• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Çevre
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
    Hayvancılık
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
11:18
FETÖ Operasyonları
10:06
Döviz Piyasası
10:00
Brent Petrolün Varili 79,48 Dolar
09:55
Altın Piyasası
09:18
Küresel Piyasalarda Satış Baskısı
06:09
İş Gücü Piyasasında Riskler Büyüyor
06:00
Yatırım Araçlarında Geçen Hafta
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmirli İnşaat Yüksek Mühendisi Armağan Çağlayan: Cemil Bey Türk adaletine hesap verecek!
Gündem
Yayınlanma: 18 Eylül 2024 - 16:55
Güncelleme: 19 Eylül 2024 - 09:07

İzmirli İnşaat Yüksek Mühendisi Armağan Çağlayan: Cemil Bey Türk adaletine hesap verecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz haziran ayında Karşıyaka Soğukkuyu’da Cevdet Bilsay Caddesi üzerinde apar topar yıktığı 'Tek Vücut Anıtı’nı Karşıyaka Soğukkuyu Mezarlığının arkasındaki alana taşıdı. Anıtı kente kazandıran İzmirli İnşaat Yüksek Mühendisi Armağan Çağlayan yaşananlara isyan etti...

Gündem
18 Eylül 2024 - 16:55
Güncelleme: 19 Eylül 2024 - 09:07
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzmirli İnşaat Yüksek Mühendisi Armağan Çağlayan: Cemil Bey Türk adaletine hesap verecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz haziran ayında Karşıyaka Soğukkuyu’da Cevdet Bilsay Caddesi üzerinde apar topar yıktığı 'Tek Vücut Anıtı’nı Karşıyaka Soğukkuyu Mezarlığının arkasındaki alana taşıdı. Anıtı kente kazandıran İzmirli İnşaat Yüksek Mühendisi Armağan Çağlayan yaşananlara isyan etti. Anıtın taşındığı yerin Soğukkuyu ile uzaktan yakından bir ilgisi olmadığını belirten Çağlayan: "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay kendi imkânlarımla yaptırdığım Tek Vücut anıtını yıkarak beni ve eserimi İzmir'den ve Karşıyaka'dan silmiştir. O'nu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçtirenlere teessüf ediyorum.  Bundan sonra tüm çaba ve gayretimi Cemil Beyin Türk adaleti karşısında hesap verip hak ettiği cezayı alması için harcayacağım." diye konuştu.

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cemil Tugay, geçtiğimiz haziran ayında İzmirli İnşaat Yüksek Mühendisi Armağan Çağlayan'ın 2020 yılında kendi imkanları ile o dönemin parası ile 1.5 milyon liraya Cevdet Bilsay Caddesi üzerine inşa ettirdiği 'Tek Vücut Anıtı'nı apar topar yıktırdı.

 

 

BİZ BURAYI YILLARDIR MEKAN BİLİRİZ

Anıtı, 2020 yılında çelik ve beton kullanarak kendi imkanlarıyla inşa ettiren İşadamı Armağan Çağlayan o süreçte yaşananlara tepki gösterdi. Ailesinin Karşıyaka Soğukkuyu'lu olduğunu belirten Armağan: "Biz burayı yıllardır mekan, yurt biliriz. İzmir'in tarihinde burası Türkler'in yaşadığı yerdir. Birçok yerleşim yeri yabancıların mekanıyken sadece burada Türkler yaşardı. Biz atalarımızdan bunları gördük. Yaptırdığım ve özel olarak mimarisini çizdirdiğim, o dönem bana 1,5 milyon TL'ye mal olan bu anıt neden ortadan kaldırılmıştır. Bir izahının yapılması gerekir" dedi.

 

 

DOĞUP BÜYÜDÜĞÜM TOPRAKLARA BİR ESER BIRAKMAK İSTEMİŞTİM

Doğup büyüdüğü Karşıyaka'ya bir eser bırakmak için bu anıtı yaptırdığını belirten Çağlayan: "Ne yazıktır ki Cemil bey hiç kimseye sormadan, bana haber vermeden bu anıtı yıktırdı. Izdırabım, üzüntüm çok büyük. Ben Karşıyakalıyım. Kökleri Karşıyaka Soğukkuyu'dan gelen 200 yıllık bir ailenin ferdiyim. Yaşananlar beni çok rahatsız etti." diye açıklama yaptı.,Çağlayan daha sonra da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve sorumlular hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

 

 

GÜZELİM ANIT ÇÖP OLMUŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi daha sonra yıktığı Tek Vücut Anıtı'nı geçtiğimiz günlerde Soğukkuyu mezarlığının arka tarafındaki alana yeniden dikti. Anıtın dikildiğıi yerin atalarının yerleştiği Soğukkuyu ile uzaktan yakından bir alakasının olmadığıını belirten İnşaat Yüksek Mühendisi Armağan Çağlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a tepki gösterdi. Söküm işlemi sırasında anıta zarar verildiğini, anıtta yer alan her parçanın ayrı bir anlamı olduğunu belirten Çağlayan: "Anıtı Soğukkuyu Mezarlığının arka kısmındaki alana yeniden monte etmişler. Üstelik sökerken hiç özen göstermemişler. Birçok parça zarar görmüş. Güzelim anıt resmen enkaz haline gelmiş, çöp olmuş." diye konuştu.

 

 

HESAP VERECEK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın meclis kararı ile tüm yasal izinleri alınarak dikilen anıtı bir gece ansızın kimseye haber vermeden hukuksuzca yıktırdığını belirten Çağlayan: "Ne yapacağımızı şaşırdık. Bu aşamada sonra artık yapılacak hiçbirşey kalmadı. Cemil bey, Tek Vücut Anıtı'nı oradan kaldırarak beni ve eserimi İzmir'den ve Karşıyaka'dan tamamen sildirmiştir. O'nu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçtirenlere teessüf ediyorum. Bundan sonra tüm çaba ve gayretimi Türk adaleti karşısında altına imza attığı hukuksuzluğun hesabını vermesi, gereken cezsayı alması için harcayacağım." diye konuştu.  (Kaynak / Sabah)

 

 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Avrupa'nın Ortasında Soykırım: Srebrenitsa
Avrupa'nın Ortasında Soykırım: Srebrenitsa
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Srebrenitsa'yı Asla Unutmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Srebrenitsa'yı Asla Unutmayacağız
"Geleceğin Mührü" Kampanyası
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Anneler Günü" Mesajı
Son Haberler
FETÖ Operasyonları
FETÖ Operasyonları
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Brent Petrolün Varili 79,48 Dolar
Brent Petrolün Varili 79,48 Dolar
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Küresel Piyasalarda Satış Baskısı
Küresel Piyasalarda Satış Baskısı
Devler Ligi'nde Gecenin Sonuçları
Devler Ligi'nde Gecenin Sonuçları

Ana Sayfa
Çevre
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim