaptığı işaretlemeye göre kapı, duvar, cam gibi yerlerde 35 adet kurşun girişinin saptanmış olduğu görüldü.
CENAZE YARIN KADİFEKALE’DE
Saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz’ın cenazesi yarın ikindide Kadifekale Cami’nde yapılacak törenin ardından toprağa verilecek. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve çok sayıda partili yöneticinin cenazeye katılacağı bildirildi.
 
 
# izmir hdp# izmir hdp binası# izmir hdp saldırısı# izmir hdp il binası nerede# izmir hdp çatışma
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Eurofighter Typhoon Projesi Teknik ve Lojistik Sözleşme
Eurofighter Typhoon Projesi Teknik ve Lojistik Sözleşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Nevruz İnsanlığa Barış Getirsin"
İlber Ortaylı Hoca'yı Kaybettik
İlber Ortaylı Hoca'yı Kaybettik
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir"
Son Haberler
Uyuşturucu Operasyonu
Uyuşturucu Operasyonu
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Kapadokya'nın Gizli Mirası
Kapadokya'nın Gizli Mirası "Meryem Ana Dağı"
Hava Durumu
Hava Durumu
Tarihte Bugün
Tarihte Bugün
Başkan Ersoy Kocamanoğlu Güven Tazeledi
Başkan Ersoy Kocamanoğlu Güven Tazeledi

Ana Sayfa
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim