• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
10:49
Nemrut Kalderası'nda Turizm Sezonu Başladı
10:41
Asya Borsaları Yükselişte
10:34
Brent Petrolün Varili 83,47 Dolar
10:30
Döviz Piyasası
10:19
Altın Piyasası
09:55
Küresel Piyasalar Haftaya Pozitif Başladı
09:53
Kripto Para Piyasaları'nda Geçen Hafta
09:46
Yatırım Araçlarında Geçen Hafta
09:43
Meclis Gündeminde Bu Hafta
09:37
Uluslararası Düzeyde Aranan Şüpheli Yakalandı
09:28
İran ABD Anlaştı
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Belediyeler
  3. Kadın Yazarlar Efes Selçuk'ta Buluştu
Belediyeler
Yayınlanma: 26 Kasım 2023 - 14:37

Kadın Yazarlar Efes Selçuk'ta Buluştu

Efes Selçuk Kadın Platformu tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonu’nda bir panel ve imza etkinliği düzenlendi.

Belediyeler
26 Kasım 2023 - 14:37
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kadın Yazarlar Efes Selçuk’ta Buluştu

Efes Selçuk Kadın Platformu tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonu’nda bir panel ve imza etkinliği düzenlendi. 
“İnadına Kadınım Kadınsın Kadınız” kitabının yazarlarından Gülseren Mungan, Oya Uslu, Nalan Yılmaz ve Buket Başaran Akkaya’nın katılımıyla gerçekleşen panelde, yazarlar kitapta yer alan deneme ve incelemeleri üzerine konuştu. 
Emine Onaran İncirlioğlu moderatörlüğünde gerçekleşen panelin ilk konuşmacısı olan Yazar Gülseren Mungan “Eril Dil’le Şiddet Kadında Söz İzleri” başlıklı konuşmasında kadına yönelik farklı şiddet türlerini sözlü şiddetin tetiklediğini belirterek; “Dilimize yerleşmiş, zihnimize kazılmış, kadını aşağılayan, kötüleyen, ötekileştiren, şiddete maruz kalmasını maruz gören çok sayıda yazılı, sözlü materyalimiz var. Bu yapı taşlarının toplumda oluşturduğu namus algısı ve cinsiyetçi bakış açısı tamamen kadınları kuşatmış durumdadır. Cinsiyetçi bakış açısını bir kenara bırakarak, erkekler ve kadınlar olarak bir araya gelip eril dilde şiddet ile mücadele etmeliyiz” dedi. 
Oya Uslu “Kadın ve Namus”  başlıklı konuşmasında namus kavramının kadın üzerinden tanımlanmasına karşı bir bakış açısının geliştiğinin belirterek;  “Giderek ahlak konusunda çifte standarda karşı çıkan; vicdan, onur, rıza ve merhamet gibi evrensel değerlerle namusu kadın cinselliği üzerinden tanımlamayan, kadınların özgürlüğü için mücadele eden bireyler seslerini yükseltiyor” dedi. 
Nalan Yılmaz “Cinsel Saldırı, Çocuğun Cinsel İstismarı ve Ensest” başlık konuşmasında çocuk istismarına karşı toplumsal duyarlılığa dikkat çekerek; “Çocuğa yönelik cinsel istismar, tespiti çok son derece zor olan bir istismar çeşidi olarak karşımıza çıkıyor.  Cinsel istismar konusundaki suskunluğa son verilerek toplumun dikkati hep uyanık tutulmalıdır. Çocuklarda korku duygusu oluşturmadan, gerekirse bir uzman gözetiminde bir bilinç oluşturulmalıdır. Yetişkin bireyler gibi çocukların da istemedikleri şeylere itiraz etme hakkı olduklarını mutlaka anlatmalıyız. Çocuklara güven telkin ederek onların verdikleri bilgilere inanmalıyız” dedi. 
Buket Başaran Akkaya, kadına yönelik şiddete karşı kadınların tutumlarını köy ve kent hayatı, iş hayatı üzerinden örneklerle değerlendirerek; “Cinsiyet ayrımcılığı üzerine kurulu olan erkek egemen sistemde kadın sadece sistem ve onun temsilcisi erkek tarafından değil belli koşullarda hemcinsleri tarafından da ezilmektedir” dedi. 
Panelin ardından katılımcı yazarlar “İnadına Kadınım, Kadınsın, Kadınız”  kitabını katılımcılar için imzaladılar.

# buket başaran akkaya
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çamlık Atatürk Evi Restorasyonu Başlıyor
Çamlık Atatürk Evi Restorasyonu Başlıyor
İzmir'de Toplu Ulaşıma Bayram Ayarı
İzmir'de Toplu Ulaşıma Bayram Ayarı
Menemen’de çilek coşkusu dünyaya taştı
Menemen’de çilek coşkusu dünyaya taştı
İzmir’de Bisicab Dönemi Başlıyor
İzmir’de Bisicab Dönemi Başlıyor
Son Haberler
Fil Dişi Son Dakikada Kazandı
Fil Dişi Son Dakikada Kazandı
Almanya Gol Oldu Yağdı
Almanya Gol Oldu Yağdı
Hava Durumu
Hava Durumu
Tarihte Bugün
Tarihte Bugün
Nemrut Kalderası'nda Turizm Sezonu Başladı
Nemrut Kalderası'nda Turizm Sezonu Başladı
“Kadına şiddete hayır!”
“Kadına şiddete hayır!”

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim