• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
10:23
Trump'tan Şaşırtan Mektup
10:17
TRT 62. Yaşında
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. New York Borsası Karışık Seyirle Kapandı
Ekonomi
Yayınlanma: 02 Temmuz 2025 - 09:03

New York Borsası Karışık Seyirle Kapandı

Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarıyla vergi indirimi tasarısına ilişkin gelişmeleri takip ederken, pay piyasalarında karışık seyir izlendi.

Ekonomi
02 Temmuz 2025 - 09:03
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
New York Borsası Karışık Seyirle Kapandı
Kapanışta Dow Jones Endeksi, 400 puan değer kazandı ve yüzde 0,91 artışla 44.494,94 puana yükseldi. S&P 500 Endeksi yüzde 0,11 azalışla 6.198,01 puana ve Nasdaq Endeksi yüzde 0,82 kayıpla 20.202,89 puana geriledi.

Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarıyla vergi indirimi tasarısına ilişkin gelişmeleri takip ederken, pay piyasalarında karışık seyir izlendi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından Portekiz'in Sintra kentinde düzenlenen ECB Merkez Bankacılığı Forumu'nda konuşan Powell, faizleri yeniden düşürmeye başlamadan önce daha fazla veri elde etmek ve tarifelerin etkilerini görmek istediklerini söyledi.

Powell, "ABD ekonomisi sağlam bir yapıda olduğu sürece, yapılacak en ihtiyatlı şeyin beklemek olduğunu düşünüyoruz." dedi.
Temmuz ayının faiz indirimi için çok erken olup olmayacağını söyleyemeyeceğini ifade eden Powell, herhangi bir toplantıda faiz indirimi olasılığını masadan kaldırmayacağını ve bunun verilerin nasıl geliştiğine bağlı olacağını vurguladı.

Powell, tarifeler olmasaydı politika faizini daha fazla düşürmüş olabileceklerini belirterek, tarifelerin büyüklüğünü görünce ve tarifelerin bir sonucu olarak enflasyon beklentileri yükselince beklemeye geçtiklerini ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump ise Powell'a yönelik eleştirilerini sürdürürken, herhangi birinin Powell'dan daha iyi FED başkanlığı yapabileceğini öne sürdü.

Trump, Florida dönüşünde yaptığı açıklamada da tarifelere verilen arayı 9 Temmuz'dan sonraya uzatmayı düşünüp düşünmediği sorusuna "Hayır, düşünmüyorum." yanıtını verdi.

Japonya ile de ticaret anlaşması yapabileceklerinden şüpheli olduğunu söyleyen Trump, "Bu yüzden onlara bir mektup yazacağım ve 'Size çok teşekkür ediyoruz ve ihtiyacımız olan şeyleri yapamayacağınızı biliyoruz, bu nedenle yüzde 30, yüzde 35 ya da bizim belirlediğimiz rakam neyse onu ödüyorsunuz.' diyeceğim." ifadesini kullandı.

Öte yandan, ABD Senatosu, Trump'ın seçim kampanyasında vadettiği vergi indirimlerinin hayata geçirilmesinin amaçlandığı tasarıyı kabul etti.

Trump, vergi indirimi düzenlemesini eleştirmeye devam eden ve bunun ülkenin mali sağlığını büyük ölçüde tehlikeye atacağını savunan Tesla Üst Yöneticisi Elon Musk'ı hedef aldı.

Sübvansiyonlar olmasaydı Musk'ın "dükkanı kapatıp Güney Afrika'ya dönmek zorunda kalacağını" belirten Trump, "Belki de DOGE'un buna iyice bir göz atmasını sağlamalıyız." dedi.

Trump'ın, Musk'ın şirketlerinin aldığı sübvansiyonların incelenmesi gerektiğini söylemesi sonrasında Tesla hisseleri yüzde 5'ten fazla değer kaybetti.

Makroekonomik veri tarafında, ABD'de JOLTS açık iş sayısı mayısta 7 milyon 769 bin ile Kasım 2024'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.
ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsünün (ISM) imalat sanayisi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) haziranda 49'a yükselmesine rağmen sektörde daralmanın sürdüğüne işaret etti.

S&P Global tarafından açıklanan haziran ayına ilişkin imalat sektörü PMI verisi de yukarı yönlü revizyonla 52,9 oldu. Endeks Mayıs 2022'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

ABD'de inşaat harcamaları, Mayısta yüzde 0,3 ile piyasa beklentilerinden fazla azalış kaydetti.
 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Asya Borsaları Çin Dışında Negatif Seyrediyor
Asya Borsaları Çin Dışında Negatif Seyrediyor
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Brent Petrolün Varili 114,13 Dolar
Brent Petrolün Varili 114,13 Dolar
Son Haberler
Trump'tan Şaşırtan Mektup
Trump'tan Şaşırtan Mektup
TRT 62. Yaşında
TRT 62. Yaşında
Hava Durumu
Hava Durumu
Sinema Tutkunlarına Müjde
Sinema Tutkunlarına Müjde
Tarihte Bugün
Tarihte Bugün
FED Başkanı Powell'dan Faiz İndirimi Açıklaması
FED Başkanı Powell'dan Faiz İndirimi Açıklaması

Ana Sayfa
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim