• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
12:20
Uyuşturucu Operasyonu
10:37
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
10:00
Bulgaristan Seçimleri Yapılıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Serter'den Hükümete pandemi eleştirisi
Politika
Yayınlanma: 24 Ağustos 2021 - 11:46

Serter'den Hükümete pandemi eleştirisi

İzmir Milletvekili Bedri Serter, "Pandemi yönetilemiyor, yeni varyantlar çıkıyor, Türkiye'nin kapasitesi kullanılmıyor. İzmir üniversiteleri genomik testler için finansman desteği bekliyor" dedi.

Politika
24 Ağustos 2021 - 11:46
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Serter’den Hükümete pandemi eleştirisi
İzmir Milletvekili Bedri Serter, İktidarın pandemi yönetiminde ortaya koyduğu tablonun tam bir fiyasko olduğunu belirterek, “18 aylık pandemi sürecinin sonunda hala her gün en az 250'ye yakın insanımız ölmeye devam etmekte. İzmir’de alfa, beta, gamma ve delta varyantlarına ek olarak bu üç mutasyonu da taşımayan alt tür saptandığı ifade edilmektedir. İktidar, ülkeyi bilinmeze sürüklemektedir. Pandemi yönetilemiyor, yeni varyantlar çıkıyor, Türkiye'nin kapasitesi kullanılmıyor. İzmir üniversiteleri genomik testler için finansman desteği bekliyor"  dedi.
 
İzmir Milletvekili Bedri Serter, pandeminin kahramanı olan doktorların meslek Birliği olan İzmir Tabip Odası'nı ziyaret etti.  Serter, ziyaret sonrası pandeminin geldiği son duruma dair açıklama yaptı.

Koca’ya çağrı  

Serter, İzmir Tabip Odası'nın yaptığı son açıklamaya da vurgu yaparak Sağlık Bakanı Koca'ya seslendi: "Pandemiyi yönetemiyorsunuz, verdiğiniz rakamlar gerçeği yansıtmıyor. İlk günden bugüne kadar her geçen gün toplumun güvenini kaybettiniz. Korona virüsün pek çok varyantı olduğu bilgisini halkla çok geç paylaştınız. Oysa ki, bugün, İzmir Tabip Odası'nda yeni varyantların olabileceğini öğreniyoruz. Sayın Bakan size sesleniyorum: "Süreci tıkamayın, yeni varyantların ortaya çıkması için gerekli olduğunu bildiğimiz genotik testlerin sadece Ankara' da değil İzmir'de de yapılmasına izin verin. Daha önce PCR testinde yaşanan sorunların yeniden yaşanmasına izin vermeyin" diye konuştu.
 
Ege ve Dokuz Eylül’e destek verilmeli
Serter, İzmir Tabip Odası'nın, varyantların tespit edilmesi için gereken genotik testlerin İzmir'de, Ege ve Dokuz Eylül Üniversitelerinin Tıp fakültelerinde yapılması çağrısına destek verdi. Serter: “İzmir'in önemli değerleri olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi bu testleri yapabilmek için yeterli kapasiteye sahiptir. Neden bu testler sadece Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nce yapılmaktadır? Ayrıca, Ankara'da yapılan testlerin sonucundan korona virüse dair farklı sonuçların, korona virüsün alt türlerinin çıktığı bilgisi bulunmaktadır. Bu noktada bildiğimiz ise varyantlara dair testlerin hala bir tek Ankara'da yapıldığı gerçeğidir. Oysa ki İzmir'in 2 Üniversitesine verilecek destekle zaman kaybetmeden gerekli testler İzmir'de de yapılabilecektir. Devletin tek yapması gereken finansman desteği sağlamaktır. Sayın Bakan Koca'ya yine sesleniyorum: İzmir'in var olan kapasitesi finansman desteği, doktorlarımız, öğretim üyelerimiz bir çağrı bekliyor" dedi.
 
# pandemi# İzmir Milletvekili Bedri Serter# yeni varyant# koronavirüs# İzmir Tabip Odası# Sağlık Bakanı Fahrettin Koca# eleştiri
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hiç Kimse Türkiye'ye Parmak Sallayamaz"
Meclis Gündeminde Bu Hafta
Meclis Gündeminde Bu Hafta
Ülkücü Hareketin Lideri Türkeş'in Vefatının 29. Yılı
Ülkücü Hareketin Lideri Türkeş'in Vefatının 29. Yılı
Son Haberler
Uyuşturucu Operasyonu
Uyuşturucu Operasyonu
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Antalya Diplomasi Forumu Sona Eriyor
Kapadokya'nın Gizli Mirası
Kapadokya'nın Gizli Mirası "Meryem Ana Dağı"
Hava Durumu
Hava Durumu
Tarihte Bugün
Tarihte Bugün
Dünya genelinde 5 milyar dozdan fazla Kovid-19 aşısı yapıldı
Dünya genelinde 5 milyar dozdan fazla Kovid-19 aşısı yapıldı

Ana Sayfa
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim