• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
10:56
Brent Petrolün Varili 108,06 Dolar
10:35
Altın Piyasası
10:31
Döviz Piyasası
10:17
Küresel Piyasalar Pozitif Seyrediyor
10:10
Kabine Yoğun Gündemle Toplanıyor
10:06
TÜİK Nisan Ayı Enflasyon Verilerini Yayınladı
09:59
ENAG Nisan Ayı Enflasyon Verilerini Açıkladı
08:41
Emtia Piyasaları'nda Geçen Hafta
08:37
7 Ülke Petrol Üretimini Arttırıyor
08:33
Kripto Para Piyasaları'nda Geçen Hafta
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kripto Para Piyasaları
Ekonomi
Yayınlanma: 30 Eylül 2025 - 13:21

Kripto Para Piyasaları

Kripto piyasasının büyüklüğü 4,01 trilyon dolar seviyesine ulaştı.

Ekonomi
30 Eylül 2025 - 13:21
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kripto Para Piyasaları
Kripto para Bitcoin 114.100, Ethereum ise 4.180 dolar civarında işlemlerle güne başladı. Kripto piyasasının büyüklüğü 4,01 trilyon dolar seviyesine ulaştı.

CoinTR Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan bültende piyasadaki son gelişmelere yer veriliyor.

Yeni haftaya pozitif bir başlangıç yapan kripto para piyasası yükselişini sürdürüyor. Yatırımcılar, ABD’de bu hafta açıklanacak makroekonomik verilerin olumlu gelmesi durumunda toparlanmanın devam edebileceğine inanıyor. Ayrıca, ekim ayının tarihsel olarak kripto piyasasında güçlü bir dönem olması da yatırımcıların risk iştahını artırıyor. 3 Ekim’de açıklanacak ABD istihdam verileri ise piyasanın yönü üzerinde belirleyici bir rol oynayacak. Son 24 saatte kripto para piyasasının toplam değeri 4,01 trilyon dolara yükselirken, lider kripto para birimi Bitcoin, yeni güne 114.100 dolar seviyesinden başladı. Bülten yazıldığı sırada Ethereum 4.196 dolardan işlem görürken, XRP 2,88 dolardan, Solana ise 211,32 dolardan fiyatlanıyordu. Dün Bitcoin ETF’leri toplam 522 milyon dolarlık, Ethereum ETF’leri ise 547 milyon dolarlık net giriş gerçekleştirdi.

Türkiye, kripto varlık piyasasına yönelik denetimlerini artırmaya hazırlanıyor. Hükümet, Mali Suçları Araştırma Kurulu’na (MASAK) kripto para hesaplarını da dondurma yetkisi verecek bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor. Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre düzenleme, kara para aklama ve finansal suçlarla mücadelede mevcut yasal çerçevenin genişletilmesini hedefliyor.

Tasarı yasalaşırsa MASAK, bankaların yanı sıra kripto para borsaları ve elektronik para kuruluşlarındaki hesapları da şüpheli faaliyet gerekçesiyle dondurabilecek, işlem limitleri getirebilecek ve kara liste uygulayabilecek. Söz konusu adım, kara para aklama ve terörün finansmanına karşı uluslararası standartları belirleyen Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) tavsiyeleriyle de uyumlu olacak. Düzenlemenin özellikle “kiralık hesaplar” olarak bilinen ve yasa dışı kumar ya da dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanılan yöntemleri engellemeye odaklanacağı belirtiliyor.

Bununla birlikte kripto varlık kullanımı ise hızla artmaya devam ediyor. Chainalysis tarafından eylül ayında yayımlanan Küresel Kripto Benimseme Endeksi’ne göre Türkiye, küresel ölçekte en yüksek adaptasyon oranına sahip ülkeler arasında yer alıyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), blok zinciri tabanlı Merkeziyetsiz Fiziksel Altyapı Ağları’na (DePIN) bağlı token’lara yönelik yaptırım uygulanmayacağını açıkladı.

SEC Kurumsal Finansman Bölümü Başhukuk Müşaviri Michael Seaman, DoubleZero projesinin token lansmanı için “yaptırım önermeyeceğini” belirtti. Seaman, DoubleZero Vakfı’nın planladığı 2Z token’in ABD menkul kıymetler yasaları kapsamında kayda tabi olmadığını ifade etti. SEC Komiseri Hester Peirce ise DePIN projelerinin “ekonomik gerçekliğinin, Komisyon’un denetlemekle yükümlü olduğu sermaye artırma işlemlerinden temelde farklı olduğunu” vurguladı. Peirce, bu tür token’ların bir şirket hissesi veya başkalarının çabalarından kâr beklentisi içermediğini, aksine altyapı inşasını teşvik eden işlevsel araçlar olduğunu söyledi.

DoubleZero, protokolünün farklı katılımcılar tarafından yönetilen “atıl fiber hatlarına” erişim sağladığını, ağda görev alanlara 2Z token dağıtılacağını açıkladı. Şirketin hukuk müşaviri Mari Tomunen, SEC’in kararının “token lansmanı için bir yol bulunduğunu” gösterdiğini belirtti. Peirce, “Böyle projelerde token’lar, yapılan iş veya sunulan hizmet karşılığı dağıtılır. Bunları menkul kıymet olarak sınıflandırmak, dağıtık hizmet sağlayıcı ağlarının büyümesini engeller” dedi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Brent Petrolün Varili 108,06 Dolar
Brent Petrolün Varili 108,06 Dolar
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Küresel Piyasalar Pozitif Seyrediyor
Küresel Piyasalar Pozitif Seyrediyor
Son Haberler
Brent Petrolün Varili 108,06 Dolar
Brent Petrolün Varili 108,06 Dolar
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Küresel Piyasalar Pozitif Seyrediyor
Küresel Piyasalar Pozitif Seyrediyor
Kabine Yoğun Gündemle Toplanıyor
Kabine Yoğun Gündemle Toplanıyor
Aliağa'da Fabrika Yangını Kontrol Altına Alındı
Aliağa'da Fabrika Yangını Kontrol Altına Alındı

Ana Sayfa
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim