• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
09:47
Döviz Piyasası
09:26
Küresel Piyasalar Temkinli
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir'i ayağa kaldıran kadına şiddet davasında gelişme: Şikayetini geri çekti
Gündem
Yayınlanma: 03 Ocak 2022 - 11:55

İzmir'i ayağa kaldıran kadına şiddet davasında gelişme: Şikayetini geri çekti

İzmir’de iki çocuğunun gözleri önünde kendisini darp edip, bıçaklayan eşi Tekin Yaşmin (27) hakkındaki şikayetini geri çeken İran uyruklu Khadijeh Khodajou (25) verdiği dilekçede “Eşimle barıştım ve kızıma tedavi gerekiyor. Yabancı olduğum için eşimle birlikte Türk vatandaşı olmam gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Gündem
03 Ocak 2022 - 11:55
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzmir’i ayağa kaldıran kadına şiddet davasında gelişme: Şikayetini geri çekti
Aliağa ilçesi, Kazımdirik Mahallesi 370’inci Sokak‘ta yaşayan Tekin Yaşmin ile eşi Khadijeh Khodajou arasında 18 Eylül 2021’de saat 19.30 sıralarında evde tartışma çıktı. Yaşmin, 1’i engelli 2 çocuğunun gözü önünde Khodajou’yu dövüp, vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı. Tekin Yaşmin, balkona kaçan eşinin peşinden giderek, burada da başına sehpayla vurdu. Komşuların ihbarı üzerine eve polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Khodajou, sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından Aliağa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Gözaltına alınan Tekin Yaşmin ise tutuklandı. Khodajou’nun dövüldüğü anlar ise komşuları tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alındı.

DOSYA AĞIR CEZAYA TAŞINDI

Yürütülen soruşturmanın ardından Tekin Yaşmin hakkında ‘eşe karşı silahla kasten yaralama’ suçundan dava açıldı. Yaşmin hakkında hazırlanan iddianameyi inceleyen Aliağa 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi, ‘görevsizlik’ kararı vererek olayın ‘eşi kasten öldürmeye teşebbüs’ suçu kapsamında değerlendirip, dosyayı Karşıyaka Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Görevsizlik kararını inceleyen Karşıyaka 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı kabul etti.

AVUKATLARA BİLE HABER VERMEDİ

Dosya ağır ceza mahkemesinde kabul edildikten sonra Khodajou’nun, sanık eşi Yaşmin hakkındaki şikayetini geri çektiği ortaya çıktı. Yaşmin’in cezaevinden Khodajou’ya barışmak ve şikayetini geri çekmesi için mektuplar yazdığı, Khodajou’nun da bunun üzerine avukatlarına dahi haber vermeden şikayetlerini geri çektiği belirtildi. Khodajou’nun şikayetini geri çektiği dilekçesinde, “Eşimle barıştım ve kızıma tedavi gerekiyor. Yabancı olduğum için eşimle birlikte Türk vatandaşı olmam gerekiyor. Bu sebeplerden dolayı şikayetimi geri çekmek istiyorum” sözleri yer aldı.

KAMU DAVASI OLARAK DEVAM EDECEK

Khodajou’nun şikayetini geri çekmesini değerlendiren avukatı İslam Gezer ise mağdur şikayetten vazgeçse bile yargılamanın kamu davası niteliğinde devam edeceğini belirterek “Mağdur kadın, bilgimiz dahilinde olmaksızın şikayetinden vazgeçmiş olsa da bizler kadın hakları savunuculuğu kapsamında dosya içerisinde kalmaya ve davayı takip etmeye devam edeceğiz. Hukuk mücadelemiz azilname gelene kadar sürecek” dedi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Eurofighter Typhoon Projesi Teknik ve Lojistik Sözleşme
Eurofighter Typhoon Projesi Teknik ve Lojistik Sözleşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Nevruz İnsanlığa Barış Getirsin"
İlber Ortaylı Hoca'yı Kaybettik
İlber Ortaylı Hoca'yı Kaybettik
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir"
Son Haberler
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Küresel Piyasalar Temkinli
Küresel Piyasalar Temkinli
Gösterime Giren Filmler
Gösterime Giren Filmler
Hava Durumu
Hava Durumu
Tarihte Bugün
Tarihte Bugün
92 yaşındaki adam, yalnız yaşadığı konteynerde çıkan yangında yanarak öldü
92 yaşındaki adam, yalnız yaşadığı konteynerde çıkan yangında yanarak öldü

Ana Sayfa
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim