• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
10:57
Döviz Piyasası
10:54
Altın Piyasası
10:48
Brent Petrolün Varili 105,44 Dolar
09:39
Küresel Piyasalarda Satış Baskısı
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Kovid-19'a yakalanan 19 günlük bebek yaşam mücadelesi veriyor
Sağlık
Yayınlanma: 24 Şubat 2022 - 13:15

Kovid-19'a yakalanan 19 günlük bebek yaşam mücadelesi veriyor

Antalya'da 8 aylıkken dünyaya gelen 19 günlük minik Gökşen Yaşar, hayata tutunmak için yoğun bakımda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele veriyor.   

Sağlık
24 Şubat 2022 - 13:15
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kovid-19'a yakalanan 19 günlük bebek yaşam mücadelesi veriyor
Kepez ilçesinde yaşayan 3 yıllık evli Şenay (28) ve Gökhan Yaşar (27) çifti, ikinci çocukları Gökşen'in dünyaya gelmesi ile sevinç yaşadı. Bir süre sonra ateş ve solunum sıkıntısı yaşayan minik Gökşen'i hastaneye götüren çift, 19 günlük bebekleri ile kendilerinin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif olduğunu öğrendi.

Karantinadan çıkan ailenin sevinci, tedavisi yoğun bakımda süren bebeklerini bir an önce kucaklarına almak için hüzünlü bir bekleyişe dönüştü.

Minik Gökşen 3 gündür yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi verirken, anne Şenay Yaşar da kızından güzel bir haber almak için hastane önünden bir an olsun ayrılmıyor.

Minik kızını AA ekibinin yoğun bakımda çektiği görüntülerden izleyen anne Yaşar, buruk bir mutluluk yaşadı.

"Virüs nereden geldi, nasıl bulaştı bilmiyorum"

Anne Şenay Yaşar, AA muhabirine, hamilelik sürecinde bir sıkıntı yaşamadığını ve iki doz Kovid-19 aşısı yaptırdığını söyledi.

Sağlığının yerinde olduğunu ve tedbirlere dikkat ettiğini anlatan Yaşar, "Kızım 19 günlük ve Kovid-19 nedeniyle 3 gündür yoğum bakımda yatıyor. Virüs nereden geldi, nasıl bulaştı bilmiyorum ve ailecek Kovid-19 olduk. Sıkıntılı dönemlerden geçiyorum ama anne olarak elimden geldiğince dikkat ettiğimi düşünüyorum. Kızım yoğun bakımda şu an ama inşallah iyi haberlerini alacağız." ifadelerini kullandı.

Bebeğinin 8 aylık dünyaya geldiğini, sarılık tedavisi gördüğünü ve iyileştiğini anlatan Yaşar, ilerleyen süreçte ateş şikayetiyle bebeklerini hastaneye götürdüklerini anlattı. Ailece Kovid-19'a yakalandıklarını öğrendiklerini aktaran Yaşar, yoğun bakıma alınan kızını çok özlediğini ve emziremediğini dile getirdi.

Yaşar, duygularını şöyle ifade etti:

"Günlerdir kızımı göremiyorum. İnşallah kısa sürede kızımı kucağıma alırım. Psikolojik olarak çöktüm. Bebeğim bu kadar küçükken ayrı kalmak çok ağır geldi. Teselliyi küçük oğlumda buluyorum ama hiçbir evlat diğerinin yerini tutmaz, kokuları, tenleri ayrı. Yastığımın içine bebeğimin kıyafetini koyarak uyuyorum."

3 gün sonra bebeğini ilk defa kameradan görebildiğini ama hiçbir şeyin anne kucağı gibi olmayacağını aktaran Yaşar, Gökşen'siz evinin çok sessiz olduğunu ifade etti.

Yaşar, salgın tedbirlerine uyulmasını istedi.

Baba Gökhan Yaşar ise bir an önce bebeklerine kavuşmayı arzuladıklarını belirtti.

"Bebeğin genel durumu iyiye gidiyor"

Kepez Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Soydan, bebeğin Kovid-19 nedeniyle 3 gündür yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü aktardı.

Soydan, "Bebek ateş ve solunum sıkıntısıyla başvurmuştu, yaptığımız tetkiklerde Kovid-19 tespit ettik. Tedavimize başladık, genel durumu iyiye gidiyor. Oksijen durumu az, bebeği yakından takip ediyoruz. Henüz tehlike geçmedi, herkesin tedbirlere uymasını istiyoruz. Yeni doğan bir bebek bile Kovid-19'dan yoğun bakımda yatıyorsa, kronik hastalığı olan ve yaşı ilerlemiş insanların çok daha dikkat etmesi gerekiyor. " değerlendirmesinde bulundu.

Yeni doğum yapan annelerin Kovid-19'a karşı dikkatli olmasını isteyen Soydan, en ufak bir belirtide doktora başvurulmasını önerdi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Türk Profesörlerden Akıllı Şırınga
Türk Profesörlerden Akıllı Şırınga
Kanser Haftasında SGK'dan Önemli Adım
Kanser Haftasında SGK'dan Önemli Adım
İzmir'den Tıp Dünyasına Devrim Niteliğinde Buluş
İzmir'den Tıp Dünyasına Devrim Niteliğinde Buluş
İzmir Körfezi'nde Toplanan Midyelerde Hepatit Virüsü Çıktı
İzmir Körfezi'nde Toplanan Midyelerde Hepatit Virüsü Çıktı
Son Haberler
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Brent Petrolün Varili 105,44 Dolar
Brent Petrolün Varili 105,44 Dolar
Hava Durumu
Hava Durumu
Küresel Piyasalarda Satış Baskısı
Küresel Piyasalarda Satış Baskısı
Rusya'nın Ukrayna'yı işgali küresel piyasaları sarstı
Rusya'nın Ukrayna'yı işgali küresel piyasaları sarstı

Ana Sayfa
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim