• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
22:07
Antalya Diplomasi Forumu Bitti
12:20
Uyuşturucu Operasyonu
10:37
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
10:00
Bulgaristan Seçimleri Yapılıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. KADEM : "Sevgi ile şiddet kelimeleri yan yana gelmez"
Gündem
Yayınlanma: 25 Kasım 2021 - 16:35
Güncelleme: 25 Kasım 2021 - 17:17

KADEM : "Sevgi ile şiddet kelimeleri yan yana gelmez"

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)'25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı Uluslararası Mücadele günü' kapsamında düzenlediği toplantı ile " Sevgi ile şiddet yan yana gelmez" mesajı verdi.

Gündem
25 Kasım 2021 - 16:35
Güncelleme: 25 Kasım 2021 - 17:17
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KADEM :
Önceki yıllarda "Sen varsan şiddete yer yok", "Şiddete göz yumma", "Şiddete hakkın yok", " Cins var Cins var", gibi kampanyalar düzenleyerek, kadına yönelik şiddet sorununa dikkat çeken KADEM, bu kez "25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü" dolayısıyla hazıladığı kampanyada "Sevgi ile Şiddet Yan Yana Gelmez" sloganı ile kamuoyuna seslendi.
AŞK VE SEVGİ KELİMELERİ CİNAYETLERLE BİR ARAYA GELMEZ
Düzenlenen toplantıda konuşan Kadın ve Demokrasi Derneği İzmir İl Temcilcisi Arzu Günaydın," KADEM'in bu yıl verdiği mesajın amacı özellikle son yıllarda aşk, sevgili, eş gibi kelimeleri sık sık cinayet, şiddet, ölüm gibi kelimelerle bir araya getiren hastalıklı yaklaşımların önüne geçebilmektir. Medyaya yansıyan acı olaylar, özellikle şiddet mağdurlarınının acıya katlanmak için bahanelere sığındıklarını ortaya koyuyor. Oysa ki sevgi; şiddet,cinayet,istismar ile yanyana gelemeyecek bir kavram. KADEM'in şİddet türlerinin yer aldığı ilişkilere odaklanan kampanyası da bu gerçekten yola çıktı" dedi.

"Şiddetin bahanesi olmaz" solganlı kampanyada karşılıklı sevgi ile çıkılan yolda özellikle kadınların, şiddet türlerini ve 'geliyorum'diyen fark etmeleri amacıyla şiddetin öncülerini fark etmelerini amaçladıklarını söyleyen İl Temsilcisi Günaydın," Sevgi ile şiddet yan yana gelmez. Kendini Kandırma' mesajıyla şiddeti besleyen, sürekliliğini sağlayan davranışlar konusunda Kadın/Erkek herkeste bir farkındanlık oluşturulması hedefleniyor. Katılımınız için herkese teşekkür ederim" diyerek sözlerini tamamladı
 
AİLE, EĞİTİM VE HUKUKU ÖN PLANA ÇIKARTILMALI
Toplantıya katılan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in eşi Fatma Köşger ise yaptığı konuşmada" Gönül isterdi ki böyle bir nedenden dolayı bir araya gelmeyelim. Kadına şiddet olayında Aile Eğitim sonrasında ise hukuku ön plana çıkarmalıyız. Görsel olarak algı ve yol gösterilmemesi gerekiyor. Bu konuda hassasiyet göstermeliyiz. İnşallah daha güzel günler olsun. Ümidi kaybetmemek gerekiyor. İnşallah farkındanlık ve eğitim ile bu tür olaylar son bulur. Daha güzel başlıklar altında toplanmak dileklerimle teşekkür edeiyorum" dedi.

"DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ OLARAK YANINIZDAYIZ"
Demokrasi Üniversitesi Rektörü Bedriye Tunçsiper," Özellikle kadına şiddette herkes tarafından kabul edildiği gibi eğitim şart ama bu konuda var. Yasalar her türlü mücadelesinde kadının yanında, fakat evlerde mahremiyetten dolayı hanelere girilemiyordu. Kadın hakkını savunmayı bilmiyor. Doğal olarak burada yapılması gereken kadın haklarının neler olduğunu bire bir ulaşarak anlatmaktır. Yani bilinçlendirmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum.Pandemi döneminde bu şiddet daha da arttı. Öncelik eğitim olmalıdır.Şiddeti gerçekleştiren erkeklerin eğitim seviyeleri çok düşük çıkıyor. Bu oran Üniversite mezunlarında ise çok düşük çıkıyor. Ayrıca şiddet uygulayanların psikolojik tedavi görmelerini gerektiğini düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
"ŞİDDETİN HİÇ BİR BAHANESİ OLAMAZ" 
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin eşi Fidan Gül Sürekli" Şiddetin ne kadına ne hayvana ne de başka bir canlıya yapılması tasvip edilir bir şey değildir." dedi.

Toplantı "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla hazırlanan " Sevgi ile Şiddet Yan Yana Gelmez" sloganı ile hazırlanan spot filmin izlenmesi ile sona erdi.

Düzenlenen etkinliğe İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in eşi Fatma Köşger, Demokrasi Üniversitesi Rektörü Bedriye Tunçsiper, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin eşi Fidan Gül Sürekli, Kadın ve Demokrasi Derneği İzmir İl Temcilcisi Arzu Günaydın ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
 
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Eurofighter Typhoon Projesi Teknik ve Lojistik Sözleşme
Eurofighter Typhoon Projesi Teknik ve Lojistik Sözleşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Nevruz İnsanlığa Barış Getirsin"
İlber Ortaylı Hoca'yı Kaybettik
İlber Ortaylı Hoca'yı Kaybettik
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir"
Son Haberler
Antalya Diplomasi Forumu Bitti
Antalya Diplomasi Forumu Bitti
Uyuşturucu Operasyonu
Uyuşturucu Operasyonu
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Kapadokya'nın Gizli Mirası
Kapadokya'nın Gizli Mirası "Meryem Ana Dağı"
Hava Durumu
Hava Durumu
Samsunspor’dan dünyanın en ağır forması!
Samsunspor’dan dünyanın en ağır forması!

Ana Sayfa
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim