• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
12:20
Uyuşturucu Operasyonu
10:37
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
10:00
Bulgaristan Seçimleri Yapılıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Belediyeler
  3. İzmir ticaret odası ve çiğli belediyesi'nden kadın dostu proje
Belediyeler
Yayınlanma: 29 Eylül 2021 - 13:42

İzmir ticaret odası ve çiğli belediyesi'nden kadın dostu proje

İzmir Ticaret Odası (İZTO) ile Çiğli Belediyesi iş birliği ile hayata geçen ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kadın Dostu Kent Planlama Yaklaşımı’ projesi ilk meyvelerini verdi.

Belediyeler
29 Eylül 2021 - 13:42
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzmir ticaret odası ve çiğli belediyesi’nden kadın dostu proje
Kadınlar için daha güvenli kentler yaratmayı amaçlayan proje için 2’si yeni mezun 5 kadın şehir plancısı göreve başladı. Kadınların güvenliği için karanlık sokakların aydınlatılmasını, ilçelerin kadın dostu planlanma ile yenilenmesini hedefleyen projenin detaylarının paylaşıldığı toplantıda konuşan İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, “Böyle bir projede yer almak mutluluk verici. Çiğli’de başlayan bu örneğin tüm ilçelerimize yayılması için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.
İKİ KURUM ELELE VERDİ
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kadın Dostu Kent Planlama Yaklaşımı- Çiğli Örneği projesi, geçtiğimiz Ağustos ayında İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ile Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü arasında imzalanan protokolle hayata geçti. Kadınların daha güvenli bir kentte yaşamasını hedefleyen projenin ilk toplantısı İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in katılımıyla gerçekleşti. Proje yürütücüsü Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, Şehircilik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mercan Efe Güney’in bir sunum yaptığı toplantıya;  İZTO Kadın Meclis Üyeleri Ayşe Duygu Elçi, Dilek Mutlutürk, Güler Handan Baransel, Güleylem Akduman, Hümeyra Çözel, Jülide Tutan Hergül ve Saniye Fıçı ile Çiğli Belediyesi’nden Kadın ve Aile Müdürü Rüya Ulusan, Strateji Geliştirme Müdürü Şebnem Kartaltepe, Şehir Plancısı Nursun Akıncı ve komite üyeleri katıldı.
HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ
Böyle güzel bir projede yer aldıkları için çok mutlu olduklarını söyleyen İZTO Başkanı Mahmut Özgener, “Burası sizin eviniz. Sizlere her zaman yardımcı olmak bizlerin görevi. Çiğli ile başlayan bu örnek projenin Büyükşehir ve diğer ilçe belediyelerinde de hayata geçmesini umuyorum. İzmir Ticaret Odası olarak bunu sağlamak için her türlü desteğe hazırız. Çiğli Belediyesi’ne projeye verdikleri destek için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
2 AYRI YARIŞMADA YARIŞACAK
Proje yürütücüsü Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, Şehircilik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mercan Efe Güney ise, “Bu projede şu an iki önemli şeyi başarmış olduk. Birincisi, kurumlar bir araya gelerek bu tür çalışmaların yapılabileceğini ispatladılar. İkinicisi ise, 5 kadına destek vermiş olduk. Projemizle Türkiye İşverenler Sendikası Konfederasyonu ve Raci Bademli İyi Uygulamalar Ödülü yarışmalarına başvurduk. Güzel sonuçlar almayı hedefliyoruz” dedi.
PROJE HAKKINDA
“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kadın Dostu Kent Planlama Yaklaşımı Çiğli Örneği’ projesi için Çiğli ilçesinin Köyiçi mahallesinde 52 hektarlık bir alan seçildi. Bu alanda arazi kullanım çalışmaları yapılacak. Arazi kullanım çalışmalarına göre açık yeşil alanlar, kültürel tesis alanları, sosyal tesis alanları, ulaşım verileri, sokak mobilyaları (aydınlatma, bilgilendirme panoları vb.) incelenecek. Sonuçta kadın dostu kent kapsamında alanın sorun ve potansiyelleri belirlenerek öneriler geliştirilecek. Proje kapsamında kadın istihdamı oluşturulacak,  mezun ve işsiz kadın şehir plancılar İŞKUR aracılığıyla görevlendirilecek.
 
# İzmir Ticaret Odası# Kadın dostu proje# Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kadın Dostu Kent Planlama Yaklaşımı
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ataşehir Belediye Başkanı Gözaltına Alındı
Ataşehir Belediye Başkanı Gözaltına Alındı
Çeşme’de Alaçatı Ot Festivali Heyecanı
Çeşme’de Alaçatı Ot Festivali Heyecanı
ESHOT’tan 20 Nisan Uyarısı
ESHOT’tan 20 Nisan Uyarısı
İzmir'de Taksi ve Minibüse Zam
İzmir'de Taksi ve Minibüse Zam
Son Haberler
Uyuşturucu Operasyonu
Uyuşturucu Operasyonu
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Kapadokya'nın Gizli Mirası
Kapadokya'nın Gizli Mirası "Meryem Ana Dağı"
Hava Durumu
Hava Durumu
Tarihte Bugün
Tarihte Bugün
Japon Denizi açıklarında 6,1 büyüklüğünde deprem
Japon Denizi açıklarında 6,1 büyüklüğünde deprem

Ana Sayfa
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim