• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
13:02
Brent Petrolün Varili 95,20 Dolar
12:57
Döviz Piyasası
12:51
Altın Piyasası
10:21
ENAG Enflasyon Verilerini Açıkladı
09:59
TÜİK Enflasyon Verilerini Açıkladı
09:43
Küresel Piyasaların Gözü ABD'de
08:58
Yasa Dışı Bahis Operasyonu
08:52
Tarihte Bugün
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Milletvekilleri Yemin Etti
Spor
Yayınlanma: 03 Haziran 2023 - 11:58

Milletvekilleri Yemin Etti

TBMM Genel Kurulu'nda, 28. Dönem milletvekilleri yemin etti.

Spor
03 Haziran 2023 - 11:58
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Milletvekilleri Yemin Etti
Geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığında toplanan Genel Kurul'da, toplam 581 milletvekili ant içti. Ant içme töreni 10,5 saat sürdü. Yemin etmeyen milletvekilleri, Genel Kurul'a katıldıkları ilk birleşimin başında yemin edecekler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi için ayrılan özel locada yemin töreninin bir bölümünü takip etti. Genel Kurul'a girdiğinde uzun süre alkışlanan Erdoğan, milletvekillerini ve dinleyici locasındaki vatandaşları selamladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da törenin bir bölümünü locadan izledi. Cumhurbaşkanı adayı olması dolayısıyla milletvekili seçiminde aday olamayan Kılıçdaroğlu, ilk defa bir yasama döneminin açılışını locadan takip etti.

Milletvekili sıralarına, üzerinde 28. Dönem Milletvekilleri Ant İçme Töreni yazılı kokartlar ile papatya ve karanfillerden oluşan çiçek buketleri bırakıldı.

Yemin sırası gelen milletvekillerinin yakınları, sırayla izleyici locasına alınarak milletvekillerinin yeminini izledi.

AK Parti Milletvekili Osman Gökçek yemin metnini tamamlamasının ardından kürsüden ayrılırken CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in "Eksik söyledi" şeklindeki itirazı üzerine "Tekrar okuyayım" diyerek yemin metnini tekrar etti.

Görme engelli Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun'a, kürsüye gelişinde ve kürsüden ayrılışında kavaslar eşlik etti.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Grup Başkanvekili ve Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP  Eş Genel Başkanları Van Milletvekili Pervin Buldan ve Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar, İzmir Milletvekili İbrahim Akın mazeretleri sebebiyle önceden yemin etti.

Bir süre önce trafik kazası geçiren Meral Danış Beştaş'ın yemin için kürsüye giderken yürümekte zorlandığı görüldü.

Ayrıca, tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay, yemin etmesi için kürsüye çağrıldığında, TİP'li milletvekilleri Atalay'ın bir fotoğrafını gösterdi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir'in, yemin metnindeki "Atatürk" ifadesini kullanırken sesinin tonunu yükseltmesi dikkati çekti.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, oğlu AK Parti Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç'ın yeminini, ailesiyle birlikte locadan izledi.

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Eyyüpoğlu, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban ve AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, yemin metnini yanlış ya da eksik okudukları için yeniden ant içtiler.

Şanlıurfa milletvekilleri yemin ettiği sırada izleyici locasından gelen seslerin yükselmesi ve hareketlilik nedeniyle Bahçeli, Meclis İçtüzüğü'ne göre dinleyicilerin sükunet içinde oturmak zorunda olduğu, söz, alkış veya başka bir hareketle düşüncelerini ortaya koyamayacağına dair uyarıda bulundu. Bahçeli, bu yasağa uymayanların Genel Kurul salonundan çıkarılacağını belirterek, herkesi sükunete davet etti.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, kürsüye geldiğinde Genel Kurul'u selamladıktan sonra yemin metnini okudu. Bunun üzerine Bahçeli, kürsüde yemin metni haricinde bir ifade kullanılamayacağını belirterek, Tanal'dan yeniden ant içmesini istedi. Tanal, yeniden yemin etti.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
PSG İkinci Kez Avrupa'nın En Büyüğü
PSG İkinci Kez Avrupa'nın En Büyüğü
Şampiyonlar Ligi Finali TRT Ekranlarında
Şampiyonlar Ligi Finali TRT Ekranlarında
Şampiyon Crystal Palace
Şampiyon Crystal Palace
Konferans Ligi Finali TRT 1'de
Konferans Ligi Finali TRT 1'de
Son Haberler
Brent Petrolün Varili 95,20 Dolar
Brent Petrolün Varili 95,20 Dolar
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
ENAG Enflasyon Verilerini Açıkladı
ENAG Enflasyon Verilerini Açıkladı
TÜİK Enflasyon Verilerini Açıkladı
TÜİK Enflasyon Verilerini Açıkladı
Gazeteci Mehmet Barlas Hayatını Kaybetti
Gazeteci Mehmet Barlas Hayatını Kaybetti

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim