• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
12:20
Uyuşturucu Operasyonu
10:37
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
10:00
Bulgaristan Seçimleri Yapılıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. MIKTA Güney Afrika'da Eğitim Verildi
Eğitim
Yayınlanma: 17 Ekim 2022 - 10:12

MIKTA Güney Afrika'da Eğitim Verildi

Kıtalar arası gayri resmi istişare ve eş güdüm platformu MIKTA'nın, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde gerçekleştirdiği "Genç İş Kadınlarının Güçlendirilmesi Projesi (YBWEP)" kapsamında 102 Güney Afrikalı kadına girişimcilik eğitimi verildi.

Eğitim
17 Ekim 2022 - 10:12
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MIKTA Güney Afrika'da Eğitim Verildi
Kıtalar arası gayri resmi istişare ve eş güdüm platformu MIKTA'nın (Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya), Güney Afrika Cumhuriyeti'nde gerçekleştirdiği "Genç İş Kadınlarının Güçlendirilmesi Projesi (YBWEP)" kapsamında 102 Güney Afrikalı kadına girişimcilik eğitimi verildi.

MIKTA ülkelerinin Pretorya büyükelçiliklerinin iş birliğinde gerçekleştirilen YBWEP, Güney Afrikalı kadın girişimcilerin dijital pazarlama, sosyal medya kullanımı, iş modeli geliştirme gibi konularda mesleki becerilerini geliştirmesini amaçlayan bir proje olma özelliği taşıyor.

Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) Başkanlığının, geçen sene bu ülkede başlattığı kadın girişimcilik eğitim programının bir devamı niteliğinde olan bu projeye, önceki seneden kursiyerlerin de bulunduğu 100'den fazla Güney Afrikalı katıldı.

Programın Güney Kore'nin Pretorya Büyükelçiliğinde düzenlenen kapanış ve sertifika töreninde, MIKTA ülkeleri büyükelçilerinin yanı sıra, Güney Afrikalı Küçük İşletmeler Kalkındırma Ajansı (SEDA) ve Ulusal Gençlik Kalkınma Ajansı (NYDA) temsilcileri de hazır bulundu.

Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Ayşegül Kandaş ve diğer ülke büyükelçileri, konuşmalarının ardından Güney Afrikalı kadın girişimcilere sertifikalarını takdim etti.

Büyükelçi Kandaş, AA muhabirine, bu programın MIKTA ülkelerinin, eğitmen, eğitim yeri, konaklama gibi konularda imece usulü bir çalışmasının sonucu olduğunu belirterek, projenin, dönem başkanı Türkiye'nin liderliğinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Kandaş, "Pretorya'da 200'e yakın büyükelçilik vardır. İlk defa 5 büyükelçilik ortak bir proje yaptı. Kordiplomatikte ender rastlanan bir şey, 5 ülkenin bir araya gelebilmesi." dedi.

TİKA Pretorya Koordinatörü Abdülkadir Abukan ise, çoğunluğu ev yapımı ürünler yapıp satan küçük işletmecilerden oluşan Güney Afrikalı kadın girişimci grubunun, bu tür projelerle ticari açıdan bilinçlendirilmeleri için uğraştıklarına dikkati çekerek, "Geçen sene ve bu sene de gördüğümüz kadarıyla, kadınların bir çoğu fiyat mekanizmasından tam haberdar olmayabiliyor. Kendi ürününü normal fiyatının çok aşağısından satabiliyor." dedi.

Abukan, bu sene YBWEP kapsamında, mevcut kadın girişimcilik programına küresel bir perspektif kazandırıldığına işaret ederek, bu sayede toplamda 102 kursiyerin farklı coğrafyalara açılma kapısı bulduğunu aktardı.

Güney Afrikalı genç moda tasarımcısı Ndina Famadi, YBWEP sayesinde özellikle dijital pazarlama alanında kendisini geliştirme fırsatı bulduğunu dile getirerek, kendisi için son derece faydalı bu bilgileri kendi topluluğundaki kadınlara da aktarmak istediğini ifade etti.

Lesotho asıllı kadın girişimci Retumetse Phelane ise, el yapımı eşya ve tekstil üreticisi olarak, bu programda özellikle fiyat mekanizması ve iş modeli geliştirme konularında önemli bilgi ve tecrübeye ulaştığını kaydederek, gelecekte ürünlerini Türkiye'ye pazarlamanın hayalini kurduğunu belirtti.

2022 Afrika Güzellik Yarışması birincisi, yaşam koçu Mpho Mogotsi ise bu tür programların Güney Afrikalı kadın girişimciler için oldukça değerli ve anlamlı bir fırsat olduğuna değinerek, "Güney Afrika kadını güçlüdür. Arkadaş canlısı, uyumlu, özgür ve lider özelliklere sahiptir. Afrika tarihine baktığınızda, kadının her zaman lider rol üstlendiğini görürsünüz." dedi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Türkiye İçin Kritik Uyarı!
Türkiye İçin Kritik Uyarı! "Gençlik Elimizden Kayıyor"
Yapay Zekâlı Güvenlik Sistemi Önerisi
Yapay Zekâlı Güvenlik Sistemi Önerisi
LGS Başvuruları İçin Bugün Son Gün
LGS Başvuruları İçin Bugün Son Gün
İzmir'den Avrupa'ya Güçlü Mesaj
İzmir'den Avrupa'ya Güçlü Mesaj
Son Haberler
Uyuşturucu Operasyonu
Uyuşturucu Operasyonu
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Kapadokya'nın Gizli Mirası
Kapadokya'nın Gizli Mirası "Meryem Ana Dağı"
Hava Durumu
Hava Durumu
Tarihte Bugün
Tarihte Bugün
Umman'dan OPEC Açıklaması
Umman'dan OPEC Açıklaması

Ana Sayfa
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim