• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
10:49
Nemrut Kalderası'nda Turizm Sezonu Başladı
10:41
Asya Borsaları Yükselişte
10:34
Brent Petrolün Varili 83,47 Dolar
10:30
Döviz Piyasası
10:19
Altın Piyasası
09:55
Küresel Piyasalar Haftaya Pozitif Başladı
09:53
Kripto Para Piyasaları'nda Geçen Hafta
09:46
Yatırım Araçlarında Geçen Hafta
09:43
Meclis Gündeminde Bu Hafta
09:37
Uluslararası Düzeyde Aranan Şüpheli Yakalandı
09:28
İran ABD Anlaştı
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Spor
  3. NBA'de Yeni Sezon Başlıyor
Spor
Yayınlanma: 17 Ekim 2022 - 12:30

NBA'de Yeni Sezon Başlıyor

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) 2022-2023 sezonu, 19 Ekim Çarşamba günü sabaha karşı başlayacak.

Spor
17 Ekim 2022 - 12:30
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
NBA'de Yeni Sezon Başlıyor
Amerika Basketbol Birliği (BAA) adıyla 1946'da başlayan NBA'in 77. sezonunun açılış gününde 2 maç oynanacak. Yeni sezonun ilk karşılaşmasında, geçen sezonun finalisti Boston Celtics, Furkan Korkmaz'ı da kadrosunda barındıran Philadelphia 76ers'ı ağırlayacak.

Aynı gün ayrıca Kaliforniya eyaleti takımları Golden State Warriors ile Los Angeles Lakers da karşılaşacak. Stephen Curry'nin önderliğindeki son şampiyon Warriors, sezona yeni başantrenörü Darvin Ham ile başlayacak Lakers'ı konuk edecek.

Son 8 yılda 4. kez (2015, 2017, 2018, 2022) mutlu sona ulaşan Warriors oyuncuları, maç öncesi şampiyonluk yüzüklerini alacak.

Geçen sezon play-off'ların dışında kalarak hayal kırıklığı yaratan Lakers'ın yıldız oyuncusu LeBron James, ligdeki 20. yılına adım atacak. Normal sezon kariyerinde 37 bin 62 sayısı bulunan 37 yaşındaki James, 1326 sayı daha atması halinde Kerim Abdülcabbar'a (38 bin 387) ait NBA rekorunu kıracak.

Ligin ikinci gününde ise 12 karşılaşma yapılacak. Geçen yılki NBA Draftı'nın 1 numarası Cade Cunningham (Detroit Pistons) ile 2022 seçmelerinin 1 numarası Paolo Banchero (Orlando Magic), normal sezonun ikinci gününde karşı karşıya gelecek.

Alperen Şengün, Ömer Faruk Yurtseven ve Cedi Osman da başantrenörlerinin şans vermesi durumunda ikinci gün parkeye çıkacak.

Alperen'in takımı Houston Rockets, Atlanta Hawks'a, Cedi'nin takımı Cleveland Cavaliers da Toronto Raptors'a konuk olacak. Ömer'in kadrosunda yer aldığı Miami Heat ise sahasında Chicago Bulls ile karşılaşacak.

Ligde, geçen sezon olduğu gibi Türkiye Milli Takımı'ndan 4 basketbolcu mücadele edecek.

Houston Rockets'ta oynayan 20 yaşındaki Alperen Şengün ve Miami Heat forması giyen 24 yaşındaki Ömer Faruk Yurtseven'in NBA'deki 2. yılı olacak.

Pivot mevkisinde oynayan iki milli basketbolcudan Alperen, geçen sezon 72 maçta 9,6 sayı, 5,5 ribaunt, 2,6 asist, Ömer ise 56 karşılaşmada 5,3 sayı, 5,3 ribaunt ortalamalarını yakalamıştı.

27 yaşındaki Cedi Osman (Cleveland Cavaliers) ve 25 yaşındaki Furkan Korkmaz (Philadelphia 76ers) ise ligdeki 6. yıllarına başlayacak.

NBA kariyerinde Cedi'nin 10 sayı, 3,2 ribaunt, 2,1 asist, Furkan'ın da 7,9 sayı, 2,2 ribaunt ortalamaları bulunuyor.

Doğu Konferansı'nda Boston Celtics, Milwaukee Bucks, Philadelphia 76ers, Brooklyn Nets'in, Batı Konferansı'nda ise Golden State Warriors, Phoenix Suns, Memphis Grizzlies ve Los Angeles Clippers'ın zirveye oynamasının beklendiği 2022-2023 sezonu öncesinde dikkati çeken transferler gerçekleşti.

Yeniden yapılanma sürecine giren Utah Jazz, all-star oyuncuları Donovan Mitchell ve Rudy Gobert ile yollarını ayırdı.

Cavaliers, kariyerinde 23,9 sayı, 4,5 asist, 4,2 ribaunt ortalamalarıyla oynayan şutör gard Mitchell'ı, geçen sezon ilk defa all-star seçilen oyun kurucu Darius Garland'ın yanına ekledi.

Minnesota Timberwolves da 3'er kez yılın savunma oyuncusu ve all-star seçilen Fransız pivot Gobert'i kadrosuna kattı. Kadrosunda all-star uzun forvet Karl-Anthony Towns'ı da barındıran Timberwolves böylece ligin belki de en korkutucu pota altı ikilisine sahip oldu.

All-star oyun kurucu Trae Young'ın sürüklediği Atlanta Hawks, geçen sezon yaptığı çıkışla all-star seçilme onurunu yaşayan Dejounte Murray'yi San Antonio Spurs'ten takas etti.

12 yıl sonra NBA'de final oynayan Celtics ise Indiana Pacers'tan Malcolm Brogdon'ı takas ederek ve Spurs'ün serbest bıraktığı Danilo Gallinari'yi renklerine bağlayarak kadro derinliğini arttırdı.

Hayatını kaybeden Celtics efsanesi Bill Russell'ı onurlandırmak amacıyla 6 numaralı forma, lig genelinde emekli edildi. 31 Temmuz 2022'de 88 yaşındayken hayata gözlerini yuman Russell, NBA genelinde forması emekli edilen ilk basketbolcu oldu.

Karara göre, 2022-2023 sezonundan itibaren NBA takımları oyuncularına 6 numaralı formayı veremeyecek. 6 numaralı formayı giyen oyuncular ise karardan muaf tutulacak.

ABD profesyonel spor tarihinin ilk siyahi başantrenörü olma unvanını taşıyan Russell, 1975'te Basketbol Şöhretler Müzesi'ne dahil edilmişti.

Russell, 1956-1969 yıllarında oyuncu ve oyuncu-antrenör olarak görev yaptığı NBA'de 11 şampiyonluk yaşamıştı. Efsane basketbolcu, 12 defa all-star, 5 kez de normal sezonun en değerli oyuncusu seçilmişti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle neredeyse 3 yıldır düzenlenemeyen "NBA Global Games" geri dönüyor. Bu sezon "NBA Global Games" kapsamında 2 karşılaşma, ABD veya Kanada sınırları dışında yapılacak. 18 Aralık'taki Miami Heat-San Antonio Spurs mücadelesi, Meksika'nın başkenti Mexico City'de oynanacak. Chicago Bulls ile Detroit Pistons ise 19 Ocak 2023'te Fransa'nın başkenti Paris'te karşı karşıya gelecek.

NBA All-Star hafta sonu, 18-20 Şubat 2023 tarihlerinde Salt Lake City kentindeki Vivint Arena'da gerçekleştirilecek. 72. NBA All-Star maçında, taraftarlardan en çok oy alan Doğu ve Batı Konferansı'ndan birer oyuncunun seçtiği takımlar karşılaşacak.

30 takımın 82'şer maça çıkacağı normal sezon, 10 Nisan'da sona erecek. Play-off'lara katılacak son 4 takım, kendi konferanslarında 7, 8, 9 ve 10'uncu sırayı alanlar arasındaki play-in turnuvasıyla belirlenecek. Play-in maçları 12-15 Nisan tarihlerinde yapılacak.

16 takımın katılacağı play-off'lar 16 Nisan, 2023 NBA Finalleri ise 2 Haziran'da başlayacak.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Hollanda Japonya Maçında Kazanan Yok
Hollanda Japonya Maçında Kazanan Yok
İsveç Farklı Galip
İsveç Farklı Galip
Fil Dişi Son Dakikada Kazandı
Fil Dişi Son Dakikada Kazandı
Almanya Gol Oldu Yağdı
Almanya Gol Oldu Yağdı
Son Haberler
Hollanda Japonya Maçında Kazanan Yok
Hollanda Japonya Maçında Kazanan Yok
İsveç Farklı Galip
İsveç Farklı Galip
Fil Dişi Son Dakikada Kazandı
Fil Dişi Son Dakikada Kazandı
Almanya Gol Oldu Yağdı
Almanya Gol Oldu Yağdı
Hava Durumu
Hava Durumu
San Diego Açık'ta Zafer Swiatek'in
San Diego Açık'ta Zafer Swiatek'in

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim