• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
12:20
Uyuşturucu Operasyonu
10:37
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
10:00
Bulgaristan Seçimleri Yapılıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Seçim zamanı umut dağıtan vekiller sonra halktan kaçıyor
Gündem
Yayınlanma: 09 Kasım 2021 - 12:23
Güncelleme: 09 Kasım 2021 - 12:24

Seçim zamanı umut dağıtan vekiller sonra halktan kaçıyor

İzmir İş Dünyası Derneği Başkanı (İZİD) Feyyaz Sungur Sivil Toplum Birligi Platformu’nun kahvaltılı toplantısında “Halkın vekili olmayan milletvekili istemiyoruz” dedi.

Gündem
09 Kasım 2021 - 12:23
Güncelleme: 09 Kasım 2021 - 12:24
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Seçim zamanı umut dağıtan vekiller sonra halktan kaçıyor
Feyyaz Sungur, artan döviz kurları karşısında halkın alım gücünün azaldığına ve yoksulluk sınırının 10 bin liranın üzerine çıktığına dikkat çekti. Feyyaz Sungur, üç bin lira asgari ücret alan kişilerin ailelerini geçindiremediğini, halkın her gün artan fiyatlar altında ezildiğini, onbinlerce lira maaş alan devlet imkanlarının seferber edildiği halkın vekillerinin ise sessiz kaldığını söyledi.
 
Partili veya partisiz halkın çıkar ve haklarını korumakla görevli milletvekillerinin görevini layığıyla yerine getirmediğini savunan İZİD Başkanı Feyyaz Sungur, veryansın etti. Seçim zamanı gezip halka umut dağıtan vekillerin, halkı temsil etmesi, halka hizmet etmesi gerekirken halktan kaçtığını belirten Sungur, “Halkın sesi, vücudu olarak halkı temsil etmeyecek vekil istemiyoruz” ifadelerini kullandı. Görevini yerine getirmeyen veya kötüye kullanan vekiller nedeniyle siyasete güvenin azaldığına vurgu yapan Sungur, milletvekillerinin ne işe yaradıklarını çok merak ettiğini belirterek şöyle devam etti; “Son yıllarda kadına şiddet, çocuk istismarı, hayvanların korunması, işsizlik, kentsel dönüşüm, deprem, yangınlar, sel felaketleri su ve iklim krizi gibi toplum vicdanında yara açan çok fazla haber gördük ama milletvekili görmedik. 20-30 bin arası maaş verip devletin tüm imkanlarını yüzde 70 indirimden yararlanmasını sağladığımız, dokunulmazlık verdiğimiz, uçağa vip'den aldığımız, meclisin ceylan derisi koltuklarında yer verdiğimiz, her yere gidebilsin diye pasaport verdiğimiz, yaptığı tüm masrafları da devletin karşıladığı vekillerimiz bize hizmet etmesi bizi temsil etmesi gerekiyor. Net milletvekili maaşı, 34 bin 471 TL şimdi kalkıp bu adamlardan asgari ücretli bir vatandaşın nasıl ay sonunu getireceğini bekliyoruz öyle mi?
Bu soruyu oligarşik düzende sormak zorunda kalır insanlar. Oysa gerçek bir demokrasi kültürümüz olsaydı o vekiller çok çalışmak zorunda kalırlar biz de bu soruyu sormazdık.”
 
Milletvekillerinin söylemleri, yaşam biçimleri ve davranışlarının birbirine uyumlu, topluma örnek olması gerektiğinin altını çizen İZİD Başkanı Feyyaz Sungur, “Milletvekilleri tüm faaliyetlerinde temsil ettikleri vatandaşlarına karşı açık ve şeffaf olmalı. Çalışmaları hakkında sürekli olarak halka ve sivil toplum kuruluşlarına çeşitli iletişim araçları kanalıyla bilgi vermeli, sorulan soruları cevaplamalıdır. Milletvekilleri seçildikten sonra sadece kendilerine oy verenlerin değil vermeyenlerin de vekili olduklarını dikkate alarak temsil görevini yürütmelidirler. Bulundukları makamın kendi hesaplarını kabartacakları değil, halkın sesini duyuracakları bir makam olduğunu unutmamalıdır. Her konuda demokratik kurallara uygun hareket etmeli, halkın çıkar ve haklarını savunmalılar” dedi.
 
 

 
 
 
 
 
# izmir iş dünyası# İzmir İş Dünyası Derneği# Feyyaz Sungur
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Eurofighter Typhoon Projesi Teknik ve Lojistik Sözleşme
Eurofighter Typhoon Projesi Teknik ve Lojistik Sözleşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Nevruz İnsanlığa Barış Getirsin"
İlber Ortaylı Hoca'yı Kaybettik
İlber Ortaylı Hoca'yı Kaybettik
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir"
Son Haberler
Uyuşturucu Operasyonu
Uyuşturucu Operasyonu
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Kapadokya'nın Gizli Mirası
Kapadokya'nın Gizli Mirası "Meryem Ana Dağı"
Hava Durumu
Hava Durumu
Tarihte Bugün
Tarihte Bugün
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Şener'den üçüncü doz uyarısı
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Şener'den üçüncü doz uyarısı

Ana Sayfa
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim