• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
10:23
Trump'tan Şaşırtan Mektup
10:17
TRT 62. Yaşında
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kripto Para Piyasaları
Ekonomi
Yayınlanma: 15 Ekim 2025 - 13:41

Kripto Para Piyasaları

ABD spot Bitcoin ve Ethereum borsa yatırım fonları, dün toplam 340 milyon dolarlık net giriş kaydetti ve hafta sonu yaşanan tarihi likidasyonlarının ardından önceki gün kaydedilen 755 milyon dolarlık çıkıştan toparlandı.

Ekonomi
15 Ekim 2025 - 13:41
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kripto Para Piyasaları
SoSoValue verilerine göre, spot Bitcoin ETF’leri dün toplam 102,6 milyon dolarlık günlük net giriş kaydetti. Fidelity’nin FBTC’si 132,67 milyon dolar ile en fazla girişi kaydetti. Ark & 21Shares ve Bitwise’ın fonları da pozitif akışlar kaydederken, BlackRock’un IBIT’i 30,8 milyon dolarlık net çıkış yaşadı. Ayrıca Valkyrie’nin BRRR’sinden de 14 milyon dolar çıktı.

Spot Ethereum ETF’leri de dün toplam 236,22 milyon dolarlık günlük net giriş gördü. Fidelity’nin FETH fonu 154,62 milyon dolar ile yine en fazla giriş alan fon oldu. Grayscale, Bitwise, VanEck ve Franklin Templeton’ın diğer fonları da önemli girişler kaydetti.

Kronos Research’ün CIO’su Vincent Liu, pazartesi günü görülen 755 milyon dolarlık çıkışın, hafta sonu piyasadaki çöküşün ardından kurumsal yatırımcılar arasındaki temkinli havayı yansıttığını söyledi.

Kripto piyasaları, hafta sonu tarihin en büyük likidasyon olaylarından birini yaşadı: Toplam kripto piyasa değerinde 500 milyar doların üzerinde bir kayıp yaşandı ve kripto varlıklar çift haneli düşüşler kaydetti.

Bitcoin aylar sonra 105 bin dolara kadar gerilerken, Etheruem, XRP ve Solana gibi büyük altcoin’ler de büyük düşüşler kaydetti. Öyle ki, Coinglass, cuma günü tek bir günde 1,6 milyondan fazla kripto yatırımcısının likidasyona uğradığını ve toplam likidasyonların 19,1 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Bu durum, ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’den yapılan ithalata %100 gümrük vergisi uygulayacağını doğrulamasıyla tetiklendi.

Fiyatlar bir miktar toparlansa da ABD ile Çin arasında uzun süreli bir ticaret savaşı çıkacağı endişeleri nedeniyle piyasa durgunluğunu koruyor. Analistler, yatırımcıların ABD-Çin ticaret gelişmelerine ve diğer makroekonomik haberlere duyarlı olmaya devam etmesi nedeniyle, kripto piyasasının önümüzdeki haftalarda dalgalı seyrini sürdüreceğini tahmin ediyor.

SignalPlus’ın Insights Başkanı Augustine Fan, “Cuma günkü satış dalgası sonrası tepkilerin büyük olmasını beklememiz gerektiğinden, günlük hareketleri çok detaylı değerlendirmiyoruz. 1 Kasım’da gümrük vergisi için son tarihe yaklaşırken manşet risklerinin artmasıyla piyasaların dalgalı seyrini sürdürmesini bekliyoruz.” yorumunu yaptı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Asya Borsaları Çin Dışında Negatif Seyrediyor
Asya Borsaları Çin Dışında Negatif Seyrediyor
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Brent Petrolün Varili 114,13 Dolar
Brent Petrolün Varili 114,13 Dolar
Son Haberler
Trump'tan Şaşırtan Mektup
Trump'tan Şaşırtan Mektup
TRT 62. Yaşında
TRT 62. Yaşında
Hava Durumu
Hava Durumu
Sinema Tutkunlarına Müjde
Sinema Tutkunlarına Müjde
Tarihte Bugün
Tarihte Bugün
Piyasalarda Gün Ortası
Piyasalarda Gün Ortası

Ana Sayfa
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim