• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
12:20
Uyuşturucu Operasyonu
10:37
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
10:00
Bulgaristan Seçimleri Yapılıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Maratonİzmir tarihe geçti
Spor
Yayınlanma: 11 Nisan 2021 - 15:45

Maratonİzmir tarihe geçti

Uluslararası Maratonİzmir’in ikincisinde erkekler 42 kilometrede yarışan Etiyopyalı Tsegaye Getachew’in 2.09.35’lik derecesi, ülkemizde bugüne kadar koşulan en iyi süre olarak kayıtlara geçti. Bu da İzmir’deki parkurun avantajını ortaya çıkarırken gelecek yıllarda uluslararası rekorların da müjdecisi oldu.

Spor
11 Nisan 2021 - 15:45
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Maratonİzmir tarihe geçti
İzmir tarihinin ilk uluslararası maratonu Maratonİzmir’in ikincisi bugün koşuldu ve 42 kilometre 195 metrelik yarışta birinciliği erkeklerde Etiyopyalı Tsegaye Getachew, 2.09.35’lik müthiş derecesiyle elde etti. Tsegaye Getachew bu performansıyla Türkiye sınırları içinde erkeklerde bugüne kadar koşulan en iyi maraton derecesini elde etti. Böylelikle Maratonİzmir henüz ikinci yılında ülkemizde en iyi derecenin koşulduğu maraton olarak tarihe geçti.
42 kilometre erkeklerde Etiyopyalı Balew Yihunie 2.09.38 ile ikinci, Kenyalı Edwin Kipngetich ise 2.09.41 ile üçüncülüğü elde etti. Yihunie ve Kipngetich’in dereceleri de en iyi ilk üç içerisinde gösterildi. Böylelikle Matonİzmir’in parkur avantajı ve önümüzdeki dönemde uluslararası düzeydeki rekorlar için uygun bir yarış olduğu ortaya çıktı.
Kadınlarda zafer Kenyalı Moges’in
Kadınlarda Kenyalı Betelhem Moges 2.25.25 ile finiş çizgisini ilk geçen atlet olurken, aynı ülkeden Letebrhan Haylay Gebreslasea 2.26.21 ile ikinci, Kenyalı Judith Jeptum Korir 2.26.52 ile üçüncülüğü ede etti.  Kadın atletimiz Dilan Atak, 2.50.18 ile kendisine sekizinci sırada yer buldu.
İzmirli Ufuk Arda’nın büyük başarısı
Erkekler 42 kilometrede Türk atletler arasındaki en iyi dereceyi İzmir Büyükşehir Belediyesporlu atlet Ufuk Arda, 2.25.39 ile 15. olarak yaptı. 1987 doğumlu sporcu, Kenya ve Etiyopyalı atletlerin müthiş çekişmesine sahne olan dev yarışta güçlü rakiplerin arasından sıyrılarak çok önemli bir aşarı elde etti.
Maratonİzmir’de 42 kilometrenin startı 311 sporcu ile Şair Eşref Bulvarı üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu tarafından verildi. Atletler Alsancak Garı önünden Altınyol’a çıkıp sahili takiben Bostanlı İskele’den ilk dönüşü gerçekleştirdi. Koşucular, bu ilk dönüşün ardından aynı parkuru takip ederek bu kez Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden İzmirMarina’da ikinci dönüşü yaptı ve İzmir tarihinin ikinci maratonu, başladığı yer Lozan Meydanı’nda sona erdi.
Tanıdık isimler start aldı
Maratonİzmir’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, İzmir Büyükşehir Belediyespor Başkanı Ersan Odaman, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı Başkanı Ali Erten, Göztepe Kulübü Başkan Vekili Talat Papatya, Milliyet Ege Bölge Temsilcisi Engin Uğur Ağır ile TSYD İzmir Şubesi Başkanı Bahri Okumuş da koştular.
10 kilometrede büyük heyecan
Startı yine Özüslu tarafından verilen 10 kilometre yarışında ilk üç erkeklerde Kenyalı Roncer Kipkorir ve David Chemweno ve Etiyopyalı Fateme Alem Regasa arasında paylaşıldı. Kadınlarda sıralama Kenyalı Stela Rutto, Daisyh Jeptoo Kimeli ve ülkemizden Burcu Subatan şeklinde oluştu. 10 kilometre yarışı yine İZFAŞ önünden verildi, Atletler, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki Köprü Tramvay Durağı’ndan dönüş yaparak başlangıç noktasına geldi ve 10 kilometreyi tamamladı.
 
# maraton izmir# maratonizmir 2021# maraton izmir 2020# maraton izmir sanal# maraton izmir indirim kodu
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Süper Lig'de Haftanın Hakemleri
Süper Lig'de Haftanın Hakemleri
1.Lig'de 35. Haftanın Hakemleri
1.Lig'de 35. Haftanın Hakemleri
Trendyol 1. Lig'de Haftanın Maçlarının Hakemleri
Trendyol 1. Lig'de Haftanın Maçlarının Hakemleri
Techno 293 Dünya Şampiyonası Foça'da Devam Ediyor
Techno 293 Dünya Şampiyonası Foça'da Devam Ediyor
Son Haberler
Uyuşturucu Operasyonu
Uyuşturucu Operasyonu
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Kapadokya'nın Gizli Mirası
Kapadokya'nın Gizli Mirası "Meryem Ana Dağı"
Hava Durumu
Hava Durumu
Tarihte Bugün
Tarihte Bugün
Ramazanda Doğru Beslenme İpuçları
Ramazanda Doğru Beslenme İpuçları

Ana Sayfa
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim