• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
13:00
SPK'dan Dolandırıcılık Uyarısı
12:36
Avrupa Merkez Bankası Faiz Arttırdı
12:33
Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu
12:21
MİT'ten Kredi Kartı Şebekesine Darbe
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Belediyeler
  3. Konak'ta 300 halk dansçısı Şenlikte sahne aldı
Belediyeler
Yayınlanma: 06 Haziran 2022 - 13:11

Konak'ta 300 halk dansçısı Şenlikte sahne aldı

Konak Belediyesi Halk Oyunları Şenliği, iki yıllık pandemi sürecinin ardından yeniden İzmirlilerle buluştu.

Belediyeler
06 Haziran 2022 - 13:11
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Konak’ta 300 halk dansçısı Şenlikte sahne aldı
Konak Belediyesi Halk Oyunları Şenliği, iki yıllık pandemi sürecinin ardından yeniden İzmirlilerle buluştu. Bu yıl 16’ncısı düzenlenen şenlikte Konak Belediyesi’nin halk oyunları kurslarına katılan 300 halk dansçısı, dokuz yörenin halk oyunlarını sergiledi. Yeniden bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan Batur, “Konak Belediyesi olarak, meclis üyelerimizle, çalışma arkadaşlarımızla, muhtarlarımızla birlikte kültür ve sanatta, Konak’ı ileriye götürmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz ama en büyük gücü sizlerden alıyoruz” dedi. 
Konak Belediyesi’nin geleneksel hale gelen, spor ve semt merkezlerinde halk oyunları eğitimi alan 7’den 70’e tüm kursiyerlerinin katıldığı Halk Oyunları Şenliği 16’ncı kez gerçekleşti. Kültürpark Atatürk Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinliği Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, Deva Partisi Konak İlçe Başkanı Ali Rıza Uygur, Konak Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş izledi. Şenlikte Zeybek, Fethiye,  Karadeniz, Trakya, Üsküp, Artvin, Kafkas yöreleri ile Çiftetelli ve Roman havaları sahnelendi. Tamamı Konak Belediyesi kursiyerlerinden oluşan, en küçüğü 5, en büyüğü 70 yaşında olan 300 halk dansçısının katıldığı şenlikte ayrıca Temiz Kalpler Down Sendromu Derneği halk oyunları ekibi de muhteşem gösterileriyle yer aldı. 
Batur: En büyük gücü sizden alıyoruz
Pandemi nedeniyle şenliğin iki yıldır yapılamadığını, ancak bu yıl özlem giderdiklerini ifade eden Başkan Batur, Konak’ta kültür ve sanatı daha ileriye taşıyacaklarının sözünü verdi ve şunları söyledi: 
“İki senedir pandemiden dolayı bu etkinliğimizi gerçekleştiremiyorduk. Bugün, hem şenliğimizi hem birbirimizi ne kadar özlediğimizi görüyoruz.  Bundan sonra pandemi istemiyoruz, hastalık istemiyoruz. Önce sağlık diyoruz. Bundan sonra barış, demokrasi ve hukukun tecelli ettiği bir ülke istiyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyet ilkelerine bağlı kalmaya hep birlikte söz veriyoruz. Konak Belediyesi olarak, meclis üyelerimizle, çalışma arkadaşlarımızla, muhtarlarımızla birlikte kültür ve sanatta, Konak’ı ileriye götürmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz ama en büyük gücü sizlerden alıyoruz.” 
En büyük alkış “Temiz Kalpler”e
Konak Belediyesi 16. Halk Oyunları Şenliği, açık hava tiyatrosunda renkli görüntülere sahne olurken, izleyiciler  de alkışlarıyla ritim tuttu. Birbirinden güzel gösteriler arasında en büyük alkışı ise Temiz Kalpler Down Sendromu Derneği’nin halk oyunları ekibi aldı. Başkan Batur da “Hepsi birbirinden temiz kalpli güzel çocuklarımıza teşekkür ediyorum” diyerek birbirinden yetenekli çocuklara katılımlarından ötürü teşekkürlerini iletti. 
Kapanış İzmir Marşı’yla
İzleyenleri, halk oyunlarıyla Anadolu turuna çıkaran şenlik, gelenek olduğu üzere İzmir Marşı ile final yaptı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da sahneye gelerek İzmir Marşı’nı kursiyerlerle birlikte söyledi. 

 
# temiz kalpler anaokulu# temiz kalpler korosu# temiz kalpler rehabilitasyon merkezi# temiz kalpler sosyal yardimlaşma ve dayanişma derneği# temiz kalpler derneği
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İzmir'de Toplu Ulaşıma Bayram Ayarı
İzmir'de Toplu Ulaşıma Bayram Ayarı
Menemen’de çilek coşkusu dünyaya taştı
Menemen’de çilek coşkusu dünyaya taştı
İzmir’de Bisicab Dönemi Başlıyor
İzmir’de Bisicab Dönemi Başlıyor
Bornova’nın Geleceği Sahneye Taşındı
Bornova’nın Geleceği Sahneye Taşındı
Son Haberler
SPK'dan Dolandırıcılık Uyarısı
SPK'dan Dolandırıcılık Uyarısı
Avrupa Merkez Bankası Faiz Arttırdı
Avrupa Merkez Bankası Faiz Arttırdı
Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu
Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu
MİT'ten Kredi Kartı Şebekesine Darbe
MİT'ten Kredi Kartı Şebekesine Darbe
Hava Durumu
Hava Durumu
Akarca belediye gündeminde yine yok
Akarca belediye gündeminde yine yok

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim