• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
13:05
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
10:12
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
10:08
Döviz Piyasası
10:03
Altın Piyasası
09:51
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
09:11
Sıfır Atık Festivali İstanbul'da Başlıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Belediyeler
  3. İzmirliler Germiyan Festivali'nde buluştu
Belediyeler
Yayınlanma: 11 Ekim 2021 - 12:40

İzmirliler Germiyan Festivali'nde buluştu

Birbirinden güzel ve lezzetli yöresel ekşi mayalı ekmeklerin yarıştığı “Ekmek Yarışması’nda” dereceye girenlere ödüllerini veren Oran, “Germiyan’ı bu kadar büyüleyici yapan da toprağına aşık üreticilerimiz, evlerinin duvarlarını yürekleri gibi çiçek resimleri ile donatan kadınlarımız, sevgiyle, emekle sürdürülen geleneklerimiz. Biz sahip olduklarımızın farkındayız, bu zenginlikleri koruyarak çoğaltmayı ve siz misafirlerimizle paylaşmayı çok seviyoruz” dedi.

Belediyeler
11 Ekim 2021 - 12:40
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
 İzmirliler Germiyan Festivali’nde buluştu
Pek çok atölye çalışmasına, söyleşi ve sergilere ev sahipliği yapan 7. Germiyan Festivali’nde renkli görüntüler yaşandı. Yerli üreticilerin ürünlerini sergilediği standların açıldığı festivalde bir dizi etkinlik düzenlendi.  Üreticilerin yerli ürünlerini sergiledikleri standların açılışı ile başlayan festivalde Ebru Kaya Çukuriçi Meydan da “Zeytinyağlı Un Kurabiyesi” atölyesi gerçekleştirdi.  

Bir çok sergi, atölye ve söyleşi gerçekleştirildi
Festivalin ilk gününde Eski Un Değirmeni’nde Şükran Tümer’in “Geçmişten geleceğe; kapılar, pencereler..” adlı sergi açılışının ardından tohumdan kağıda, kağıttan toprağa, dönüşümün öyküsü “Tohum Kağıtlar” atölyesi ile yoğun ilgi gördü.
Germiyan evlerinin duvarlarına yaptığı resimlerle adını Türkiye’ye duyuran Nuran Erden’in,
köy kahvesinde “Germiyan ve Duvar Resimleri” konulu söyleşisinin hemen sonrasında ise Ayşe Kabasakal bölgeye özgü “Kopanisti Peyniri”, Ramazan Ertan ise “Karaköy Katmeri”ni anlattı.

Tolga Çandar keyifli dakikalar yaşattı
Festivalin ilk gün etkinlikleri kapsamında geleneksel halk müziğimizi, türkülerimizin dokusunu bozmadan, günümüze taşıyan Tolga Çandar, Ege türkülerini seslendirdiği konserde Çeşmeliler’e keyifli dakikalar yaşattı.

Birbirinden güzel ve lezzetli ekmekler yarıştı
Festivalin ikinci gününde ise Germiyan’dan Ildırı’ya gerçekleştirilen doğa yürüyüşünün ardından Dilek Algur “Şekeriçi (Damat Tatlısı), Nurcan Kurnaz “Lagangı”, Şefika Kaya ise “Un Özemesi(Civci Yemi) atölyelerini gerçekleştirdi.
Festival kapsamında geleneksel ekşi maya ile yapılan, birbirinden çeşitli baharatlarla harmanlanmış ekmekler Germiyan Festivali kapsamında birincilik için yarıştı. Yarışmada birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye ise çeyrek altın verildi.

“Bizim köklerimiz sağlam, hedeflerimiz net!”
Festivalde konuşan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Son yıllarda yaşanan sıkıntılarda gördük ki; tohum bozuksa ürünü bozuyor, toprağı bozuyor, birliği, dirliği, huzuru bozuyor. Bu domatesin tohumu da olsa, biberin tohumu da olsa böyle, gözünü hırs bürümüş, kendinden başka bir şey düşünmeyen insanın karanlık düşüncelerinin tohumları da olsa böyle.. İşte bizi diğerlerinden farklı kılan, bir arada tutan, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan şey tam da bu. Bizim niyetlerimiz iyi, köklerimiz sağlam, hedeflerimiz net. Germiyan’ı bu kadar büyüleyici yapan da toprağına aşık üreticilerimiz, evlerinin duvarlarını yürekleri gibi çiçek resimleri ile donatan kadınlarımız, sevgiyle, emekle sürdürülen geleneklerimiz. Biz sahip olduklarımızın farkındayız, bu zenginlikleri koruyarak çoğaltmayı ve siz misafirlerimizle paylaşmayı çok seviyoruz” dedi.

“İyi tarım, güvenli gıda, sağlıklı gelecek”
Germiyan’da butik tarımın ve hayvancılığın gelişimi çin çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Oran, şu şekilde konuştu: “Ulusça sıkıntılarımız var, ekonomik sorunlarımız var, ekmek aslanın ağzında ama bütün bunların çözümü yine bizleriz. Çeşme’nin her köşesinde olduğu gibi Germiyanımız’da da birbirimize sarılarak, çalışarak, üreterek, paylaşarak, işimizi de aşımızı da büyüteceğiz. ‘İyi tarım, güvenli gıda, sağlıklı gelecek’ anlayışıyla yarınlarımızı inşa edeceğiz. Çeşmemizin endemik türlerin sürdürülebilirliği için tohum desteğimiz, verimli bir hasat için gübre desteğimiz, emeğiniz tarlada kalmasın diye alım garantilerimiz, hayvancılarımız için yem desteğimiz gibi üretimle ilgili her adımda sizlerin yanında olacağız.  Bu toprakların paha biçilmez değerlerinin çocuklarımıza, torunlarımıza güvenle ulaşması için tohumun toprağa düşmesinden son tüketiciye ulaşıncaya kadar geçen süreçlerin bölgemizde sağlıklı ve ekonomik şekilde gerçekleşmesini sağlayacak tüm adımları hızla atacak, gereken tüm yatırımları hızla hayata geçireceğiz.



 
# yöresel# Germiyan Festivali
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İzmir'de Toplu Ulaşıma Bayram Ayarı
İzmir'de Toplu Ulaşıma Bayram Ayarı
Menemen’de çilek coşkusu dünyaya taştı
Menemen’de çilek coşkusu dünyaya taştı
İzmir’de Bisicab Dönemi Başlıyor
İzmir’de Bisicab Dönemi Başlıyor
Bornova’nın Geleceği Sahneye Taşındı
Bornova’nın Geleceği Sahneye Taşındı
Son Haberler
Anayasa Mahkemesi
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Türkiye'den 9 ayda 115 ülkeye 13,2 milyon dolarlık çay ihraç edildi
Türkiye'den 9 ayda 115 ülkeye 13,2 milyon dolarlık çay ihraç edildi

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim