• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
13:05
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
10:12
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
10:08
Döviz Piyasası
10:03
Altın Piyasası
09:51
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
09:11
Sıfır Atık Festivali İstanbul'da Başlıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kara Harp Okulu darbe girişimi davası istinaf mahkemesinden geçti
Gündem
Yayınlanma: 20 Ekim 2021 - 13:00

Kara Harp Okulu darbe girişimi davası istinaf mahkemesinden geçti

İstinaf mahkemesi, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulu'ndaki (KHO) eylemlere ilişkin aralarında okulun dekanı eski tuğgeneral Kerim Acar'ın da bulunduğu 307 sanığın yargılandığı davada verilen kararların, hukuka uygun olduğuna hükmetti.

Gündem
20 Ekim 2021 - 13:00
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kara Harp Okulu darbe girişimi davası istinaf mahkemesinden geçti
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 22. Ceza Dairesi, Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince 26 Haziran 2019'da karara bağlanan dosya üzerindeki istinaf incelemesini tamamladı.

Ceza dairesi inceleme sonucunda, yerel mahkemenin hükmünde usul ve esasa ilişkin bir isabetsizliğin bulunmadığını ve kararın hukuka uygun olduğunu belirtti.

Kararda, olay tarihinde okul dekanı olan eski tuğgeneral Kerim Acar'ın da aralarında bulunduğu 19 sanığa "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 28 sanığa aynı suçtan verilen müebbet hapis cezalarında isabetsizlik bulunmadığı vurgulandı.

"Anayasal düzeni ihlale yardım" suçundan ceza alan 110 sanık ile "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan cezalandırılan 37 sanık hakkındaki hükmün yasaya uygun olduğu belirtilen kararda, sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

Aralarında askeri öğrencilerin de bulunduğu 94 sanığa verilen beraat kararının hukuka uygun olduğu kaydedildi.

Kararda, "Olay tarihinde Kara Harp Okulunda öğrenci konumunda olan bir kısım sanıkların yaşanan olayları anlama, değerlendirme ve buna karşı karar alma hususundaki tecrübe, rütbe ve bilgi düzeyleri dikkate alınarak kaçınılmaz bir hataya düştüklerinden, verilen beraat kararının yerinde olduğu anlaşılmıştır." değerlendirilmesinde bulunuldu.

Eski kurmay başkanı albay İlhami Polat'ın da aralarında olduğu firari 19 sanığın da yakalama kararlarının infazının beklenilmesine hükmedildi.

Kararda, Yargıtay temyiz yolunun açık olduğu bildirildi.

Davanın geçmişi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski tuğgeneral ve KHO Dekanı Kerim Acar ile eski albay ve KHO Kurmay Başkanı İlhami Polat'ın aralarında bulunduğu 307 sanık hakkında düzenlediği iddianameyi, 12 Haziran 2017'de Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesine göndermişti.

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince 26 Haziran 2019'da karara bağlanan davada, Acar'ın da aralarında bulunduğu 19 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi, sanıklardan 28'i müebbet hapisle cezalandırılmıştı. Sanıklardan 110'u "anayasal düzeni ihlale yardım" suçundan 12 yıl 6'şar ay ile 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mahkeme, "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan 37 sanığı 6 yıl 3'er ay ve 7 yıl 6'şar ay hapisle cezalandırdı, aralarında askeri öğrencilerin de bulunduğu 94 sanığın beraatine ve ceza verilmesine yer olmadığına hükmetmişti. Firari sanık Polat'ın da aralarında olduğu 19 sanığın dosyası ise ayrılmıştı.

# kara harp okulu# istinaf mahkemsi# FETÖ# darbe girişimi# Ankara bölge adliye mahkemesi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Anneler Günü" Mesajı
Eurofighter Typhoon Projesi Teknik ve Lojistik Sözleşme
Eurofighter Typhoon Projesi Teknik ve Lojistik Sözleşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Nevruz İnsanlığa Barış Getirsin"
İlber Ortaylı Hoca'yı Kaybettik
İlber Ortaylı Hoca'yı Kaybettik
Son Haberler
Anayasa Mahkemesi
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Başkan Oran Muhtarlarla buluştu
Başkan Oran Muhtarlarla buluştu

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim