• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
10:49
Nemrut Kalderası'nda Turizm Sezonu Başladı
10:41
Asya Borsaları Yükselişte
10:34
Brent Petrolün Varili 83,47 Dolar
10:30
Döviz Piyasası
10:19
Altın Piyasası
09:55
Küresel Piyasalar Haftaya Pozitif Başladı
09:53
Kripto Para Piyasaları'nda Geçen Hafta
09:46
Yatırım Araçlarında Geçen Hafta
09:43
Meclis Gündeminde Bu Hafta
09:37
Uluslararası Düzeyde Aranan Şüpheli Yakalandı
09:28
İran ABD Anlaştı
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Belediyeler
  3. Karşıyaka'da atıklar minyatür müzik aletine dönüşüyor
Belediyeler
Yayınlanma: 20 Eylül 2023 - 12:43

Karşıyaka'da atıklar minyatür müzik aletine dönüşüyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen minyatür enstrüman yapım kursu, vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Belediyeler
20 Eylül 2023 - 12:43
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Karşıyaka’da atıklar minyatür müzik aletine dönüşüyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen minyatür enstrüman yapım kursu, vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor. 
Geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak minyatür müzik aletlerinin yapıldığı kurslarda katılımcılar sosyalleşme imkânı bulurken, yeniden kullanım ve geri dönüşüm kültürleri de pekiştiriliyor. 
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İlgi alanları doğrultusunda sunduğumuz çeşitli kurslarla Karşıyaka’mızın sanat kenti kimliğini pekiştirirken vatandaşlarımızın da sanatla olan bağını güçlendirmek için çalışıyoruz” dedi.
Karşıyaka Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl Girne Kültürpark içinde açtığı Mahmure Handan Hanım Müzik Aletleri Yapım Atölyesi, vatandaşların yoğun ilgisiyle hizmet vermeye devam ediyor. Atölyede gerçekleştirilen ve kanun yapım ustası Burçin Bayar Babaoğlu eğitmenliğinde düzenlenen minyatür enstrüman yapım kursuna da vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 
HEM SOSYALLEŞİYORLAR HEM DE FARKINDALIK YARATIYORLAR
Her yaştan katılımcının yer aldığı kurslarda ukulele, gitar, bağlama gibi müzik aletlerinin minyatürleri yapılıyor. Katılımcılar tercihlerine göre yine aynı malzemeler kullanılarak çeşitli dekoratif ürünler de tasarlayabiliyor. Kursiyerler ilgi alanlarına yönelik hobi edinebildiği gibi yeni iş imkanlarına da kavuşmuş oluyor. Üçer kişilik gruplar halinde devam eden derslerde mümkün olduğunca geri dönüştürülebilen atıklar ya da yeniden kullanılabilecek âtıl malzemeler kullanılıyor. Bu sayede kaynak tüketimi ve atık yönetimi konularında farkındalık oluşturuluyor. 
ATÖLYEDE YAPIYOR, İKİNCİ EL PAZARINDA SATIYOR
Katılımcılar arasında bulunan emekli Hasan Sarıaslan, kurstan çok memnun kaldığını belirterek, “Zaten var olan ilgimi bu kurs sayesinde yeteneğe dönüştürdüm diyebilirim. Kursta öğrendiğim teknikler ile yaptığım tasarımları, Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen 2. el pazarında satışa sunuyorum. Hem atıkları değerlendiriyorum hem sosyalleşiyorum hem de kazanç sağlıyorum. Bize bu fırsatı sunan Karşıyaka Belediyesi’ne ve çalışanlarına teşekkür ederim” dedi.
HER YAŞ VE İLGİ ALANINA YÖNELİK KURSLAR
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İlgi alanları doğrultusunda sunduğumuz çeşitli kurslarla Karşıyaka’mızın sanat kenti kimliğini pekiştirirken vatandaşlarımızın da sanatla olan bağını güçlendirmek için çalışıyoruz. Belediyemize ait tesislerimizde uzman eğitmenlerimizle her yaş grubuna ve her ilgi alanına yönelik kurslar düzenliyoruz. Özellikle genç yaşlarda sanatla tanışan çocuklarımızın daha analitik bir bakış açısına sahip olduğuna inanıyoruz. Minyatür müzik aletleri yapım atölyemizde de hem aynı ilgi alanlarına sahip katılımcılar sosyalleşiyor hem de kullanılan malzemelerle farkındalık oluşturuyoruz” dedi.
Kurslara ilişkin bilgi almak ve katılım için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, Karşıyaka Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesaplarından yayınlanacak duyuruları takip edebilir.


 

# dr. cemil tugay# op dr cemil tugay# karşıyaka belediye başkanı dr. cemil tugay
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çamlık Atatürk Evi Restorasyonu Başlıyor
Çamlık Atatürk Evi Restorasyonu Başlıyor
İzmir'de Toplu Ulaşıma Bayram Ayarı
İzmir'de Toplu Ulaşıma Bayram Ayarı
Menemen’de çilek coşkusu dünyaya taştı
Menemen’de çilek coşkusu dünyaya taştı
İzmir’de Bisicab Dönemi Başlıyor
İzmir’de Bisicab Dönemi Başlıyor
Son Haberler
Hollanda Japonya Maçında Kazanan Yok
Hollanda Japonya Maçında Kazanan Yok
İsveç Farklı Galip
İsveç Farklı Galip
Fil Dişi Son Dakikada Kazandı
Fil Dişi Son Dakikada Kazandı
Almanya Gol Oldu Yağdı
Almanya Gol Oldu Yağdı
Hava Durumu
Hava Durumu
Bornovalılar sanatla buluşuyor
Bornovalılar sanatla buluşuyor

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim