• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Çevre
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
    Hayvancılık
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
09:49
Altın Piyasası
09:33
Küresel Piyasalarda Gözler Faiz Kararlarında
08:49
Rektör Atamaları Resmi Gazete'de
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ligler Süresiz Olarak Ertelendi
Gündem
Yayınlanma: 12 Aralık 2023 - 08:10

Ligler Süresiz Olarak Ertelendi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Halil Umut Meler'e yapılan saldırının ardından tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini açıkla

Gündem
12 Aralık 2023 - 08:10
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ligler Süresiz Olarak Ertelendi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, tüm lig maçlarının süresiz olarak ertelendiğini açıkladı.

Başkan Büyükekşi, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yaptığı saldırı nedeniyle TFF Yönetim Kurulunun Levent'te yaptığı toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıya sert tepki gösteren Mehmet Büyükekşi, "Halil Umut Meler'e yapılan insanlık dışı alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Halil Umut Meler'in sağlık durumunu yakından takip ediyor, değerli hakemimize acil şifalar diliyoruz." ifadesini kullandı. 

Saldırının Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapıldığına vurgu yapan Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar hakemleri hedef gösteren, hakemlere yönelik suça teşvik eden herkes bu aşağılık suçun ortağıdır. Kulüp başkanlarının, yöneticilerinin, teknik direktörlerinin, televizyon yorumcularının hakemleri hedef gösteren sorumsuz açıklamaları bugün bu alçak saldırıya zemin hazırlamıştır. Yıllar önce olmuş bazı olayları bugün olmuş gibi sürekli gündeme getiren herkes bu çirkinliğin sorumlusudur. Bu insanlık dışı saldırının sorumluları ve azmettiricileri hakkında devletimizle eş güdümlü olarak hak ettikleri tüm cezai işlemler uygulanmaya başlanmıştır. Sorumlu kulüp, kulüp başkanı, yöneticileri ve Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan tüm suçlular, en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararı ile tüm liglerdeki maçlar süresiz olarak ertelenmiştir."

TFF'nin Levent'teki yerleşkesinde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Büyükekşi, "Bu saldırı Türk futbolu adına şanssız ve utanç duyulacak bir saldırıdır. Artık yeter diyoruz. Her gün bir hakemi suçluyorlar. Hakemlerimiz de insan. Mutlaka hataları olabilir ama bu kadar da tekmeler yumruklar atacak şekilde olmaz. Son verelim artık. Tüm kamuoyuna, tüm medyaya, tüm sosyal medyaya, tüm hakem yorumcularına, tüm kulüp başkanlarına, tüm yöneticilere, tüm teknik direktörlere, saha kenarında hakemlerini başını yiyenlere sesleniyorum. Türk futbolunun marka değerini düşürmeyelim, dünyaya daha fazla rezil olmayalım." diye konuştu.

Halil Umut Meler'i yarın ziyaret edeceklerini söyleyen Büyükekşi, "Yönetim kurulumuzla yarın hakemimizi ziyaret edeceğiz. Hakemimizin sağlığı her şeyden önemli. Kemiğinde bir çatlak var, inşallah daha büyük bir şey yoktur. Olay çok sıcak. Önemli olan Türk futbol camiasının bu konuya tepki göstermesi. Birlik olmalıyız. Türk futbolu bunu hak etmiyor. Spor, dostluktur ve kardeşliktir. Futbol maçları savaş yeri değildir." ifadelerini kullandı.

Maçların süresiz ertelendiğini tekrar eden TFF Başkanı, müsabakaların yeniden başlayacağı tarih ile ilgili bir açıklama yapmazken, "Biz sorumluluğumuzu biliyoruz. TFF, önemli konularda çok önemli kararlar alıyor. Bu kararları alırken de tüm kulüplerin desteğini bekliyoruz. Hepsi geçmiş olsun mesajı attılar. Sayın Cumhurbaşkanımız aradı, İçişleri Bakanımız, Gençlik ve Spor Bakanımız aradı. Gerekeni söylediler. Hukuki olarak da Cumhurbaşkanımız ve Adalet Bakanımız gerekli açıklamaları yaptılar. Bütün kararlarda bizleri desteklediklerini de belirttiler. Kulüpler Birliği Başkanımız ve diğer başkanlarımız aradı, mesaj attı." şeklinde konuştu.

Yaşanan olayın unutulmaması gerektiğinden bahseden Büyükekşi, "Hakemimize atılan bir yumruk var. Hele ki yere düştükten sonra tekmelemek utanç verici bir olay. Bu olayın kesinlikle unutulmaması lazım. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmaması lazım. Bu daha büyük olaylara sebep olabilir, hepimiz zarar görebiliriz. Bu nedenle barış ortamını hepimiz desteklemeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

UEFA'dan henüz kendileriyle temasa geçilmediğini kaydeden Büyükekşi, MKE Ankaragücü'ne bir ceza verilip verilmeyeceğine yönelik soruya ise "Bizim kurullarımız var, Disiplin Kurulu var, Tahkim Kurulu var. Yarın TFF Hukuk Müşavirliği sevk edecek ve onlar da gereken en ağır cezayı vereceklerdir." diye cevapladı.

Büyükekşi, uluslararası organizasyonların bu durumdan etkilenip etkilenmeyeceği ile ilgili bir soruya da "Şu anda öyle bir endişemiz yok. Önemli olan hakemlerimizin bu konuda sahipsiz olmadığını göstermek. Hakemlerimiz, TFF’nin maçları oynatması için en önemli paydaştır. Hakemlerimize bütün kamuoyunun saygı göstermesini istiyoruz." diyerek cevap verdi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ulusumuz FETÖ'CÜ Hainlere Geçit Vermedi
Ulusumuz FETÖ'CÜ Hainlere Geçit Vermedi
"Esnaf ve Sanatkârlarımız Ülkesine Sahip Çıktı"
Avrupa'nın Ortasında Soykırım: Srebrenitsa
Avrupa'nın Ortasında Soykırım: Srebrenitsa
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Srebrenitsa'yı Asla Unutmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Srebrenitsa'yı Asla Unutmayacağız
Son Haberler
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Küresel Piyasalarda Gözler Faiz Kararlarında
Küresel Piyasalarda Gözler Faiz Kararlarında
Rektör Atamaları Resmi Gazete'de
Rektör Atamaları Resmi Gazete'de
Hava Durumu
Hava Durumu
Tarihte Bugün
Tarihte Bugün
Osman Aşkın Bak: Saldırıyı Kınıyorum
Osman Aşkın Bak: Saldırıyı Kınıyorum

Ana Sayfa
Çevre
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim