• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
13:05
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
10:12
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
10:08
Döviz Piyasası
10:03
Altın Piyasası
09:51
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
09:11
Sıfır Atık Festivali İstanbul'da Başlıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Sahilevleri'ni kimyasal atıklardan kurtarın!
Politika
Yayınlanma: 19 Eylül 2021 - 15:37

Sahilevleri'ni kimyasal atıklardan kurtarın!

Sahilevleri olarak bilinen İzmir’in Narlıdere ilçesinin deniz kıyısında bulunan balıkçı barınağının içindeki tersanenin sahil boyunca balık tutanları, restoran, cafe ve lokantaların yanı sıra tüm çevre halkını zararlı kimyasala boğduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, konuyu Meclis gündemine taşıyarak bir an önce tersanede ve bölgede denetimlerin yapılması çağrısı yaptı.

Politika
19 Eylül 2021 - 15:37
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sahilevleri’ni kimyasal atıklardan kurtarın!
Sahilevleri olarak bilinen İzmir’in Narlıdere ilçesinin deniz kıyısında bulunan balıkçı barınağının içindeki tersanenin sahil boyunca balık tutanları, restoran, cafe ve lokantaların yanı sıra tüm çevre halkını zararlı kimyasala boğduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, konuyu Meclis gündemine taşıyarak bir an önce tersanede ve bölgede denetimlerin yapılması çağrısı yaptı.
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir'in Narlıdere ilçesi Altıevler Mahallesi’nde bulunan “Narlıdere Su Ürünleri Kooperatifinin” kullanımında olan balıkçı barınağının içindeki tersanenin çevre kirliliğine yol açtığının haberlere yansıması üzerine konuyu Meclis gündemine taşıdı.
Tarım ve Orman Bakanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Beko, “İnsanların ve doğanın telafisi mümkün olmayan zararlar görmesine yol açabilecek maddeler içerdiği vurgulanan tersanede sürdürülen çalışmalar, özellikle bölgede yaşayan yurttaşlar olmak üzere tüm ilçede endişeleri artırmıştır. Evrensel’den Ramis Sağlam’ın haberine göre sorumluluğun tamamen bakanlık ve Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü’nde olan tersane ile ilgili görüntü kirliliğinin yanı sıra insan ve çevre sorunlarına yol açacak maddelerle işlem yapıldığı belirtilmektedir. Çevre halkı gemi ve teknelere deniz canlılarının yapışmaması için kullanılan, zararlı olduğu bilinen ve ulu orta değil gemilerin karantinaya alınarak özel havuzlarda özel yöntemlerle kazınması gereken organokalay maddesinin kırıntılarının otomobillerinin üzerinde bulduklarını anlatıyorlar. Denetim konusunda ciddi endişeler var. Bu tersanenin ciddi zararlara yol açmadan denetlenmesi gerektiğini vurgulayarak denetimin yapılıp yapılmadığını soru önergemize taşıdık” ifadelerini kullandı.
TERSANE İÇİN DENETİM ÇAĞRISI
Sahil boyunca balık tutan kişilerin, gıda ürünü satan restoran ve lokantaların tersanedeki kimyasallardan ve kirletici mahiyetteki unsurlardan etkilendiği endişesinin yurttaşlarca, kamu otoriteleri ile defalarca paylaşıldığını hatırlatan CHP’li Beko, şunları dile getirdi: “Buna rağmen vatandaşların CİMER’e yaptığı şikayete Narlıdere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün denetimlerin İl Müdürlükleri yetkisinde olduğu ve gerekli denetimin yapıldığı, olumsuz bir durumun olmadığı cevabı verilmiştir. Oysa ki vatandaşların tersanedeki çalışmaların görüntüsünü çektiği videoda atıkların küreklerle denize döküldüğü görülmektedir. Bu çevre felaketine bir an önce gerçek bir denetimin yapılması çağrısı yapıyorum. Çocukları, torunları ve gelecek kuşak için endişelenen çevre halkının bir an önce kaygılarının giderilmesi gerekiyor. Bahse konu tersaneden kimyasal maddelerin yanı sıra büyük bir gürültü yayıldığı belirtilmektedir. Bu konuda sorumlu olanlar çeşitli kereler ceza almış olmalarına rağmen sorunun çözülmediği görülmektedir. Artan gürültü kirliliğine ilişkin de önlem alınmalıdır. Öte yandan tersaneye ilişkin şikayet ve endişelerini dile getiren yurttaşların, Tersane sahiplerinin kendilerine zarar vermesinden çekindikleri de vurgulanmaktadır. Bakanlığınızca; temel bir yurttaşlık hakkını kullanmak isteyen yurttaşlara karşı ortaya çıkan bu duruma ilişkin ilgili bakanlıklar ve kamu kurumları ile işbirliği içerisinde önleyici bir tedbir alınmış ya da alınması planlanmış mıdır?”

 
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Özel'den Yeni Parti Açıklaması
Özel'den Yeni Parti Açıklaması
DEM'den CHP'ye Çağrı
DEM'den CHP'ye Çağrı
Özel
Özel "Kurultay Yapılırsa Sorun Kalmaz"
CHP'nin MYK Üyeleri Belli Oldu
CHP'nin MYK Üyeleri Belli Oldu
Son Haberler
Anayasa Mahkemesi
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan aşı talimatı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan aşı talimatı

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim